Komunikacja miejska w Wawrze [II]
Moderator: Wiliam
Rozkład autorstwa ZTM. Ciekawe czemu nie chcą tego zlecić chociażby ajentom w ramach dodatkowych brygad (a chętni by się znaleźli) tylko kombinują przez KM które praktycznie w ogóle swoich przewoźników autobusowych nie sprawdzają.
-
Krzysiek_S
Tutaj będzie z 10 brygad, więc ajenci musieliby dać więcej niż po jednej brygadzie ponad plan. Być może też kilometry przekroczyłyby limit +5% czy tam 10 % ponad plan. Nie pamiętam w tej chwili jaki jest limit na plus czy 5 czy 10 % 
A PKS Grodzisk już teraz sporo wypalił kilometrów.
Pytanie, kto tak naprawdę za tę zetkę płaci. ZTM? PLK? GDDKiA za pośrednictwem wykonawcy S2? Województwo za pośrednictwem KM?
ZR7 ma obsługiwać Polonus zaś jego głównym podwykonawcą będzie PKS Grodzisk.
A kto powiedział, że to by musiały być wozy z obecnych kontraktów ZTM?Krzysiek_S pisze: ↑21 mar 2018, 19:55Tutaj będzie z 10 brygad, więc ajenci musieliby dać więcej niż po jednej brygadzie ponad plan. Być może też kilometry przekroczyłyby limit +5% czy tam 10 % ponad plan. Nie pamiętam w tej chwili jaki jest limit na plus czy 5 czy 10 %
Czyli szykuje się powrót Scanii CN270UB na 3 tygodnie?
Reprezentacja: 213, 115, 142, 154, 521, 523, 509, S1, KM7, M1, M2
Powrotem bym tego nie nazwał wszak nie wchodzą ponownie na linie ZTM. Będą raczej Scanie bo na SAM-y A21 raczej się KM-y nie zgodzą.
Zgodzić się może nie zgodzą, ale już taki numer Grodzio wywinął na linii lotniskowej. 
Grodzio ma aż tyle wolnych Scanii?
Ale rozumiem, że Polonus też jakiś wóz od siebie dorzuci?
Mogą zabrać kilka z komunikacji miejskiej z Grodziska gdzie po zejściu z kontraktu warszawskiego zadomowiło się kilka sztuk i jeżdżą one zazwyczaj jako wozy nadplanowe tj. na brygadach dla wozów 8-metrowych. W Pruszkowie czy na Klemie też zresztą znajdzie się kilka wolnych sztuk.
Tak coś czułem że będzie to PKS Grodzisk i Scanie bo chętnie podejmują się takich zadań.
A i tak są solidniejszą firmą niż EEC.
-
Krzysiek_S
Ja mam pytanko. Na jakiej zasadzie PKS Polonus + PKS Grodzisk Mazowiecki będą obsługiwały komunikacje zastępczą finansowaną przez Koleje Mazowieckie?. Polonus jest Skarbu państwa, Koleje Mazowieckie spółką samorządu Mazowieckiego. A tak naprawdę ten bałagan jest z powodu zadania inwestowanego przez GDDKiA [ Skarb Państwa].
Toż ja o to kilka postów wyżej pytałem - kto płaci... Odpowiedzi póki co brak...
-
Krzysiek_S
ZTM w swoim komunikacie twierdzi, że Koleje Mazowieckie.