Ajenci - dyskusje, komentarze, nowości
Raczej EEC woli trzymać swoje wozy pod płotem u kierowców. 
W tym momencie odstawione są 49659 i chwilowo 49673. Dziś do ruchu wróciła 49672, po tym jak kilka miesięcy temu stanęła na wiadukcie w Piastowie.
KM Pruszków
Cytios w nowych barwach wygląda tak - http://phototrans.pl/14,909671,0,Vehixe ... 50024.html
Jest przetarg na 50 brygad przegubowych - http://ted.europa.eu/TED/notice/udl?uri ... HTML&src=0
Na stronie ZTM też już jest ten przetarg. Teoretycznie autobusy wyjadą jeszcze w tym roku - 1 grudnia, w praktyce to zobaczymy. W przetargu wymagane jest minimum 10 pojazdów z alternatywnym źródłem energii, do wyboru napęd gazowy lub hybrydowy, ale tak jak w poprzednim przetargu to ten pierwszy napęd jest lepiej premiowany. 
W praktyce pewnie z pół roku opóźnienia i blokowanie na każdym etapie przez EEC...ashir pisze: ↑26 sty 2018, 10:43Na stronie ZTM też już jest ten przetarg. Teoretycznie autobusy wyjadą jeszcze w tym roku - 1 grudnia, w praktyce to zobaczymy. W przetargu wymagane jest minimum 10 pojazdów z alternatywnym źródłem energii, do wyboru napęd gazowy lub hybrydowy, ale tak jak w poprzednim przetargu to ten pierwszy napęd jest lepiej premiowany.![]()
Ale najpierw zobaczymy jak pójdzie wcześniejszy przetarg na midiki i solówki. 
-
michael112
Dlatego proponuję ogłaszanie takich przetargów jeszcze o pół roku wcześniej niż dotychczas.SławekM pisze: ↑26 sty 2018, 10:55W praktyce pewnie z pół roku opóźnienia i blokowanie na każdym etapie przez EEC...ashir pisze: ↑26 sty 2018, 10:43Na stronie ZTM też już jest ten przetarg. Teoretycznie autobusy wyjadą jeszcze w tym roku - 1 grudnia, w praktyce to zobaczymy. W przetargu wymagane jest minimum 10 pojazdów z alternatywnym źródłem energii, do wyboru napęd gazowy lub hybrydowy, ale tak jak w poprzednim przetargu to ten pierwszy napęd jest lepiej premiowany.![]()
Po którymś przetargu, przedstawiciel ZTM deklarował że tak będzie (może nie pół roku, ale wcześniej by uniknąć przerw między kontraktami). Ale jak wyszło, każdy widzi.michael112 pisze: ↑26 sty 2018, 13:09Dlatego proponuję ogłaszanie takich przetargów jeszcze o pół roku wcześniej niż dotychczas.
Powinno być wymagane 20 pojazdów alternatywnych i 30 pojazdów zwykłych lub cały pakiet alternatywnych.
Takie 5/10 brygad jest mało zauważalne choć to i tak progres względem stanu wcześniejszego.
Reprezentacja: 213, 115, 142, 154, 521, 523, 509, S1, KM7, M1, M2
Miej iskierkę nadziei - Arriva wystartowała planowo i był to też 1 grudnia, oby i tym razem ta data okazała się szczęśliwa.
Jedyna szansa, że zgarną wcześniej jakiś kontrakt i się zapchają pod względem finansowym, jak i logistycznym. Coś na wzór Grodzia w przetargu na 50 brygad maxi (w którym wygrał Mobilis). Ajent kompletnie sobie odpuścił ten przetarg i z pewnością nie bez powodu był fakt wygrania i przygotowywania się do realizacji wcześniej zdobytego kontraktu.
Bądź spokojny, że ajenci zaproponują wszystkie pojazdy z alternatywnym źródłem zasilania energii.
Właśnie dzisiaj przejeżdżałem ul. Posag 7 Panien. Zajezdnia Mobilisu zmniejszyła się praktycznie o połowę od strony nowopowstajacego osiedla? Ktoś wie dlaczego?vernalisadonis pisze: ↑24 sty 2018, 21:29Pewnie Mobilis już nie ma już gdzie swoich wozów stawiać. Tak mi się wydaje.
Właściciel tego pierwszego placu się upomniał o swój teren.mickam pisze: ↑02 lut 2018, 15:11Właśnie dzisiaj przejeżdżałem ul. Posag 7 Panien. Zajezdnia Mobilisu zmniejszyła się praktycznie o połowę od strony nowopowstajacego osiedla? Ktoś wie dlaczego?vernalisadonis pisze: ↑24 sty 2018, 21:29Pewnie Mobilis już nie ma już gdzie swoich wozów stawiać. Tak mi się wydaje.
1069, 7722
Ulubione wozy: 5240, 5243, 6207
817, WKD, R1, S1
Ulubione wozy: 5240, 5243, 6207
817, WKD, R1, S1
Wozy się mieszczą w zajezdni?