Quo vadis, MZA?
Ja też popieram to co robi. Za parkowanie na kopercie auto powinno zostać odholowane na koszt właściciela i 500 zł mandatu. Nauczyłoby to przestrzegania przepisów.
Ale chyba tak jest.fraktal pisze:Ja też popieram to co robi. Za parkowanie na kopercie auto powinno zostać odholowane na koszt właściciela i 500 zł mandatu. Nauczyłoby to przestrzegania przepisów.
ŁK
-
desert_eag
Może i idea słuszna poziom wypowiedzi z obu stron żenujący...
www.dobowy.w.of.pl - Zapraszam 
Tylko od tego są odpowiednie służby, a nie kierowca autobusu po godzinach pracy. Nudzi mu się, ale co kto lubi.
W przepisach może i tak (choć mówiąc szczerze, nie wiem, czy w końcu weszło odholowywanie, bo posłowie się bardzo przed tym bronili). Mam też wątpliwości, czy rzeczywiście jest to egzekwowane, zwłaszcza, że policja od jakiegoś czasu protestuje i odstępuje od mandatów.
Co do poziomu wypowiedzi - tak to zwykle bywa w tego typu sytuacjach, że gdy nie można merytorycznie odpowiedzi, jest licytacja na obrażanie. Ja zawsze staram się odwoływać w tego typu sytuacjach do kwestii merytorycznych (np. Nie ma Pani uprawnień do korzystania itp), w odpowiedzi słyszę obraźliwe epitety dużo gorsze niż usłyszał ten chłopak. A naczelny argument: "Mnie też boli noga" itp. Życie.
Nie.
Tak mnie zastanawia czy na zajezdni Woronicza to panują jakieś szczególne warunki pracy? Patrząc po dzisiejszej wypisówce, gdzie na 74 brygady obsługiwane taborem 10-12m, 28 sztuk jest obsługiwane taborem 18-metrowym. To jest jedyna zajezdnia MZA, gdzie w weekendy panuje taka rozpusta. Czy rzeczywiście kierowcy odmawiają wyjazdu Solbusem "bo nie"? Czy Solbusy są zdatne do jazdy tylko w dni powszednie? Z całym szacunkiem dla kierowców tego zakładu, ale jak przy dyskusji w Dziwadłach , na temat przeguba na 700, pewien forumowicz pisze, że kierowca nie jeździ Solbusami "bo nie" to zastanawiam się kto rządzi na zakładzie. Bo jak widać to kierowca decyduje, czy i jakim wozem podejmie służbę. A jak nie, to niech szukają innego jelenia.
Ja rozumiem incydentalne brygady z nadmiarowym metrażem jak na Kleszczowej, bo rzeczywiście tam już nie ma co wysłać i dyspozytor się głowi co ma zrobić. Ale na Woronicza widać, kierownik i dyspozytorzy to sobie dali wejść na głowę... Bo ponad 1/3 obsady taborem większym niż planowo, gdy w dzień powszedni jest to incydentalne to coś jest nie tak. I tak co weekend duża ilość nadmetrażu. Nawet w Wielkanoc czy Boże Narodzenie... Bo jak ktoś mi wytłumaczy że na 218 w DP nie można puścić przeguba tylko jest solówka, a w dni wolne zdarza się obsada wszystkich 4 brygad przegubami, po których hula wiatr...
Ja rozumiem incydentalne brygady z nadmiarowym metrażem jak na Kleszczowej, bo rzeczywiście tam już nie ma co wysłać i dyspozytor się głowi co ma zrobić. Ale na Woronicza widać, kierownik i dyspozytorzy to sobie dali wejść na głowę... Bo ponad 1/3 obsady taborem większym niż planowo, gdy w dzień powszedni jest to incydentalne to coś jest nie tak. I tak co weekend duża ilość nadmetrażu. Nawet w Wielkanoc czy Boże Narodzenie... Bo jak ktoś mi wytłumaczy że na 218 w DP nie można puścić przeguba tylko jest solówka, a w dni wolne zdarza się obsada wszystkich 4 brygad przegubami, po których hula wiatr...
Sławek, sprawa wygląda tak że taki kierowca co ma przeguba na stanie dostaje takie 165, 192 lub co innego i dyspozytor daje mu "jego" wóz.
A druga sprawa że sporo Solbusów jest przez weekend naprawiana i dlatego są "niesprawne".
A co do tego 8828 na 200 to jechał na to kierowca który ma przydzielony ten wóz i jechał wtedy i zm. A i B(od rana do wieczora) a druga sprawa że to wielki związkowiec i on tylko "swoim"...
A druga sprawa że sporo Solbusów jest przez weekend naprawiana i dlatego są "niesprawne".
A co do tego 8828 na 200 to jechał na to kierowca który ma przydzielony ten wóz i jechał wtedy i zm. A i B(od rana do wieczora) a druga sprawa że to wielki związkowiec i on tylko "swoim"...
1069, 7722
Ulubione wozy: 5240, 5243, 6207
817, WKD, R1, S1
817, WKD, R1, S1
Napisałem to w dziwadłach, napiszę to i tu. Jak kierowca, który jeździ tylko pojazdami 12m (Solbus, elektryczny Solaris czy Ursus) ma w grafiku linię 189, to też wyjedzie swoim czyli np. 1222 i odmówi jazdy Solarisem U18? Dawanie wozów "swoich" na linie o mniejszej pojemności dla mnie to kpina. W takim razie na innych zajezdniach powinno być to samo. Np. Kierowca przegubowego MANa #3433 ma w grafiku 1/104 to niech nim wyjedzie w weekend i sobie jeździ, a co.Walas pisze: ↑27 paź 2018, 19:57Sławek, sprawa wygląda tak że taki kierowca co ma przeguba na stanie dostaje takie 165, 192 lub co innego i dyspozytor daje mu "jego" wóz.
Czyli w takim razie tylko potwierdzenie, że kierownik i dyspozytorzy sobie dali wejść na głowę.
Prawda jest taka że Solbusy są dość awaryjne i tak jak napisałem w weekend są naprawiane i na powiedzmy 25 szt 12m potrafi być sprawne 10-12szt.
1069, 7722
817, WKD, R1, S1
817, WKD, R1, S1
-
Autobus Czerwon
- Kontakt:
Związki na Powązki, a MZA to już w ogóle... Podejście tej firmy do swoich pasażerów to jakaś kpina, już faktycznie lepiej żeby całość przewozów realizowali ajenci, którzy jak pokazują obecne kontrakty, dobrze pilnowani przez ZTM są w stanie wykonywać swoje kontrakty znacznie lepiej niż MZA które mentalnie żyje jeszcze w komunie. Co do wysyłania dłuższych wozów, MZA i tak to wisi, dostają taką samą stawkę za WZKM za każdy metraż taboru.Walas pisze: ↑27 paź 2018, 19:57Sławek, sprawa wygląda tak że taki kierowca co ma przeguba na stanie dostaje takie 165, 192 lub co innego i dyspozytor daje mu "jego" wóz.
-
michael112
A ja byłem przekonany do tej pory, że chodziło o problemy z wyświetlaczami, tj. MZA musiało płacić kary jak wysłało wóz z niesprawną informacją pasażerską i o ile w DP nie mieli innego wyjścia przez brak zapasowych wozów, o tyle w DS wysyłali tylko te ze sprawnym SILem, i nie szkodziło jak zamiast Solbusa wyjechał SU18, który zawsze miał papierowe dechy, bo on w SIL nigdy nie był wyposażony. 
-
desert_eag
I dobrze byłeś przekonany, a Walas wie swoje 
Swoją drogą wymiana wyświetlaczy w Solbusach z R-7 już na finiszu.
Swoją drogą wymiana wyświetlaczy w Solbusach z R-7 już na finiszu.
www.dobowy.w.of.pl - Zapraszam