Aż się wierzyć nie chce.ashir pisze:Ooo, nie ma Solarisa.
Autobusy dla Warszawy-plany, przetargi, zamówienia, dyskusje
- J.Kaczmarski
Poszukiwane wozy : 8005 8019 8036
115 143 153 196 KM2 S2 704
17
Suchożebry
115 143 153 196 KM2 S2 704
17
Aż grzechem byłoby to anulować, brak Solarisa nieczęsto się zdarza. 
Powinni wybrać MANy dla Stalowej za Jelcze, a na przeguby anulować jeśli miały by to być Conecto z nowej generacji. Jeśli natomiast miała by to być jeszcze stara generacja to powinni wziąć i dać na Kleszczową w zamian za SU15. Raczej nie zaoferowali Citaro.
Generalnie producenci dobrze się wpisali w strategie taborowe MZA, o ile przekroczony jest ten budżet?
A Man w najbardziej optymistycznej wersji może dostarczyć do Warszawy w najbliższych miesiącach aż 101 autobusów w wersji maxi! 
To jest przetarg a nie prywatne zakupy.1251 pisze:Powinni wybrać MANy dla Stalowej za Jelcze, a na przeguby anulować jeśli miały by to być Conecto z nowej generacji. Jeśli natomiast miała by to być jeszcze stara generacja to powinni wziąć i dać na Kleszczową w zamian za SU15. Raczej nie zaoferowali Citaro.
Nie wiem jak Tobie wyszło 101 przy 35 wozach dla MZA i 5 dla PKSu, bo nie liczyłbym by Mobilis wybrał MANa.ashir pisze:Generalnie producenci dobrze się wpisali w strategie taborowe MZA, o ile przekroczony jest ten budżet?A Man w najbardziej optymistycznej wersji może dostarczyć do Warszawy w najbliższych miesiącach aż 101 autobusów w wersji maxi!
Nie od dziś wiadomo, że miłośnicy zapatrzeni w jednego producenta wiedzą lepiej co powinno kupić MZASławekM pisze:To jest przetarg a nie prywatne zakupy.1251 pisze:Powinni wybrać MANy dla Stalowej za Jelcze, a na przeguby anulować jeśli miały by to być Conecto z nowej generacji. Jeśli natomiast miała by to być jeszcze stara generacja to powinni wziąć i dać na Kleszczową w zamian za SU15. Raczej nie zaoferowali Citaro.
A nie rozumiesz co znaczy w najbardziej optymistycznym wariancie?Flash8222 pisze:Nie wiem jak Tobie wyszło 101 przy 35 wozach dla MZA i 5 dla PKSu, bo nie liczyłbym by Mobilis wybrał MANa.
A który jest najlepszy?Flash8222 pisze:Nie od dziś wiadomo, że miłośnicy zapatrzeni w jednego producenta wiedzą lepiej co powinno kupić MZA
To mam dla nich świetną radę. Niech z własnej kieszeni zakupią autobusy jedynie słusznego producenta i przekażą je miejskiemu przewoźnikowi w formie prezentu. Wtedy się skończy płacz i ujadanie, że wybrano nie tę markę co trzeba.Flash8222 pisze: Nie od dziś wiadomo, że miłośnicy zapatrzeni w jednego producenta wiedzą lepiej co powinno kupić MZA
- MilosnikKomunikacji
- Kontakt:
Argument jakiś masz? "Bo tobie się nie podoba ich wygląd"?1251 pisze: na przeguby anulować jeśli miały by to być Conecto z nowej generacji.
Stety lub niestety, ale fabryka z gumy nie jest i ma pewne ograniczenia w skali roku.J.Kaczmarski pisze:Aż się wierzyć nie chce.ashir pisze:Ooo, nie ma Solarisa.
Wybaczamy, bo na fanów Solarisa i tak od 23 sierpnia będzie czekało 49 SU12 od Grodzia. 
Ja też 12-metrowe MANy powitałbym z radością. A to z powodu świetnej aranżacji wnętrza i dobrego umiejscowienia foteli z poziomu podłogi. To właśnie dlatego lubiłem do ostatniego dnia jeździć gruchotami Michalczewskiego.Wnętrze dużo lepiej zaaranżowane niż wnętrze solarisów III generacji. A i chyba w Mercedesie Conecto 12-metrowym jest niestety gorzej pod tym względem.SławekM pisze:To mam dla nich świetną radę. Niech z własnej kieszeni zakupią autobusy jedynie słusznego producenta i przekażą je miejskiemu przewoźnikowi w formie prezentu. Wtedy się skończy płacz i ujadanie, że wybrano nie tę markę co trzeba.Flash8222 pisze: Nie od dziś wiadomo, że miłośnicy zapatrzeni w jednego producenta wiedzą lepiej co powinno kupić MZA
Przecież był testowany w Warszawie. Wygląd według mnie jest paskudny ,no ale MZA na wygląd nie zwraca uwagi więc masz duże szanse ,że będziesz nim pomykał ku Twojej radościMilosnikKomunikacji pisze:Argument jakiś masz? "Bo tobie się nie podoba ich wygląd"?1251 pisze: na przeguby anulować jeśli miały by to być Conecto z nowej generacji.
- MilosnikKomunikacji
- Kontakt:
Wyjechał tylko raz, chodziło o fotokomórki. W seryjnej produkcji dla Warszawy pewnie byłoby wyeliminowane. Aha, czyli twoim zdaniem ma się liczyć jeszcze wygląd autobusu?...1251 pisze:Przecież był testowany w Warszawie. Wygląd według mnie jest paskudny ,no ale MZA na wygląd nie zwraca uwagi więc masz duże szanse ,że będziesz nim pomykał ku Twojej radościMilosnikKomunikacji pisze:
Argument jakiś masz? "Bo tobie się nie podoba ich wygląd"?Liczy się cena i dlatego mamy tyle Solbusów. Argumentem jest to ,że był testowany w Warszawie i więcej stał na Kleszczowej z powodu awarii niż wyjeżdzał na miasto.Chyba nie jesteś w stanie temu zaprzeczyć.
Mógłby, ale to jest ekstremalnie trudne do zdefiniowania.