Moderatorzy: Tyrystor, Szeregowy_Równoległy
-
dzidek
No gratulacje dla Zaciszanina

Będę musiał w poniedziałek zabrać aktualny numer gazetki na pamiątkę
Przy okazji dobrze, że w końcu zaczną działać z rondem w Ursusie bo czas najwyższy zrobić porządek z tym bublem.
-
Paweł_K
- Taki ligowy Bełchatów
-
Kontakt:
W artykule o objazdach jest taki tekst "Tylko nasze wozy będą mogły przecinać aleję Solidarności jadąc ul. Jagiellońską (obecnie można na skrzyżowaniu skręcić albo w prawo albo w lewo)". Ciekawe jak można skręcić w lewo, nie przecinając osi jezdni w którą się skręca

And if the band you're in starts playing different tunes
I'll see you on the dark side of the moon
Richard Wright 1943-2008 - Shine on, you crazy diamond...
-
Bastian
- Sułtan Maroka
Czym innym jest "przeciąć al. Solidarności", a czym innym "przeciąć oś al. Solidarności". Do tego drugiego w ogóle nie trzeba jechać Jagiellońską, wystarczy na al. Solidarności zawrócić. Moim zdaniem napisane prawidłowo

Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
-
Ikarus 5780
Pismo zapowiada się rewelacyjnie, nie to co poprzednie "Przecinaki", "Syrenki" etc., gdzie tylko żale, żale i żale. Jeszcze tamtego pisma dobrze do ręki nie wziąłem a go odkładałem zastanawiając się jak można mieć tyle nienawiści w sobie i pisać artykuły. To pismo jest zupełnie inne. Jakby były następne numery proszę o skan, bo warto czytać coś takiego.
-
NR
- (tygrys)
tylko może zobaczymy artykuły innego autora niż Sławomir Ślubowski...
Szkoda tylko że MZA w "Klaksonie" jest pokazywana w samych superlatywach i niema ani jednego słowa.
Cytat z str. 4
Będzie tłok, będą trudności z zamykaniem drzwi, będzie tryb SB"
-
JKTpl
-
Kontakt:
"R-5 - Ogromna radość na Redutowej. Pięć nowiutkich, przegubowych solarek (...)"
Cały zakład płacze ze szczęścia, bo pięć przegubowców przysłali?

-
eM
Gadzinówa jak nic.
NR pisze:tylko może zobaczymy artykuły innego autora niż Sławomir Ślubowski...
Szkoda tylko że MZA w "Klaksonie" jest pokazywana w samych alternatywach
Chyba w samych
superlatywach, brawo...
Linię obsługuje zakład R-7 „Woronicza”
128 131 192 195 210 501 502 510 514 727 N01 N13 N22 N31 N33 N34 N35 N36 N37 N41 N44 N63 N83 N85 N95
-
NR
- (tygrys)
eM pisze:Chyba w samych superlatywach, brawo...
już poprawione, zamyśliłem się i wyszło takie coś
-
fraktal
A ja już się cieszę, że będzie dwieście nowych autobusów z zapowiadaniem głosowym - jak rozumiem będą działać tak samo niezawodnie, jak w obecnej partii autobusów.

Pochwał dla kierowców też nie będzie warto pisać, bo nie dość, że się dostanie odpowiedź z Działu Marketingu MZA listem poleconym (co postawi na nogi cały dom), to jeszcze teraz jest szansa, że przypadek zostanie opisany w gazetce...Ech.
-
JKTpl
-
Kontakt:
Taaak... przypomniał mi się list jednej starszej pani po którejś akcji cmentarnej. Po prostu w liście pochwaliła ZTM za dobrą robotę, a Dział Promocji zrobił z tego wydarzenie na miarę nie wiem czego

-
Adam G.
Pan sś musi coś robić, to redaguje gazetkę firmową w typowo swoim stylu

Nie mówię, że jest źle - od takiego czegoś dużo się nie wymaga.
noidea
-
ZaciszaniN
-
Kontakt:
dzidek pisze:No gratulacje dla Zaciszanina

Będę musiał w poniedziałek zabrać aktualny numer gazetki na pamiątkę

Możesz wziąć dla mnie, chociaż czytałem już, chętnie pokażę rodzinie
Ikarus 5780 pisze:Pismo zapowiada się rewelacyjnie, nie to co poprzednie "Przecinaki", "Syrenki" etc., gdzie tylko żale, żale i żale. Jeszcze tamtego pisma dobrze do ręki nie wziąłem a go odkładałem zastanawiając się jak można mieć tyle nienawiści w sobie i pisać artykuły. To pismo jest zupełnie inne. Jakby były następne numery proszę o skan, bo warto czytać coś takiego.
Mam dostęp do tej gazetki reguarnie, jak coś, to mogę ją Tobie zaprenumerować
NR pisze:Szkoda tylko że MZA w "Klaksonie" jest pokazywana w samych superlatywach i niema ani jednego słowa.
Też się trochę zdziwiłem, Czytając to. zwłaszcza, że MZA jest określane, jako jedyny przewoźnik w Warszawie, tymczasem tak nie jest. Trochę demagogii się znalazło, ale w końcu to gazetka zakładowa, więc nie ma się co dziwić 
Zapraszam do oglądania moich zdjęć ze stołecznej aglomeracji na PHOTOTRANS.
-
TLG
Generalnie jest to zdaje się periodyk wewnętrzny. Sam także uczestniczyłem kiedyś w pracach takiej gazety w jednym z przedsiębiorstw toteż nikogo nie powinno dziwić to, jak gazeta jest zrobiona (przy czym trochę w tym wszystkim przesadnego samozadowolenia). Ciężko przecież, żeby przed pracownikami srali we własne gniazdo. Natomiast drażni mnie coś innego. Mianowicie jak to jest, że redaktor Ślubowski uzurpuje sobie sobie prawo do wypowiadania się w imieniu wymienionych w tytule sympatyków komunikacji. Wywiad z Zaciszkiem to na prawdę jest trochę za mało, żeby z gazetki zakładowej robić hobbystyczny periodyk. Zostawiam to do przemyślenia i raczej sugerowałbym, by "Klakson" delikatnie odstosunkował się od szeroko pojętej grupy sympatyków.
15/12/2005-12/7/2019
-
Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Ikarus 5780 pisze:Pismo zapowiada się rewelacyjnie, nie to co poprzednie "Przecinaki", "Syrenki" etc., gdzie tylko żale, żale i żale.
Widzisz jakąś różnicę pomiędzy biuletynem ZWIĄZKOWYM a biuletynem ZAKŁADOWYM?
Cechy wspólne oczywiście też są -np. brak obiektywizmu.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.