Wątpię i L40 zdecydowanie bezużyteczną linią bym nie nazwał.Frencher pisze:Gdybyś miał jedną linię pod domem, i ktoś chciałby ją zamienić na coś bezużytecznego ale z większą ilością kursów też pierwszy być krzyczał.
Przetargi na obsługę linii - 2010-2021
Moderatorzy: Poc Vocem, Tyrystor, TranslatorPS
To jak mieszkańcy Nadmy mają się dostać tą L40 do miejsc na terenie Marek z których korzystać musząashir pisze:Wątpię i L40 zdecydowanie bezużyteczną linią bym nie nazwał.Frencher pisze:Gdybyś miał jedną linię pod domem, i ktoś chciałby ją zamienić na coś bezużytecznego ale z większą ilością kursów też pierwszy być krzyczał.
Odwagą nie jest bycie takim jak inni - odwagą jest bycie sobą
Normalnie z przesiadką jednoperonową.Frencher pisze:To jak mieszkańcy Nadmy mają się dostać tą L40 do miejsc na terenie Marek z których korzystać muszą
Ale te zarzuty to chyba raczej do UMiG Radzymin?Frencher pisze:A do kolegów z ZTM mam jedną uwagę:
Dałem Wam gotową receptę jak załagodzić konflikt w Nadmie. Wydłużacie L40 do ZP Rejtana w Markach i macie załatwione wszystkie bezpośrednie połączenia jakich oczekują mieszkańcy Nadmy. Oni chcą m.in swobodnego dostępu do poczty i lekarza.
Czy aż tak wiele wymagająWydłużcie trasę al. Piłsudskiego i Bandurskiego do cmentarza w Markach (przy ZP Rejtana nie ma jak zawracać). Podsuwam Wam gotowy pomysł raz rozwiązać konflikt. Naprawdę nie jesteście nieomylni, i możecie raz się przyznać do błędu jaki popełniliście z planowaną trasą L40.
Przyznanie się do błędu nie powoduje ujmy na honorze, ale brnięcie ślepo w złą decyzję to już jawna głupota.
Tak się śmiesznie składa, że obecny burmistrz Radzymina bardzo niechętnie patrzył (czemu nawet dawał wyraz w swoich odpowiedziach na stronie UMiG Radzymin) na zwiększanie wydatków związanych z liniami 734/738/740. W przypadku L-ek jakoś mu się odwidziało, nie wiem dlaczego.ashir pisze:Normalnie z przesiadką jednoperonową.To jak Nadma taka zdeterminowana to dlaczego nie wywalczyła sobie częściej kursującego 740 wystarcza im co 90/120//120, a jak w innych godzinach mają dojechać do Marek/Warszawy lub z powrotem?
A co do przesiadek to sprawdzi to się tylko w jednym kierunku - z Nadmy w kierunku Warszawy. Odwrotnie to już karkołomne zadanie, ponieważ odjazdy L40 z Marek są totalnie przypadkowe. Jak ktoś będzie miał szczęście to trafi.
Bo może dlatego, że za linie lokalne trzeba znacznie mniej płacić?Frencher pisze:Tak się śmiesznie składa, że obecny burmistrz Radzymina bardzo niechętnie patrzył (czemu nawet dawał wyraz w swoich odpowiedziach na stronie UMiG Radzymin) na zwiększanie wydatków związanych z liniami 734/738/740. W przypadku L-ek jakoś mu się odwidziało, nie wiem dlaczego.
Frencherowi nie przetłumaczysz. Wszystkiemu winien jest Zarząd Transportu Miejskiego w Warszawie.ashir pisze:Ale te zarzuty to chyba raczej do UMiG Radzymin?Frencher pisze:A do kolegów z ZTM mam jedną uwagę:
Dałem Wam gotową receptę jak załagodzić konflikt w Nadmie. Wydłużacie L40 do ZP Rejtana w Markach i macie załatwione wszystkie bezpośrednie połączenia jakich oczekują mieszkańcy Nadmy. Oni chcą m.in swobodnego dostępu do poczty i lekarza.
Czy aż tak wiele wymagająWydłużcie trasę al. Piłsudskiego i Bandurskiego do cmentarza w Markach (przy ZP Rejtana nie ma jak zawracać). Podsuwam Wam gotowy pomysł raz rozwiązać konflikt. Naprawdę nie jesteście nieomylni, i możecie raz się przyznać do błędu jaki popełniliście z planowaną trasą L40.
Przyznanie się do błędu nie powoduje ujmy na honorze, ale brnięcie ślepo w złą decyzję to już jawna głupota.
Nie istnieją żadne przeszkody formalno/prawne aby ZTM wyszedł z inicjatywą wybrnięcia z patowej sytuacji.SławekM pisze:Frencherowi nie przetłumaczysz. Wszystkiemu winien jest Zarząd Transportu Miejskiego w Warszawie.ashir pisze:Ale te zarzuty to chyba raczej do UMiG Radzymin?
Rozwiązanie mają podane jak na tacy. Odrobina dobrej woli przy wydłużeniu trasy, dopasowanie odjazdów z Marek w kierunku Nadmy do innych linii i mieszkańcy Nadmy szybko przywykną do kolejnej przesiadki.
A wysłałeś taki wniosek do organizatora, a najlepiej do gminy?Frencher pisze:Rozwiązanie mają podane jak na tacy. Odrobina dobrej woli przy wydłużeniu trasy, dopasowanie odjazdów z Marek w kierunku Nadmy do innych linii i mieszkańcy Nadmy szybko przywykną do kolejnej przesiadki.
ZTM oczywiście może wyjść. Ale skoro gmina Radzymin chce taką linię L40 to taką dostanie.Frencher pisze:Nie istnieją żadne przeszkody formalno/prawne aby ZTM wyszedł z inicjatywą wybrnięcia z patowej sytuacji.SławekM pisze: Frencherowi nie przetłumaczysz. Wszystkiemu winien jest Zarząd Transportu Miejskiego w Warszawie.
Rozwiązanie mają podane jak na tacy. Odrobina dobrej woli przy wydłużeniu trasy, dopasowanie odjazdów z Marek w kierunku Nadmy do innych linii i mieszkańcy Nadmy szybko przywykną do kolejnej przesiadki.
http://m.infobus.pl/bitwa-warszawska-3- ... 83671.html
Witamy Arrivę i Grodzisk na kolejne 8 lat
Witamy Arrivę i Grodzisk na kolejne 8 lat
Warto czytać ten artykuł?Najtańszą propozycję na pierwsze przetargowe zadanie założyła Arriva, która jest następcom prawnym jednego z dawnych stołecznych operatorów.
Dobrze że nie wygrał Mobilis
Widać że w przypadku Warszawy stawiają na najniższe koszty, i po raz kolejny łapczywie zerkają w kierunku Mercedesów Conecto.
Gdyby dało się kupić Mercedesa Conecto Midi (a całe szczęście takie coś nie istnieje), to pewnie mielibyśmy zaraz ponad 100 wozów (sz)Marcedesa Conecto w w Warszawie z już rozstrzygniętego przetargu od Mobilisu.
Widać że w przypadku Warszawy stawiają na najniższe koszty, i po raz kolejny łapczywie zerkają w kierunku Mercedesów Conecto.
Gdyby dało się kupić Mercedesa Conecto Midi (a całe szczęście takie coś nie istnieje), to pewnie mielibyśmy zaraz ponad 100 wozów (sz)Marcedesa Conecto w w Warszawie z już rozstrzygniętego przetargu od Mobilisu.
Ale nie istnieje. A Conecto może z Turcji, może jest lansowane jako uboga modyfikacja Citaro, ale... skoro dobrze jeździ, to po co przepłacać? Fotele ma wygodne, poręczy nie brakuje... Drzwi trochę skrzypią, ale to do nasmarowania, podobnie jak trzeszczące plastiki można otulić gąbkowymi uszczelkami i po problemie. Scanie tak pootulane nie trzeszczą.
A skoro przy prywatnych sympatiach jesteśmy, ja optuję za Scaniami. Tylko co z tego?... Przewoźnik kupi to, co mu się opłaci kupić.
A skoro przy prywatnych sympatiach jesteśmy, ja optuję za Scaniami. Tylko co z tego?... Przewoźnik kupi to, co mu się opłaci kupić.
112 120 190 240 256 412 527 E-9 L43 L45 N11
- Emyl
- Podrzędne Chamidło
- Kontakt:
Uboga wersja? Ja tam widziałem takie Conecto (zresztą w Warszawie), że wyposażone było lepiej niż niejedno Citaro. Koszty produkcji w Turcji są niższe i wsjo, poza tym to w zasadzie jeden pies.
Wynik przetargu na obsługę L40 - http://www.ztm.waw.pl/download.php?z=8399&i=683&l=1&m=5