To akurat jest nr pociągu krajowego. Dawne BWE krajowe nr miały i mają pięciocyfroweŁukasz pisze:Kupowałem ale chyba mi się nie udało, to jednak był 7104.
O spółce PKP Intercity
Moderator: JacekM
I stało się - Muminek ma Muminkę i pannę Migotkę 
http://www.fotokolej.waw.pl/
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach
http://www.fotokolej.waw.pl/
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach
Swoją drogą, czy ktoś wie, dlaczego zrezygnowano z marki BWE?
Słowo jednak coś Ci mówi?rufio198 pisze:To akurat jest nr pociągu krajowego. Dawne BWE krajowe nr miały i mają pięciocyfroweŁukasz pisze:Kupowałem ale chyba mi się nie udało, to jednak był 7104.
ŁK
Może dlatego że wprowadza w błąd. Jaki to ekspres jak to EuroCity.
Jakie jest właściwie uzasadnienie tego, że codziennie (conocnie?) jest półtoragodzinna przerwa w sprzedaży biletów? Moja wina, że przypomniałem sobie, że muszę wymienić bilet akurat teraz, ale to chyba nie jest do końca normalne? Poza tym, chodzi o bilet na TLK do Łodzi, bezmiejscówkowy, więc żaden argument o systemie rezerwacji mnie nie przekona.
Podobnie to, że nie ogarniam, czemu bilet internetowy na Interredżio do Łodzi jest ważny we wszystkich IR danego dnia, a bilet internetowy na TLK jest ważny w tym i tylko tym pociągu. Ale wielu rzeczy na kolei nie ogarniam, np. tego, czemu ponowne sprawdzenie biletu internetowego powoduje zawieszenie się na parę minut terminala kierpocia, za co jakiś czas temu wydarła się na mnie pani konduktor - sobowtór poseł Nelly Rokity, przynajmniej jeśli chodzi o sposób mówienia...
Podobnie to, że nie ogarniam, czemu bilet internetowy na Interredżio do Łodzi jest ważny we wszystkich IR danego dnia, a bilet internetowy na TLK jest ważny w tym i tylko tym pociągu. Ale wielu rzeczy na kolei nie ogarniam, np. tego, czemu ponowne sprawdzenie biletu internetowego powoduje zawieszenie się na parę minut terminala kierpocia, za co jakiś czas temu wydarła się na mnie pani konduktor - sobowtór poseł Nelly Rokity, przynajmniej jeśli chodzi o sposób mówienia...
bury me in my favourite yellow patent leather shoes / and with a mummified cat / and a cone-like hat.
Pewnie podobna do tej, dla której o północy nie da się kupić benzyny. Do tego jakies synchro z Europa chyba.
Dla samej Łodzi nie opłaca się też pisać alternatywnego zachowania systemu.
Dla samej Łodzi nie opłaca się też pisać alternatywnego zachowania systemu.
ŁK
Ja wiem, że to żadne pocieszenie, ale...JacekM pisze:Podobnie to, że nie ogarniam, czemu bilet internetowy na Interredżio do Łodzi jest ważny we wszystkich IR danego dnia, a bilet internetowy na TLK jest ważny w tym i tylko tym pociągu
Taka sytuacja ma miejsce wyłącznie w przypadku biletów internetowych. Jeśli kupisz w kasie bilet na ostatni pociąg w dobie, to możesz pojechać dowolnym wcześniejszym danego dnia
Dostałem odpowiedź z Intercity ("już" po dwóch tygodniach...), która potwierdza Twoje przypuszczenia.fik pisze:Nie wiem, ale biorąc pod uwagę, że kasa PKP IC w COP ZTM na Żelaznej działa 9.15-16.40, żeby kasjerka pracująca 8h mogła otworzyć i zamknąć zmianę bez nadgodzin, to spodziewałbym się podobnych względów.
Różne godziny otwarcia COK-ów są spowodowane specyfiką dworca i potrzebami podróżnych. Godziny otwarcia COKów są dostosowane do godzin odjazdów pociągów - inaczej odjeżdżają pociągi z Gdańska, a inaczej np. z Wrocławia.
Niepełne godziny otwarcia COKów jak i poszczególnych okienek kasowych są wynikiem:
· Przestrzegania zasad opisanych w kodeksie pracy
· Wewnętrznych przepisach w których kasjerzy mają wyznaczony czas na niezbędne czynności związane z otwarciem jak i zamknięciem zmiany.
Tak w ogóle, czy faktycznie trwają prace nad nowym systemem sprzedaży online, czy odpowiedzi na fanpejdżu IC to tylko ściema? Nie chce się wierzyć, żeby mogło to tyle trwać...
bury me in my favourite yellow patent leather shoes / and with a mummified cat / and a cone-like hat.
Co zamiast tego?fik pisze:Od 28 kwietnia likwidacji ulega tania kuszetka.
ŁK
Pewnie zwiększenie ilości "drogich" kuszetek których i tak jest bardzo mało.
Wagony sypialne w pociągu Warszawa-Kijów to są wagony IC czy ukraińskie czy i takie, i takie?