Nowe wypłytowania przy stacjach na Ursynowie

Moderator: JacekM

drapka

Post autor: drapka » 13 lip 2012, 12:37

Nie wiem, czy temat nie jest kompletnie nie na to podforum, ale jakaś intuicja mnie tu właśnie zaprowadziła:

Ale do rzeczy:
W tym tygodniu zauważyłem najpierw przy stacji Ursynów, potem i przy Stokłosach prace polegające na wykładaniu trawnika płytami chodnikowymi. Konkretnie przy Ursynowie wypłytowania powstały na narożniku al.KEN/Bartoka na przedłużeniu schodów prowadzących na przystanek 136/210 w kierunku Doliny Służewieckiej - schodów w kierunku południowym, a także wzdłuż chodnika dla pieszych między jezdniami al.KEN po stronie południowej (mniej więcej przy Domu Sztuki). Z kolei na Stokłosach zryto na razie część trawnika przy przystanku 209 w al.KEN - przy północnym wyjściu ze stacji.

Przy zastanawianiu się nad celem tych prac wykluczyłem parking oraz miejsce dla nośników reklamowych i jedyne, co mi przyszło do głowy to konieczność zbudowania zatępczego chodnika na czas jakichś prac przy tunelach/stacjach (typu poprawa izolacji).

Czy to dobry tok myślenia (jeśli nie i metro nie ma z tym nic wspólnego, to proszę o łagodny wymiar kary w postaci przeniesienia na "infrastrukturę") :)
Popatrz, jaka franca!

drapka

Post autor: drapka » 24 lip 2012, 12:51

Teraz już wiem:to nie metro, to jakiś weterynarz rowery rozstawia:) Swoją drogą przy południowym wyjsciu ze stacji Stokłosy bardziej by się przydała pochylnia, bo jest ono kompletnie niedostępne dla wózków różnej maści nż wypożyczalnia rowerów ( o windzie na peron nawet nie marzę, ale przejście pod al.KEN też by się przydało), ale cóz priorytety są, jakie są. Szkoda też, że tego wypłytowania nie zrobili tam,gdzie przebiega droga dla rowerów, tylko po drugiej stronie ulicy, ale myślenie tez jest, jakie jest.
Popatrz, jaka franca!

Awatar użytkownika
MeWa
Cukiereczek

Post autor: MeWa » 24 lip 2012, 18:39

drapka pisze:o windzie na peron nawet nie marzę, ale przejście pod al.KEN też by się przydało
To znaczy? Jakie przejście pod al. KEN? Przecież tam zarówno w północnej jak i południowej głowicy jest przejście pod KEN-em.
Ponadto w południowej głowicy jest pochylnia - od strony osiedla, a z poziomu antresoli na peron jest winda.
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"

[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]

ODPOWIEDZ