148.eustachu pisze: Ja mieszkam przy CO. Jeśli zabiorą 195, to 185 byłoby wskazane, bo inaczej nawet nie mam jak bez przesiadki dojechać do Dolinki Służewieckiej.
Co w dzielnicy Ursynów piszczy
Moderator: Wiliam
przecież 148 jest szybciej o 1 minutę (13 minut). 195 jedzie dłużej (14 minut).
a może w ramach cięć skasować 179 i 192 a na Moczydło i Kabaty skierować po jednej silnej linii ale wyjeżdżającej poza Ursynów. czyli np. 136 przesłużyć do Kabat, a 504 skierować przez Metro Imielin. zwiększając głównie międzyszczyt. jest jeszcze 503 do wykorzystania, czy możliwa komasacja 166 i 195 oraz wykorzystaniem trasy 162. pojawiła się także propozycja podziały 148, choć to zły pomysł.
to tak tylko do rozważań. większość ludzi idzie piechotą do metra. tylko dalsze ciągi (np. Rosoła) korzystają z dowozówek. częstotliwość 10/10/10/12 jest wystarczająca, a pozwoli zaoszczędzić pewną ilość brygad w szczycie w świetle, akurat nie cięć, a braku wozów w wyniku unieważnionego przetargu.
nota bene 114 jest też do podziały ze względu na dublowanie tramwaju na Broniewskiego. linia na Włościańskiej załatwiłaby sprawę (nawet 186).
a może w ramach cięć skasować 179 i 192 a na Moczydło i Kabaty skierować po jednej silnej linii ale wyjeżdżającej poza Ursynów. czyli np. 136 przesłużyć do Kabat, a 504 skierować przez Metro Imielin. zwiększając głównie międzyszczyt. jest jeszcze 503 do wykorzystania, czy możliwa komasacja 166 i 195 oraz wykorzystaniem trasy 162. pojawiła się także propozycja podziały 148, choć to zły pomysł.
to tak tylko do rozważań. większość ludzi idzie piechotą do metra. tylko dalsze ciągi (np. Rosoła) korzystają z dowozówek. częstotliwość 10/10/10/12 jest wystarczająca, a pozwoli zaoszczędzić pewną ilość brygad w szczycie w świetle, akurat nie cięć, a braku wozów w wyniku unieważnionego przetargu.
nota bene 114 jest też do podziały ze względu na dublowanie tramwaju na Broniewskiego. linia na Włościańskiej załatwiłaby sprawę (nawet 186).
- Daniel_FCB
- (kaczofob)
Kpisz sobie.patryk148 pisze:skasować 179
Wciąż sobie kpisz. Dereniowa cię będzie wielbić. Po wycięciu 306, 195 i (oby) przestawieniu 185 (przy zostawieniu w spokoju 210 na Ursynowie Płn.) chyba dostaniemy układ optymalny.i 192 (...) a 504 skierować przez Metro Imielin. zwiększając głównie międzyszczyt.
Wciąż się zastanawiał, jak nielogiczne może się stać logiczne rozumowanie, jeśli zajmuje się nim dostatecznie duży komitet - Pratchett, Świat finansjery
A mówili nauczyciele "z gminem nie zadajemy się nie z powodu ich niskiego urodzenia, ale dlatego, że nie ma po co" - Ziemiański, Achaja
FCBARCA.COM
A mówili nauczyciele "z gminem nie zadajemy się nie z powodu ich niskiego urodzenia, ale dlatego, że nie ma po co" - Ziemiański, Achaja
FCBARCA.COM
Nie powiem na swoą obronę, że było ciemno, ale akurat prowadziłemBJ pisze:Jeśli nie czerwony, to raczej srebrny, a nie szarydrapka pisze:Oznakowany, chyba szary
[ Dodano: Pon 29 Kwi, 2013 11:20 ]
A własnie, czy wiemy już od kiedy? I czy 193 pojedzie na Ursynów Płn? Wprawdzie Zachodni byłby może jakoś tam bardziej wskazany, ale to by było niepotrzebne utopienie linii w korkach przy Realu.Plesim pisze:O pętli Ursynów Południowy zapomnijcie przynajmniej na półtora roku. Dopiero potem będzie można tam zakrańcować co najmniej dwie linie.
[ Dodano: Pon 29 Kwi, 2013 11:23 ]
To by się zgadzało jako przyczyna wyboru takiego miejsca. Ale tak przez KEN, środkiem niczego? Akurat na Cynamonowej i Polinezyjskiej zawsze się parę osób trafi, które skorzystają, a KEN-em można odbyć tylko tranzyt.Lukasz436 pisze:drapka napisał/a:
A wczoraj nadzór ruchu stał sobie na przystaku Magellana - tym na Cynamonowej, gdzie tylko 192 jeździ. Punktualność mierzyliby chyba gdzie indziej, gdzie jeździ cokolwiek jeszcze, więc może coś w ramach cięć ze 192 kombinują?
Kiedyś ktoś pisał żeby to przez KEN puścić bez obsługi Magellana.
[ Dodano: Pon 29 Kwi, 2013 11:26 ]
Przecież to puste jeździ. Nawet mogę reportaż napisać z takiego przejazduemyl pisze:Zajebisty pomysłpatryk148 pisze:a może w ramach cięć skasować 179 i 192
[ Dodano: Pon 29 Kwi, 2013 11:54 ]
Ja odnoszę wrażenie, że jest to już piąty czy szósty układ optymalny. I mam przeczucie, że i tak nie ostatni.Daniel_FCB pisze: chyba dostaniemy układ optymalny
Popatrz, jaka franca!
- Emyl
- Podrzędne Chamidło
- Kontakt:
Niektórzy twierdzą, że te korki pod Realem są jakieś niesamowite, tymczasem ja tam robię zakupy 3-4 razy w tygodniu i dokładnie wiem, że 185 traci tam góra 3 minuty na wjeździe na pętlę... Także bez przesady.drapka pisze:A własnie, czy wiemy już od kiedy? I czy 193 pojedzie na Ursynów Płn? Wprawdzie Zachodni byłby może jakoś tam bardziej wskazany, ale to by było niepotrzebne utopienie linii w korkach przy Realu.
Rozumiem, że to jakiś nieudany dowcip, tak?drapka pisze:Przecież to puste jeździ. Nawet mogę reportaż napisać z takiego przejazdu
Nie no, nie mówię, że udany. Ale można znaleźć dziurę w całym i w 179, zresztą i na tym forum nie raz i nie dwa było pisane, że zdarzają się tej linii "puste przeloty" na pewnych odcinkach. Co Ursynowa Zachodniego, to owszem, 185 może tracić na wjeździe/wyjeździs z pętli, ale pamiętajmy, że 193 traciłby jeszcze na Roentgena, a tam stoi się z reguły dłużej niż na Płaskowickiej.emyl pisze:Niektórzy twierdzą, że te korki pod Realem są jakieś niesamowite, tymczasem ja tam robię zakupy 3-4 razy w tygodniu i dokładnie wiem, że 185 traci tam góra 3 minuty na wjeździe na pętlę... Także bez przesady.drapka pisze:A własnie, czy wiemy już od kiedy? I czy 193 pojedzie na Ursynów Płn? Wprawdzie Zachodni byłby może jakoś tam bardziej wskazany, ale to by było niepotrzebne utopienie linii w korkach przy Realu.Rozumiem, że to jakiś nieudany dowcip, tak?drapka pisze:Przecież to puste jeździ. Nawet mogę reportaż napisać z takiego przejazdu
[ Dodano: Wto 30 Kwi, 2013 10:02 ]
Na miarę Gazety Stołecznej i tekstu o pustym 195.drapka napisał/a:
Przecież to puste jeździ. Nawet mogę reportaż napisać z takiego przejazdu.
Oby tylko przynajmniej na miarę Melchiora Wańkowicza lub Ryszarda Kapuścińskiego .
- Kontakt:
W piątek po południu może i tak.drapka pisze:pamiętajmy, że 193 traciłby jeszcze na Roentgena, a tam stoi się z reguły dłużej niż na Płaskowickiej.
Ewentualnie zostaje jeszcze tymczasowe wydłużenie KENem na Natolin Płn. - miejsca tam jest od groma, a i żadnych utrudnień w ruchu po drodze raczej nie ma.
Chociaż może lepiej wozić powietrze tylko przez jeden przystanek, między Metrem Stokłosy a Ursynowem Płn? Bo do Stokłosów dość przyzwoita frekwencja raczej murowana.emyl pisze:W piątek po południu może i tak.drapka pisze:pamiętajmy, że 193 traciłby jeszcze na Roentgena, a tam stoi się z reguły dłużej niż na Płaskowickiej.
Ewentualnie zostaje jeszcze tymczasowe wydłużenie KENem na Natolin Płn. - miejsca tam jest od groma, a i żadnych utrudnień w ruchu po drodze raczej nie ma.
Popatrz, jaka franca!
Nie powinno. Dawało 193 radę kiedyś, dawało 401 na przegubach, to i 193 na nowo da radę. A kursów skróconych nie trzeba pchać do pętli-wystarczy puścić prosto KEN-em z ostatnim przystankiem Metro Stokłosy. Odpadnie przy okazji uciążliwy wyjazd z pętli Ursynów Płd w lewo.emyl pisze:Oczywiście, też bym tak wolał, tylko tam może być za ciasno, no nie?
Popatrz, jaka franca!