Mapa komunikacji miejskiej
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Tak tylko czasem nazwa przystanku nie jest adekwatna do tego co znajduję sie w jego pobliżu....np. dlaczego zespół Ursus- Ratusz zlokalizowany na ul. Traktorzystów (nie chodzi mi tu o pętle 177) nie może nazywać się "CH Factory"- taka nazwa powiedziałaby dużo więcej pasażerom jadącym tam z centrum, a nie znających Ursusa o tym gdzie znajduje się to popularne centrum handlowePiotrek pisze:Ale myślę, że w ogóle nazwy przystanków nie są tak bardzo potrzebne, bo i tak większa część jest nazwana od ulic, placów,itd. więc można zobaczyć i się domyśleć.
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Dlatego napisałem większa część przystankówTak tylko czasem nazwa przystanku nie jest adekwatna do tego co znajduję sie w jego pobliżu....np. dlaczego zespół Ursus- Ratusz zlokalizowany na ul. Traktorzystów (nie chodzi mi tu o pętle 177) nie może nazywać się "CH Factory"- taka nazwa powiedziałaby dużo więcej pasażerom jadącym tam z centrum, a nie znających Ursusa o tym gdzie znajduje się to popularne centrum handlowe
Kasta pianistów
Pozdrawiam, Szafran.
Pozdrawiam, Szafran.
Ale nad tym to chyba powinno się CH pochylić, przecież to w ich interesie leży zmiana nazwy przystanku...R-11 Kleszczowa pisze:Tak tylko czasem nazwa przystanku nie jest adekwatna do tego co znajduję sie w jego pobliżu....np. dlaczego zespół Ursus- Ratusz zlokalizowany na ul. Traktorzystów (nie chodzi mi tu o pętle 177) nie może nazywać się "CH Factory"- taka nazwa powiedziałaby dużo więcej pasażerom jadącym tam z centrum, a nie znających Ursusa o tym gdzie znajduje się to popularne centrum handlowePiotrek pisze:Ale myślę, że w ogóle nazwy przystanków nie są tak bardzo potrzebne, bo i tak większa część jest nazwana od ulic, placów,itd. więc można zobaczyć i się domyśleć.
[ ... ::: Mądry głupiemu ustępuje... i dlatego ten świat tak wygląda ::: ... ]
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Wiesz, że nie wiem- ciekawe czy np. Blue City nalegało na ZTM aby pętla 136 nosiła taką nazwę jaką nosi
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"
R-11 Kleszczowa pisze:Wiesz, że nie wiem- ciekawe czy np. Blue City nalegało na ZTM aby pętla 136 nosiła taką nazwę jaką nosi.
Następnym razem postaram się o tym nie zapomniećPiotrek pisze:Oj szkoda, że nie napisałeś, bo tez bym sobie ŻW kupił.
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
BeresteckaMZ pisze:R-11 Kleszczowa pisze:Wiesz, że nie wiem- ciekawe czy np. Blue City nalegało na ZTM aby pętla 136 nosiła taką nazwę jaką nosi.Podejrzewam, że to raczej z powodu braku możliwości nadania innej rozsądnej nazwy.
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"
- Bastian
- Sułtan Maroka
Czemu by musieli? A nawet jeśli, to prędzej do ŚMIGŁOWCA.MZ pisze:R-11 Kleszczowa pisze:BeresteckaTylko w takim układzie wtedy musieliby także CH REDUTA włączyć do tego zespołu, a wtedy zrobiłoby się za duże zamieszanie.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Bastian pisze:Czemu by musieli? A nawet jeśli, to prędzej do ŚMIGŁOWCA.
Też o tym pomyślałem jak spojrzałem na mapę, ale już lepiej nie przesadzaćFikander pisze:KURHAN
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Ale pasażerowie jadący 127 bardzo często pytają się czy ten autobus jedzie do BlueCity i gdzie mają niego wysiaść. Podobną sytuację można zaobserwować np. w 405 czy 517MZ pisze:Bastian pisze:Czemu by musieli? A nawet jeśli, to prędzej do ŚMIGŁOWCA.Sam widzisz, że każdy ma inny pomysł na nazwy w tym rejonie, więc zapewne dla świętego spokoju zrobili to właśnie w taki sposób jak teraz - i szefowie obu centrów handlowych są zadowoleni, i pasażerowie wiedzą, gdzie konkretnie dojadą 130 i 136.
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Otóz to- pojawia się tu faktycznie opisany przez Dzidka problem. Też uważam, że Berestecką można przemianować na CH Al. JEROZOLIMSKIE.
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"