Informacja pasażerska
-
Stary Pingwin
Jestem pozytywnie zaskoczony. Jeszcze tablica z odjazdami na Wyścigach i moje zadowolenie będzie pełne.
miłośnik 13N
N72 kierunek Gocław - oczywiście bez oznaczenia "kurs skrócony" lub tym podobnego...
Taka zagadka (na którą też chętnie bym poznał odpowiedź): Dlaczego w L38 wisi podwieszka informująca o objeździe na 128? 
- MilosnikKomunikacji
- Kontakt:
3440
190 - brak działającego tylnego (a może również przedniego i bocznego) wyświetlacza oraz brak dechy (przynajmniej z tyłu). Poznałem, że to 190 po tym, że na Parku Moczydło z linii obsługiwanych przez R-4 staje tylko te 190...
- MilosnikKomunikacji
- Kontakt:
3116
35 - 0 informacji z tyłu (niedziałający wyświetlacz tylny, brak dechy)...
-
Stary Pingwin
Coś w tym tygodniu dużo swingów jeździło z niekompletną informacją pasażerską.
miłośnik 13N
http://tvnwarszawa.tvn24.pl/informacje, ... 08730.html
Remont trasy WZ. Pasażerowie są zaskoczeni.
Streszczenie zawiera się w jednym zdaniu:
"Mimo że na miejscu jest osoba, która udziela informacji, to wielu pasażerów jest zaskoczonych."
Źródło: TVN Warszawa
Jak więc należy informować, żeby dotarło to do większości pasażerów? Może obecna akcja informacyjna jest nieskuteczna?
Remont trasy WZ. Pasażerowie są zaskoczeni.
Streszczenie zawiera się w jednym zdaniu:
"Mimo że na miejscu jest osoba, która udziela informacji, to wielu pasażerów jest zaskoczonych."
Źródło: TVN Warszawa
Jak więc należy informować, żeby dotarło to do większości pasażerów? Może obecna akcja informacyjna jest nieskuteczna?
Akcja dzisiaj z informatorem przy Feminie jak najbardziej na plus, jednak brak zapowiedzi głosowych np. od Okopowej, że od Feminy tramwaj będzie jechał dalej trasą linii 33 (mówię tu o linii 26). No i przede wszystkim nie byłoby takiego zamieszania, gdyby nie fakt, że komunikaty pojawiły się dopiero w czwartek a na przystankach brakowało informacji o zmianach od dziś.

ZTM totalnie poległ na objazdach na Tarchominie/Nowodworach. Chyba sami praktykanci na wakacje zostali.
101 i E-8 nie mają informacji o objeździe przez Strumykową, 186 i 509 nie mają informacji o objeździe przez Ćmielowską i Milenijną w kierunku Modlińskiej, 211 nie ma informacji o objeździe przez Myśliborską i Ćmielowską w kierunku Bukowa. A najlepszy jest cyrk na 186, bo przystanki Kaflowa i Ceramiczna nie są oklejone naklejkami 186 (a rozkłady w gablotach wiszą) więc jedni kierowcy się na nich zatrzymują, inni nie.
101 i E-8 nie mają informacji o objeździe przez Strumykową, 186 i 509 nie mają informacji o objeździe przez Ćmielowską i Milenijną w kierunku Modlińskiej, 211 nie ma informacji o objeździe przez Myśliborską i Ćmielowską w kierunku Bukowa. A najlepszy jest cyrk na 186, bo przystanki Kaflowa i Ceramiczna nie są oklejone naklejkami 186 (a rozkłady w gablotach wiszą) więc jedni kierowcy się na nich zatrzymują, inni nie.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
Do tego 211 nie ma przystanku na Nowodworach w kierunku Bukowa, a w rozkładzie jest.
Moje zdjęcia: Phototrans - WGKM
- MilosnikKomunikacji
- Kontakt:
A w nowych Alpinach (211) nie ma wgranej trasy zmienionej...
A co do aktualizacji rozkładów, to przy remoncie nawierzchni Ronda Daszyńskiego tylko 155 i 178 dostały odpowiednie rozkłady.
A co do aktualizacji rozkładów, to przy remoncie nawierzchni Ronda Daszyńskiego tylko 155 i 178 dostały odpowiednie rozkłady.
Nie wiem czy dobrze trafiłem z tematem.
Na Metrze Świętokrzyska wisi rozkład N13 (kier. Nowodwory) na którym wszystkie przystanki od rozpoczęcia objazdu są zaznaczone jako stałe.
Na Metrze Świętokrzyska wisi rozkład N13 (kier. Nowodwory) na którym wszystkie przystanki od rozpoczęcia objazdu są zaznaczone jako stałe.
Moje zdjęcia: Phototrans - WGKM
- MilosnikKomunikacji
- Kontakt:
A001
179 - Żaden wyświetlacz w środku nie działał...
Tablica boczna na 737 wskazuje, że przystankiem granicznym dla tej linii jest przystanek PKP Dawidy, a nie Dawidy, którego na koralach nie ma, ale informuje o tym podwieszka. Kiedy podjęto decyzję o uruchomieniu tego przystanku, że nie dało się zaktualizować tablicy z 16 czerwca? 
- MilosnikKomunikacji
- Kontakt:
Może Grodzio dostał odpowiednią ale po prostu kierowca wziął starą?ashir pisze:Tablica boczna na 737 wskazuje, że przystankiem granicznym dla tej linii jest przystanek PKP Dawidy, a nie Dawidy, którego na koralach nie ma, ale informuje o tym podwieszka. Kiedy podjęto decyzję o uruchomieniu tego przystanku, że nie dało się zaktualizować tablicy z 16 czerwca?