Miejmy nadzieje że zdarzy się jednak cud.
Katastrofa polskiego rzą dowego Tupolewa
Moderator: Szeregowy_Równoległy
Katastrofa polskiego rzą dowego Tupolewa
Jesli potwierdza się te tragiczne informacje to będzie trzęsienie ziemi w Polsce 
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title, ... omosc.htmlRozbił się samolot z Lechem Kaczyńskim na pokładzie - zginęło 87 osób
W Smoleńsku rozbił się samolot prezydenta Lecha Kaczyńskiego Tupolew 154-M. - Przy podchodzeniu do lądowania samolot najprawdopodobniej zahaczył o drzewo. Pożar jest już ugaszony - powiedział Paszkowski. Rosyjskie ministerstwo do spraw nadzwyczajnych podało, że 87 osób zginęło.
Rzecznik MSZ Piotr Paszkowski powiedział w TVN24, że na pokładzie był prezydent Kaczyński z małżonką, szef IPN i wicemarszałek sejmu Jerzy Szmajdziński.
Lech Kaczyński leciał na obchody rocznicy zbrodni katyńskiej.
I stało się - Muminek ma Muminkę i pannę Migotkę 
http://www.fotokolej.waw.pl/
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach
http://www.fotokolej.waw.pl/
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach
Z działu maintace: Samolot był po przeglądzie stan gotowości zgłoszono na godzinę 00:00 czyli ok 6 h przed odlotem. Sam osobiście znałem pilotów którzy polecieli z delegacją rządową. Mam nadzieje żezdarzy się cud. Stare rosyjskie wraki
Tak jak jeden z moich kolegów (który latał na tutkach) mówił: To coś kiedyś spadnie i narobi przykrości wszystkim; wykrakał
:(:(

http://www.rmf24.pl/fakty/polska/news-r ... nId,271711Rozbił się samolot Lecha Kaczyńskiego. Prawdopodobnie nikt nie przeżył
Prawdopodobnie nikt nie przeżył katastrofy samolotu z prezydentem Lechem Kaczyńskim na pokładzie. Maszyną leciało 87 osób. Tu-154 rozbił się podczas podchodzenia do lądowania na lotnisku w Smoleńsku.
Przy podchodzeniu do lądowania samolot najprawdopodobniej zahaczył o drzewo. Pożar jest już ugaszony - poinformował rzecznik resortu dyplomacji Piotr Paszkowski. Trwa akcja ratownicza.
Lech Kaczyński leciał do Smoleńska na uroczystości upamiętniające ofiary zbrodni NKWD sprzed 70 lat.
Po informacji o katastrofie z Gdańska do Warszawy wyruszył premier. Donald Tusk zwołał nadzwyczajne posiedzenie Rady Ministrów.
- a/p TALENT
Tragedia niewyobrażalna. Niestety, szczęścia zabrakło.... Mści się odkładanie ważnych decyzji o wymianie samolotów rządowych z uwagi na doraźne gierki polityczne...
Tyle było sygnałów ostrzegawczych w postaci awarii i rozmaitych zdarzeń / choćby wyprawa na Haiti.../. Jakże ponury i złowieszczy ładunek zawiera teraz temat o rządowych samolotach w Joemonsterze ciągnięty od przeszło 5 lat.....
Tyle było sygnałów ostrzegawczych w postaci awarii i rozmaitych zdarzeń / choćby wyprawa na Haiti.../. Jakże ponury i złowieszczy ładunek zawiera teraz temat o rządowych samolotach w Joemonsterze ciągnięty od przeszło 5 lat.....
Idiokracja nas otacza
Ria Nowosti podaje, że liczba ofiar wynosi 134 osoby (choć mam wrażenie, że na pokład może wejść 90 osób?) 
Ogólnie, wygląd tragiczny. Nadpalony kadłub, szczątki rozrzucone na wielkim terenie...
Najważniejsze osoby poległe w katastrofie (za RMF24):
Lech Kaczyński
Szef Sztabu Generalnego WP gen. Franciszek Gągor
Maria Kaczyńska
Ostatni prezydent RP na uchodźstwie, Ryszard Kaczorowski
Jerzy Szmajdziński
Władysław Stasiak
Aleksander Szczygło
Paweł Wypych
Mariusz Handzlik
Andrzej Kremer
Andrzej Przewoźnik
Grzeogrz Dolniak
Przemysław Gosiewski
Zbigniew Wassermann
Janusz Kochanowski
Sławomir Skrzypek
Janusz Kurtyka
Bp Tadeusz Płoski
Ogólnie, wygląd tragiczny. Nadpalony kadłub, szczątki rozrzucone na wielkim terenie...
Najważniejsze osoby poległe w katastrofie (za RMF24):
Lech Kaczyński
Szef Sztabu Generalnego WP gen. Franciszek Gągor
Maria Kaczyńska
Ostatni prezydent RP na uchodźstwie, Ryszard Kaczorowski
Jerzy Szmajdziński
Władysław Stasiak
Aleksander Szczygło
Paweł Wypych
Mariusz Handzlik
Andrzej Kremer
Andrzej Przewoźnik
Grzeogrz Dolniak
Przemysław Gosiewski
Zbigniew Wassermann
Janusz Kochanowski
Sławomir Skrzypek
Janusz Kurtyka
Bp Tadeusz Płoski
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
Jeszcze pewnie się okaże że ktos tam się uratował bo nie zdążył na samolot, ktos inny miał jechac pociągiem a dostał miejsce w samolocie.
Połączenie starego samolotu, złej pogody, marnego lotniska bez nowoczesnego wyposazenia i mamy katastrofę.
Straszna tragedia ktora spowoduje że o Katyniu szybko nie zapomnimy.
[ Dodano: |10 Kwi 2010|, 2010 10:52 ]
Połączenie starego samolotu, złej pogody, marnego lotniska bez nowoczesnego wyposazenia i mamy katastrofę.
Straszna tragedia ktora spowoduje że o Katyniu szybko nie zapomnimy.
[ Dodano: |10 Kwi 2010|, 2010 10:52 ]
Dla nich ta katasrofa jest czyms najgorszym co się mogło przytrafić. Przez tą tragedię cały swiat się dowie w jakim celu tam nasza delegacja leciała.Flash8222 pisze:Mam jakieś dziwne przeczucie, że Ruskie maczali swoje tłuste palce w tej katastrofie.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Tragedia straszna.
Na dzisiaj jednak nie ma dowodu, że przyczyną był stan techniczny samolotu. To było ponoć lotnisko wojskowe, nie wykorzystywane w ruchu liniowym dużym samolotów komunikacyjnych... nie czas na oskarżenia.
Na dzisiaj jednak nie ma dowodu, że przyczyną był stan techniczny samolotu. To było ponoć lotnisko wojskowe, nie wykorzystywane w ruchu liniowym dużym samolotów komunikacyjnych... nie czas na oskarżenia.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.