Silnik forum został zaktualizowany.
Możliwe są utrudnienia w dostępie w najbliższych dniach. Raportowanie problemów: temat Błędy SQL w Sprawach Technicznych
Możliwe są utrudnienia w dostępie w najbliższych dniach. Raportowanie problemów: temat Błędy SQL w Sprawach Technicznych
Tarchomin i Nowodwory (III)
Moderator: Wiliam
Jak będzie z wyjazdem z Tarchomina? Dalej, że jak za późno się podjedzie to ponad minuta stania?
Czym innym jest marnowanie brygad, a czym innym pokazanie ciągu przyczynowo-skutkowego w wyniku którego będzie sobie można marnować brygady.Emyl pisze:Tylko, że właśnie pokazuje się, że rosną, skoro uruchamia się dziada 214 i zostawia dziada 518 (miał być do 3+, co też samo w sobie ma średni związek z tramwajem, ale uznano, jak widać, że niech sobie gnije na Świętokrzyskiej). Działania dydaktyczne to jednak ostatnia rzecz, jaką można obecnie Organizatorowi przypisać.

Na wyjeździe z Tarchomina Kościelnego zielone będzie podawane natychmiast, chyba że swoją fazę przedłuża tramwaj do/z Nowodworów. Do tej pory priorytet na Światowida był oparty na koordynacji i dlatego wyjazdy z pętli Tarchomin Kościelny były synchronizowane z początkiem okna koordynacyjnego. Po nowemu priorytet będzie wprawdzie nadal związany z koordynacją, ale realizowany w pełnym zakresie cyklu, przy wykorzystaniu bardziej zaawansowanych algorytmów. Co za tym idzie nie będzie już potrzeby wstrzymywania wyjazdu z pętli.
- Emyl
- Podrzędne Chamidło
- Kontakt:
Jeden pies, pod względem dydaktycznym i tak ma to znikomą wartość, więc chyba pora zacząć żądać jakiejś linii - parę osób z osiedla mi się podpisze i będę miał.Wiliam pisze:Czym innym jest marnowanie brygad, a czym innym pokazanie ciągu przyczynowo-skutkowego w wyniku którego będzie sobie można marnować brygady.Emyl pisze:Tylko, że właśnie pokazuje się, że rosną, skoro uruchamia się dziada 214 i zostawia dziada 518 (miał być do 3+, co też samo w sobie ma średni związek z tramwajem, ale uznano, jak widać, że niech sobie gnije na Świętokrzyskiej). Działania dydaktyczne to jednak ostatnia rzecz, jaką można obecnie Organizatorowi przypisać.
Priorytet tramwajowy priorytetem tramwajowym, warto jeszcze wspomnieć o 509. Wyjeżdżając z Nowodworów 45 minut temu zaliczyłem na Światowida każde możliwe światłaJarek pisze:Na wyjeździe z Tarchomina Kościelnego zielone będzie podawane natychmiast, chyba że swoją fazę przedłuża tramwaj do/z Nowodworów. Do tej pory priorytet na Światowida był oparty na koordynacji i dlatego wyjazdy z pętli Tarchomin Kościelny były synchronizowane z początkiem okna koordynacyjnego. Po nowemu priorytet będzie wprawdzie nadal związany z koordynacją, ale realizowany w pełnym zakresie cyklu, przy wykorzystaniu bardziej zaawansowanych algorytmów. Co za tym idzie nie będzie już potrzeby wstrzymywania wyjazdu z pętli.
Albo rybka albo akwarium. 2 i 17 chyba jednak będzie więcej osób jeździć niż 509 (i 186).
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
A dlaczego przy podbiciu 516 do 10 minut w godzinach szczytu tylko co drugi kurs rano będzie wykonywał podjazd do Dyrekcji FSO?
Z pewnością to nie jest kwestia postojów, bo kółko zamiast trwać 75 minut, będzie trwało 80 minut. 
- Emyl
- Podrzędne Chamidło
- Kontakt:
Niby też true. Chociaż czasem udaje się jechać w miarę równo z tramwajem, np. odcinek z Tesco do Myśliborskiej można pokonać autobusem w taki sposób, że obsługa Tarchomina przez autobus odbywa się gdy tramwaj jedzie, a gdy autobus rusza, tramwaj ląduje już na Myśliborskiej i przez skrzyżowanie oba pojazdy jadą w tej samej fazie.KwZ pisze:Albo rybka albo akwarium. 2 i 17 chyba jednak będzie więcej osób jeździć niż 509 (i 186).
To już chyba rozwiane, bo dzisiaj jeżdżą 2 Swingi Duo na 2.pawcio pisze:Podobno są wątpliwości.Łukasz pisze:To nowoczesne swingi nie umieją głębokich rowków? Tylko kwestia czasu jak ktoś tam wyślę takiego, co nie umie.
Wczoraj też jeździły.ashir pisze:To już chyba rozwiane, bo dzisiaj jeżdżą 2 Swingi Duo na 2.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
Czy zdarzyła się już awaria, która pokazała, że wycofanie 101 i E-8 było błędem? 
Podobno w poniedziałek popsuł się Swing na 17, to prawda? 
- Emyl
- Podrzędne Chamidło
- Kontakt:
Zdarzyło się zapchanie Młocin. Wczoraj około 16 dwójka "jechała" spod Żoliborza do metra prawie 20 minut.person pisze:Czy zdarzyła się już awaria, która pokazała, że wycofanie 101 i E-8 było błędem?
- Bastian
- Sułtan Maroka
Co znaczy "zapchanie"? Czym? 
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
- Piotrek_2274
Nie wiem jak w poniedziałek, ale na pewno wczoraj po 16:00 swing na 17 strajkował na Tarchominie i w wielkich bólach zjechał na Młociny. Na pewno po czymś takim Młociny by się mniej zapychały, gdyby sobie darowano sygnalizację na wyjeździe z pętli w stronę R-4.
Tak sobie pomyślałem, że przy takiej częstotliwości dwójki na pewno lepszy byłby układ torów zbliżony do poprzedniej pętli. Czyli tramwaje jadące w kierunku Broniewskiego nie przecinające się z tymi jadącymi w stronę Marymonckiej. Bo taki kocioł na dwójce od razu wpływa na mocno utrudniony wyjazd z pętli 11 i 33, jak również 33/11 oczekujące pod sygnalizatorem blokują dwójki kręcące oberka przez całą pętlę.
Tak sobie pomyślałem, że przy takiej częstotliwości dwójki na pewno lepszy byłby układ torów zbliżony do poprzedniej pętli. Czyli tramwaje jadące w kierunku Broniewskiego nie przecinające się z tymi jadącymi w stronę Marymonckiej. Bo taki kocioł na dwójce od razu wpływa na mocno utrudniony wyjazd z pętli 11 i 33, jak również 33/11 oczekujące pod sygnalizatorem blokują dwójki kręcące oberka przez całą pętlę.