Mapa komunikacji miejskiej

Moderatorzy: Tyrystor, Dantte

Awatar użytkownika
MZ
Słońce Radomia
Kontakt:

Post autor: MZ » 19 paź 2006, 11:15

R-11 Kleszczowa pisze:Też uważam, że Berestecką można przemianować na CH AL. JEROZOLIMSKIE.
:arrow: Nie byłaby to zła nazwa, gdyby nie fakt, że przy Alejach Jerozolimskich jest jeszcze Leclerc, a w przyszłości być może powstaną jeszcze jakieś inne centra handlowe, dlatego taka nazwa nie byłaby zbyt konkretna.

Awatar użytkownika
fik
Naczelne Chamidło

Post autor: fik » 19 paź 2006, 11:42

R-11 Kleszczowa pisze:Też uważam, że Berestecką można przemianować na CH Al. JEROZOLIMSKIE.
A co złego jest w obecnej nazwie? 8-[
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 19 paź 2006, 11:43

MZ pisze:
R-11 Kleszczowa pisze:Też uważam, że Berestecką można przemianować na CH AL. JEROZOLIMSKIE.
:arrow: Nie byłaby to zła nazwa, gdyby nie fakt, że przy Alejach Jerozolimskich jest jeszcze Leclerc, a w przyszłości być może powstaną jeszcze jakieś inne centra handlowe, dlatego taka nazwa nie byłaby zbyt konkretna.

Lecler jest przy ul. Jutrzenki ;-) A tak wogóle to Lecler raczej ma charakter lokalny, w przeciwieństwie do Reduty i BC.
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"

"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 19 paź 2006, 12:10

Fikander pisze:
R-11 Kleszczowa pisze:Też uważam, że Berestecką można przemianować na CH Al. JEROZOLIMSKIE.
A co złego jest w obecnej nazwie? 8-[
To że mało mówi o tym co jest w pobliu zespołu, a informuje o prawie nie widocznej uliczce :>
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"

"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel

Awatar użytkownika
fik
Naczelne Chamidło

Post autor: fik » 19 paź 2006, 12:31

R-11 Kleszczowa pisze:
Fikander pisze: A co złego jest w obecnej nazwie? 8-[
To że mało mówi o tym co jest w pobliu zespołu, a informuje o prawie nie widocznej uliczce :>
No jak mniej więcej połowa nazw zespołów przystankowych (Targowisko na Skraju, anyone? A Al. Solidarności?). Być może to bardzo ryzykowne stwierdzenie, ale IMHO podstawową funkcją nazw ZP jest unifikacja, a nie informacja.

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 19 paź 2006, 12:56

Racja ale powiedz to ludziom, których można spotkać w centrum i którzy zadają do znudzenia pytanie gdzie trzeba wyjśc z autobusu aby dotrzeć do CH Blue City :>
Albert Camus-"Dżuma"

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 19 paź 2006, 16:36

Brrr... Przecież takie CH nie istnieje, to jak może dać nazwę przystankowi?
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

reserved

Post autor: reserved » 19 paź 2006, 16:56

A jakby dac tak poprostu CENTRUM HANDLOWE?

Nawet jak ludzie nie beda wiedzieli jakie, to jak wiedza ze jest w poblizu to przynajmniej wiedza na jakim przystanku wysiasc a nie jak w przypadku BERESTECKA.

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 19 paź 2006, 17:06

Nie, nie, nie...
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

Awatar użytkownika
PiotrekP

Post autor: PiotrekP » 19 paź 2006, 17:18

Chciałem podać OPACZEWSKA, ale spostrzegłem, że jest taki na liniach 150, 521 #-o Centrum Handlowe.. Czy ja wiem.. KURHAN lepsze :)

barluk
Kontakt:

Post autor: barluk » 19 paź 2006, 17:36

Nazwa przystanków BERESTECKA mogłaby zmienić się może na : CH BLUE CITY REDUTA lub CH BLUE REDUTA

reserved

Post autor: reserved » 19 paź 2006, 17:57

Petuś pisze:Czy ja wiem.. KURHAN lepsze :)
Kurhan tak samo jak Berestecka to mało znana, jeśli już mało znana nazwa to lepiej ta sama co Berestecka, bo niektórzy mimo wszystko zapamiętali tą nazwę.
barluk pisze:Nazwa przystanków BERESTECKA mogłaby zmienić się może na : CH BLUE CITY REDUTA lub CH BLUE REDUTA
Nie, nie i nie...

barluk
Kontakt:

Post autor: barluk » 19 paź 2006, 18:08

Mam nazwę :) "KOMPLEKS CENTER HANDLOWYCH OCHOTA" lub "ZESPÓŁ CH OCHOTA"

Awatar użytkownika
PiotrekP

Post autor: PiotrekP » 19 paź 2006, 18:10

Przecież żartowałem.. Po co te nerwy."KOMPLEKS CENTER HANDLOWYCH OCHOTA" lub "ZESPÓŁ CH OCHOTA" <lol2>

Awatar użytkownika
fik
Naczelne Chamidło

Post autor: fik » 19 paź 2006, 18:18

R-11 Kleszczowa pisze:Racja ale powiedz to ludziom, których można spotkać w centrum i którzy zadają do znudzenia pytanie gdzie trzeba wyjśc z autobusu aby dotrzeć do CH Blue City :>
A jak będzie napisane CH Aleje Jer, to skąd oni się dowiedzą, że to chodzi o Blue Syfy?

IMHO lepsze byłoby wyrzucenie dogodnych przesiadek z korali, których dogodność i aktualność nierzadko jest, noooo... dyskusyjna, a zastąpienie ich nazwami charakterystycznych obiektów leżących przy danym zespole przystankowym - od szpitali przez urzędy po centra handlowe.

ODPOWIEDZ