Priorytety dla tramwajów
Moderator: Wiliam
Od Ratuszowej do Annopola dwie minuty da się nadrobić. Miałem 1, 6 czy 28 i tragedii nie było. Poza tym gdyby nie załączona zwrotnica to dwa tramwaje spokojnie jadą jeśli pierwszy dobrze ruszy a nie zacznie zamykać drzwi jak światło dostanie.
A jaka jest maksymalna długość cyklu? Oidp 2 minuty. Czyli czysta strata dla tramwajów.Glonojad pisze:Zmienili cykl na 110 sekund.
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Tam w ogóle jest fajnie. Od strony Grójeckiej światła wpuszczają na wyspę więcej wozów, niż z wyspy jest wypuszczanych. Grójecka w lewo ma dwa zezwalające na cykl, a wyspa na zjazd w Towarową ma jedno.
-
gfedorynski
Zgodnie z przepisami? Nie ma chyba. Ktoś kiedyś twierdził, że 150 sekund, ale to bardziej prawo powielaczowe było.A jaka jest maksymalna długość cyklu?
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
120 sekund to maksymalny czas oczekiwania na zielone. Więc wychodzi 120+Gmin, gdzie Gmin to najkrótsze otwarcie na skrzyżowaniu.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Bo drugie światło dostają wirtualne tramwaje od strony Centrum. W normalnym trybie jak nie było 22/24 to jedynka miała dwa razy światło.Szeregowy_Równoległy pisze:Tam w ogóle jest fajnie. Od strony Grójeckiej światła wpuszczają na wyspę więcej wozów, niż z wyspy jest wypuszczanych. Grójecka w lewo ma dwa zezwalające na cykl, a wyspa na zjazd w Towarową ma jedno.
- Piotrek_2274
Ogrodowa znowu się rozjechała, oczekiwanie z obu stron. Przejście dla pieszych przy Cm. Wolskim rozumiem jest nienaprawialne i będzie chodziło w stałoczasówce przepuszczając dusze z cmentarza po wsze czasy?
Przy Słowackiego/Popiełuszki skasowano chyba priorytet dla tramwajów i pojawiła się stałoczasówka. Do tej pory można było od razu dostać pionowe, lub po następnej fazie, a teraz trzeba odstać cały cykl...
MotorMan 
Hahahaha
Dziś priorytet działał normalnie
-
Stary Pingwin
Za to na Tarchominie zalęgła się i umościła stałoczasówka przy Światowida/Trakt Nadwiślański. Wybitnie nieprzyjazna- tramy stoją z obydwu stron i kwitną.
Klimatyzatory są złe.
Niszczą torowisko.
Niszczą torowisko.
Książkowa tez regularnie potrafi zatrzymywać tramwaj bez powodu, gasnące światło przy Strefanika w momencie zamykania drzwi
Młociny to też standard.
-
Stary Pingwin
Na otwarciu trasy na Nowodwory wszystko działało jak należy, a teraz powoli zaczyna być normalnie.
Klimatyzatory są złe.
Niszczą torowisko.
Niszczą torowisko.
Priorytet jeszcze jest na Starych Świdrach, Tarchominie i na Mehoffera. Reszta to normalne stałoczasówki a trasa na Nowodwory miała być cała objęta priorytetem.
Wniosek: priorytet musi być stałoczasówką.
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?