Autobusy dla Warszawy-plany, przetargi, zamówienia, dyskusje
Szkoda, że analogicznie nie dało się wykluczyć Grodzia, który za to wyleciał z umowy realizowanej dla Kolei Mazowieckich. 
Grodzio chyba wyleciał z Modlina już po otwarciu ofert dla ZTM.
Owszem, dlatego napisałem "nie dało się". 
Umowa KMów z Grodziem została rozwiązana za porozumieniem stron.
Ale w tym przetargu Grodzio chyba i tak nie korzystał ze swojego doświadczenia tylko bodajże PKS Elbląg?
Polecam: http://www.zm.org.pl
Nazywam się Kajo i jestem Roweroholikiem.
Nazywam się Kajo i jestem Roweroholikiem.
Ech... szkoda mi tego Michalczewskiego... Przewoźnik z największym potencjałem, jest ciągle 2-gi. Przegrał z PKS (niezbyt uczciwie), a teraz z Mobilisem. Jednak nie wszystko stracone, bo może odebrać Mobilisowi 18-tki w 2018 roku.
Być może Mobilis chciałby wybrać Volvo, ale nie wiem, czy ZTM nie będzie wolał wybrać Many z racji wieloletniego doświadczenia (Chyba nikt nie zaprzecza temu, że Liony sprawdziły się w MZA jak i ITS). Tak czy inaczej - zapowiada się ciekawie.
Być może Mobilis chciałby wybrać Volvo, ale nie wiem, czy ZTM nie będzie wolał wybrać Many z racji wieloletniego doświadczenia (Chyba nikt nie zaprzecza temu, że Liony sprawdziły się w MZA jak i ITS). Tak czy inaczej - zapowiada się ciekawie.
Reprezentacja: 213, 115, 142, 154, 521, 523, 509, S1, KM7, M1, M2
Ale to ajent wybiera sobie tabor, a nie ZTM.
Nie wczytywałem się w SIWZ, ale co by było jakby Mobilis też zaproponował tylko 54 wozy i obydwaj przewoźnicy mieliby dokładnie taką samą liczbę punktów? Dogrywka, bo raczej nie dzielenie zamówienia po połowie? 
Transport Publiczny wysnuł błędne wnioski jeśli chodzi o EEC i umowę z PKP IC. To będzie długi przetarg 
A z jakiego jeszcze kontraktu wyleciała EEC?
Jak mnie pamięć nie myli, a może bo jam stary to chyba własnego ZTMu na 742.
Z tego co pamiętam to bez większych problemów EEC na tej linii jeździła do końca kontraktu.
8,11 zł za wozokilometr? Jeszcze chwila, a idea ajentów w Warszawie odejdzie do lamusa zważywszy na cenę jaką MZA, czyli koło 9 zł.
MZA ma stawkę 9,99 chyba.
- MilosnikKomunikacji
- Kontakt:
Dobrze pamiętasz. Dojeździła do końca, czasami wystawiając Bovy lub nawet Procity.ashir pisze:Z tego co pamiętam to bez większych problemów EEC na tej linii jeździła do końca kontraktu.
Pojazdy zastępcze były incydentalnie, natomiast pod koniec kontraktu to nawet rano jeździły 3 Ambasadory.