Paweł D. pisze:Dobrze, zgoda. Ale napisz nam w końcu jak to postępowanie powinno więc wyglądać.
Adres jest wpisywany wg ustnego oświadczenia osoby, względem której podjęte zostały czynności. Inaczej się nie da (jeśli oczywiście chcemy być w zgodzie z prawem).
Premo pisze:Według Wolfchena wszystkie wystawione wezwania do zapłaty są niezgodne z prawem.
Cytat poproszę. Drugi raz pod rząd kłamiesz, przypisując mi nie moje twierdzenia
reserved pisze:Czyli w autobusie są biletomaty, ale korzystając z nich można zapłacić mandat. Dla mnie to absurd.
Dlaczego absurd. Można kupić bilet przed wejściem do autobusu? Można. Opcja kupna w pojeździe powinna być ostatecznością i działać na zasadzie opcji.
reserved pisze:Kiedy jestem w pojeździe i biletomat nie działa, to mam wysiąść? Ok, w centrum może i spoko opcja. Ale biletomaty się przydają szczególnie na peryferiach, gdzie nie ma tak dużo możliwości kupna biletu. I co? I tam mam wysiąść i poczekać 2h na kolejny autobus? A może na następny dzień z nadzieją, że wtedy wyjedzie na linię inny z działającym biletomatem?
A wystarczy zaopatrzyć się w zapasowy bilet na takie okazje. Czy nawet dwa - bo bilet nie kosztuje aż tak dużo, żeby zamrożenie tych max 10 złotych było jakimś problemem...
Zresztą, o czym mowa? Większość pasażerów i tak jeździ na długookresowych - więc nie ma problemu z biletami.