Rozkłady tramwajowe (sezon 2016/2017/2018)
Moderatorzy: Poc Vocem, Tyrystor, TranslatorPS
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Czy fakty typu "a jednak wyjechal" w dyskusjach z zakladami nie pomagaj?
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
-
michael112
A ja ich rozumiem. Pewnie się zabezpieczają. Co byś powiedział, gdyby któregoś poranka okazało się, że jest mniej sprawnych DUO niż brygad z krańcówką do obsadzenia?
Przejrzałem rozkład 27 od niedzieli i wychodzi mi tylko Wola ze śladową ilością niskich .
Gdzie solówki z Żoliborza ?
tatra
Będzie Żoli, nieoznaczone zjazdy z Huty.tatra pisze:Przejrzałem rozkład 27 od niedzieli i wychodzi mi tylko Wola ze śladową ilością niskich .
2 3 4 5 6 7 8 9
10 11 12
13 14
15 17
10 11 12
13 14
15 17
134N były kupione pod kątem takiej linii jak 27 którą jeżdżą ludzie starsi i niepełnosprawni (szpitale,cmentarze)
Kurs niskopodłogowy co ok.60 minut to kpina z tych ludzi .13 i 14 jest 100% 134N ,czyżby krewni decydentów z ZTM jeździli nimi?
Kurs niskopodłogowy co ok.60 minut to kpina z tych ludzi .13 i 14 jest 100% 134N ,czyżby krewni decydentów z ZTM jeździli nimi?
tatra
Może to kwestia napełnienia? Jednak 134N przewiozą więcej pasażerów. Nie wiem dokładnie jak wygląda kwestia 27 (widuje rzadziej, ale za każdym razem pustawe), ale solówka w dni powszednie na 14 to było na dużej części trasy za mało, uważam, że 134N jest idealne dla tej linii.
To skoro 14 jest tak bardzo oblegana to co 2 kurs skład 105Na.
Nawiasem mówiąc jeszcze niedawno była dyskusja na temat likwidacji tego muchowozu ,lub przekształcenia w linię tylko w szczycie.
Nawiasem mówiąc jeszcze niedawno była dyskusja na temat likwidacji tego muchowozu ,lub przekształcenia w linię tylko w szczycie.
tatra
Ja uważam że 14 w weekendy jest faktycznie zupełnie niepotrzebna, a na niektórych odcinkach nawet w tygodniu skład to byłoby marnotractwo. Dlatego właśnie 134N, bo jest rozwiązaniem pomiędzy. A poza tym też jestem zwolennikiem "sprawiedliwego" przydziału niskopodłogowych wagonów, ale chyba trzeba się liczyć z tym, że niektóre rejony/linie są uprzywilejowane (pewnie duży wplyw mają na to projekty unijne).
Przede wszystkim w badaniach zawsze wychodzi, że niepełnosprawni wolą mieć linie pewne i linie do omijania, niż niskacze rozsmarowane po równo z losowymi dziurami między kolejnymi kursami dla siebie.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
Czyli 13 i14 to linie pewne a obywatele niepełnosprawni drugiego sortu mają siedzieć w domu bo ich linie są do omijania.pawcio pisze:Przede wszystkim w badaniach zawsze wychodzi, że niepełnosprawni wolą mieć linie pewne i linie do omijania, niż niskacze rozsmarowane po równo z losowymi dziurami między kolejnymi kursami dla siebie.
Myślę że zacytuje twój post w interpelacji do RPO !
tatra
A jak jest z przystankiem Woronicza 07 dla 17? W kursach wyjazdowych jest on jako "dla wysiadających" a w pozostałych kursach jako stały. Przystanek 08 jest jako normalna pętla z możliwością zabierania pasażerów. W SIP we wszystkich kursach 07 jest jako "dla wysiadających", Woronicza 04 "dla wsiadających" a przystanek 08 jako techniczny.
A po co ten toitoi skoro motorniczy z 17 i18 nie mają czasu na postój
tatra
Wor08 jest krańcowy z pasażerami dla 18, techniczny dla krańcującej 17 i przelotowy (bez konieczności nawet zatrzymania) dla wyjazdów i zjazdów. Inne oznaczenia w rozkładach to błędy lub niedoskonałości wydruków BusMana.drobert pisze:A jak jest z przystankiem Woronicza 07 dla 17? W kursach wyjazdowych jest on jako "dla wysiadających" a w pozostałych kursach jako stały. Przystanek 08 jest jako normalna pętla z możliwością zabierania pasażerów. W SIP we wszystkich kursach 07 jest jako "dla wysiadających", Woronicza 04 "dla wsiadających" a przystanek 08 jako techniczny.
Czasami są tam jakieś postoje. Na pewno nie ma tam 0 na sztywno.tatra pisze:A po co ten toitoi skoro motorniczy z 17 i18 nie mają czasu na postój