Autobusy dla Warszawy-plany, przetargi, zamówienia, dyskusje
Arriva wygrała pierwsze zadanie - http://www.ztm.waw.pl/download.php?z=8438&i=672&l=1&m=5
-
michał1984
Czyli A101-A153 zostają 
Biedny moderator jak nie może sobie poradzić zamyka kolejne tematy.Brawo 
Nie, nie zostają.
Nie taniej byłoby przerobić kilkuletniego SU18 na szkoleniowca?beni pisze:Jeden przegub dla OSK za SU15.
Oraz jeden turystyczny.
Przecież taki szkoleniowiec i tak nie robi dużych przebiegów.
A i kursanci zapoznaliby się od razu, z tym, na czym się na codzień w MZA pracuje, a nie z nówką
Po co spieszyć, przecież do końca życia mamy na to czas.
Ingerencja w wozy leasingowe? No nie wiem.
ŁK
81xx chyba nie są w leasingu na przykład.
Obecnie tylko seria 52xx jest w leasingu, a na szkoleniowca mógłby pójść np. 8100. Serie 82xx i 84xx są już troszkę za stare i nie warto byłoby inwestować w przebudowę wozu.Łukasz pisze:Ingerencja w wozy leasingowe? No nie wiem.
Po co spieszyć, przecież do końca życia mamy na to czas.
-
dranonix524
Informacja dla ciekawskich.
Na terenie Evobus w Wolicy dziś zauważyłem Conecto G w Warszawskim malowaniu i z kartką na szybkie z napisem MOBILIS. Prawdopodobnie to nówka z ostatniego przetargu na 50 przegubów jak mniemam. Zdjęcia z za płotu posiadam jak coś.
Na terenie Evobus w Wolicy dziś zauważyłem Conecto G w Warszawskim malowaniu i z kartką na szybkie z napisem MOBILIS. Prawdopodobnie to nówka z ostatniego przetargu na 50 przegubów jak mniemam. Zdjęcia z za płotu posiadam jak coś.
Dragonix524
-
marco_wawa
No, czekamy, czekamy na te zdjęcia 
-
dranonix524
https://www.facebook.com/media/set/?set ... 398&type=3
Zapraszam ciekawych do obejrzenia tych kilku zdjęć z Wolicy, robiłem z za płotu, jednak coś widać mniej i więcej
Zapraszam ciekawych do obejrzenia tych kilku zdjęć z Wolicy, robiłem z za płotu, jednak coś widać mniej i więcej
Dragonix524
-
marco_wawa
Czy wiadomo coś o potencjalnych odwołaniach czy terminach podpisania umów?alojz pisze:Arriva wygrała pierwsze zadanie - http://www.ztm.waw.pl/download.php?z=8438&i=672&l=1&m=5
Odwołania można składać do jutra.
-
Michalk001
Wygląda na to że wreszcie od dawna udało się przeprowadzić przetarg bez zbędnych odwołań, i kontrakt rozpocznie się zgodnie z terminem. Chyba że o czymś nie wiem? A co z drugą częścią?
W przypadku drugiej części sprawy się wyjaśniają gdyż doszło do pomyłki ze strony jednego z przewoźników.
Skąd info? Masz "dojście" czy się domyślasz?Michalk001 pisze:Wygląda na to że wreszcie od dawna udało się przeprowadzić przetarg bez zbędnych odwołań, i kontrakt rozpocznie się zgodnie z terminem. Chyba że o czymś nie wiem? A co z drugą częścią?