Linie nocne po reformie
Moderator: Wiliam
A co to za totalna paranoja
Czy są takie potoki pasażerskie, które jadą nocnymi np. z Ursynowa N37 z przesiadką na centralnym w nocny do Marek i stamtąd zainteresowane będą przesiadką na nocny do Radzymina? Mam wrażenie, że żyjemy na jakiejś Ukrainie albo w czasach PRL co najmniej. Oczywiście nie mam pretensji do radnego (?) to wina niekontrolowanego rozlewania się miast.
-
Stary Pingwin
Kiedy i na której linii?
O ile mnie pamięć nie zawodzi to jeździły co 15 min.
Nie daj się zepchnąć z twojej drogi nawet przez ludzi idących w tym samym kierunku.
S.J.Lec
S.J.Lec
Za Trasbusem:Sindbad pisze:O ile mnie pamięć nie zawodzi to jeździły co 15 min.
607
610
611
Przejęcie przewozów przez MPT to znaczy że ludzi taksówkami wozili?
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
Te nyski były własnością MPT.
http://www.omni-bus.eu/joomla/index.php ... &Itemid=52
http://www.omni-bus.eu/joomla/index.php ... &Itemid=52
Mikrobus... Nyska to mikrobus
ŁK
Rzekłbym, że wzorcowy mikrobus.
Coś mi się kojarzy, że w jednym z informatorów, którego na Trasbusie nie widzę, była informacja o 605 bis czy 609 (tym do Falenicy), że właśnie nyskami jest obsługiwana. Ale jak patrzę na plan Warszawy z Trasbusa, to tam jest jedynie info, że linie nocne kursują co 30 minut, a ta wawerska ze względu obsługi peryferii kursuje co... 35 minut. Ciekawie przesiadki musiały wyglądać
.
Miasto piętnastominutowe - czekaj piętnaście minut na przesiadkę.
Czy ktoś może potwierdzić /zaprzeczyć, że od maja w weekendy nocne mają kursować częściej? Wedle zasłyszanych plotek ma dojść 15-20 brygad.
A to nie jest tak, że 385 wróci? Tam z 5 brygad chyba było. Może coś jeszcze podobnego będzie. Niektóre nocne w weekend są bardzo zatłoczone.
Swego czasu, bodajże do 31 sierpnia 2007 r. "1" i "26" jeździły do 2:00 ze skomunikowaniami przy Kercelaku. Dlatego nie podczas reformy wycięto nocne z Towarowej i Wolskiej. Gdzieś w okolicy 2003 i 2004 r. jeździło też "640", które łączyło kluby i akademicki w nocne weekendy.
Swego czasu, bodajże do 31 sierpnia 2007 r. "1" i "26" jeździły do 2:00 ze skomunikowaniami przy Kercelaku. Dlatego nie podczas reformy wycięto nocne z Towarowej i Wolskiej. Gdzieś w okolicy 2003 i 2004 r. jeździło też "640", które łączyło kluby i akademicki w nocne weekendy.
Z tego co ja wiem to mają być zasilone niektóre linie, mało tego też w dzień powszedni.Choć w to ciężko mi uwierzyć, bo tłoku w nich delikatnie mówiąc nie ma.
Za to nie wiem czemu na N41/91 i na N36 jeżdżą 10 metrowe autobusy. Miałem w czwartek to pierwsze i dwoma kursami ocieralem się o niezabieralność jadąc 12m Solbusem. To samo jest z N36.
Za to nie wiem czemu na N41/91 i na N36 jeżdżą 10 metrowe autobusy. Miałem w czwartek to pierwsze i dwoma kursami ocieralem się o niezabieralność jadąc 12m Solbusem. To samo jest z N36.
Niezabieralność w N36 to się zdarza może przy okazji juwenaliów. Na co dzień jest pustawo, a w weekendy jest zapełnienie akurat na solówkę.