Warszawskie Linie Turystyczne
Moderatorzy: Poc Vocem, Wiliam
Omnibus konny jeździ dalej.
A linia 444 nie kursuje, bo jest M2. 
Byłem przekonany że jak co roku jest uruchamiany w ramach WLT, na stronie ZTM nic nie znalazłem. Ale teraz po twojej odpowiedzi znalazłem informacje na stronie TW. Dzięki za wyprowadzenie z błędu.
"Livin' On A Prayer"
----------
Aby się dowiedzieć kim jestem, trzeba mnie najpierw poznać.
----------
Linie blisko mojego domu.
M2, 106, 162, N14, N16, N64.
----------
Aby się dowiedzieć kim jestem, trzeba mnie najpierw poznać.
----------
Linie blisko mojego domu.
M2, 106, 162, N14, N16, N64.
ZTM już dawno temu się wypiął na omnibus konny. 
A w zasadzie czemu ZTM wypiął się na Omnibus Konny?ashir pisze:Omnibus konny jeździ dalej.A linia 444 nie kursuje, bo jest M2.
A co do linii 444 i M2... co ma jedno do drugiego? To 160 z Centralnego ludzie nie mogą dojechać, więc uruchamiana jest im specjalna linia, ale z Wileńskiego już ludzie mogą do ZOO łazić?
Mierne zainteresowanie i co za tym idzie niskie dochody? Szczególnie, że te pojazdy niewiele wspólnego z Warszawą mają.reserved pisze:A w zasadzie czemu ZTM wypiął się na Omnibus Konny?
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
A promy mają więcej wspólnego z Warszawą?
Od kilku lat pływają między brzegami Wisły. Za jakiś czas ktoś może uznać, że to miejska tradycja.reserved pisze:A promy mają więcej wspólnego z Warszawą?
Widzę postępujący regres.
"Tramwaj wodny" tylko w 2-3 dni w tygodniu i wyłącznie w kółko bez zawijania do innych przystanków - po co był ten cały remont bulwarów, jeśli teraz nie można tam przybić???
Statek do Serocka startuje gdzieś poza miastem
- znaczy na Żeraniu...
Dodano po 16 minutach 37 sekundach:
A, i tylko trzy promy. Upadek.
"Tramwaj wodny" tylko w 2-3 dni w tygodniu i wyłącznie w kółko bez zawijania do innych przystanków - po co był ten cały remont bulwarów, jeśli teraz nie można tam przybić???
Statek do Serocka startuje gdzieś poza miastem
Dodano po 16 minutach 37 sekundach:
A, i tylko trzy promy. Upadek.
W poprzednich latach też tylko w soboty i niedziele, a w wakacje dodatkowo w piątki - to akurat nic nowego.MichalJ pisze:"Tramwaj wodny" tylko w 2-3 dni w tygodniu(...)
A dokładniej start przy przystanku Cementownia, ale jak myślisz dlaczego? Bo organizator i pasażerowie może mają dość, kiedy najczęściej na Torwar trzeba było podstawiać autobus ze względu na zbyt niski/wysoki stan Wisły i śluzę i wozić pasażerów na Żerań, więc słuszny pomysł, żeby nie robić nadziei pasażerom z wykupionymi biletami, że ich kurs może się normalnie odbędzie.MichalJ pisze:Statek do Serocka startuje gdzieś poza miastem- znaczy na Żeraniu...
To podziękuj Przedsiębiorstwie Usług Wodnych z Legionowa, że nie zgłosili Turkawki do przetargu, bo organizator rozpisał przetarg na 4 promy, ale ten armator zgłosił się tylko do 3 części przetargu, a do 4 części nie, więcej jak oni nie, to kto? Przecież i tak co roku jedna i ta sama firma się zgłasza. Widocznie jeden prom im poważniej zaniemógł, albo gdzieś go indziej wykorzystują.MichalJ pisze:A, i tylko trzy promy. Upadek.
- Solaris U10
Szkoda "Turkawki", bo zapewniała relację, którą najtrudniej obejść/objechać jakimkolwiek mostem.
Śluza na Kanale Żerańskim jest chyba w remoncie.
Do 2012 tramwaj pływał codziennie i miał 3 przystanki. Potem był remont bulwarów, to myślałem, że o to chodzi.
A teraz jest po remoncie i przystanek nie wrócił...
A teraz jest po remoncie i przystanek nie wrócił...
Przesunięcie miejsca początkowego kursu do Serocka oraz brak Turkawki to efekt remontu śluzy na Żeraniu.
Ale co ma wspólnego Turkawka ze śluzą na Żeraniu?
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem