http://www.stat.gov.pl/gus/5840_655_PLK_HTML.htm
Świeże dane statystyczne co do liczby ludności.
Największe miasta aglomeracji ( tj. w zasięgu ZTM):
Pruszków 56182
Legionowo 51529
Otwock 44054
Piaseczno 40625
Wołomin 36 977
Ząbki 26937
Marki 25758
Piastów 23076
Podkreśliłem Piaseczno, bo jeszcze w 2000 roku liczba ludności wynosiła ok 28 tys. Wzrost jest nieprawdopodobny. Zresztą podobnie duży w Ząbkach i Markach
Ogólnie największym organizmem (bez Warszawy oczywiście) jest miasto i gmina Piaseczno o liczbie ludnosci blisko 70 tys.
Ogólnie we wszystkich gminach objętych komunikacją ZTM mieszka.....640 tys osób
Czyli 1,7 mln samej Warszawy plus 640 tys aglomeracji to ponad 2,3 mln +.......no właśnie plus niezameldowani, studenci, itd....
Statystyki z 30 VI 2009
Moderatorzy: Wiliam, Szeregowy_Równoległy
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Piaseczno to transportowy kanał, bez dwóch zdań, ale dla budowy czegokolwiek oprócz nowych dróg nie ma klimatu.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
-
Ikarus 5780
W Markach w ostatnich kilku latach średni wzrost ludności to 1000 na rok. Oczywiście ludności zarejestrowanej, bo mieszkających w Markach bez meldunku jest też bardzo dużo. Przykładem jestem ja, bo meldunek mam na Saskiej Kępie. Marki zameldowanych i nie mają z pewnością grubo ponad 30 tys.
Wiesz, wcale się nie dziwię, zwłaszcza, że sama procedura meldunku jest uciążliwa, a także wiąże się z kosztami. W moim przypadku byłoby to przerejestrowanie samochodu, wymiana prawa jazdy i wymiana dowodu. Może w 500 złotych bym się wyrobił. Może.Ikarus 5780 pisze:Oczywiście ludności zarejestrowanej, bo mieszkających w Markach bez meldunku jest też bardzo dużo.
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
Kiedyś były linie eksterytorialne, dziś ledwo "komunikacja" Lesznowoli, w końcu gmina "Fair Play"...Glonojad pisze:Piaseczno to transportowy kanał, bez dwóch zdań, ale dla budowy czegokolwiek oprócz nowych dróg nie ma klimatu.
"Pociąg zawsze dojedzie"
Paweł Ney
Jakoś tak wyszło, że czestotliwość kursowania mojej linii na tym forum zmniejszyła sie
To tylko efekt uboczny.
Zły chłopiec i troll pozdrawia
Paweł Ney
Jakoś tak wyszło, że czestotliwość kursowania mojej linii na tym forum zmniejszyła sie
Zły chłopiec i troll pozdrawia