Bilety, kontrole, taryfa
Moderator: JacekM
- fik
- Naczelne Chamidło
Skoro przez mniej więcej 6 godzin ostatnio na strefie miałem nieprzekodowanych biletów kilkadziesiąt, a kierownik działu kontroli wysyła specjalne maile z listą kodów rodzajów biletów, które do końca terminu ważności będą się błędnie wyświetlać jako nieważne, to zdecydowanie bardziej wierzę w twoją wyjątkowość niż to, że mi się to wszystko przysnilo.
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!
A wyjaśnisz mi jak to możliwe?
- fik
- Naczelne Chamidło
To znaczy ty twierdzisz, że bilety zachowują się inaczej niż zaobserwowałem i zostało mi napisane całkiem poważnym człowiekiem, ale to ja mam ci wytłumaczyć, jak to jest możliwe? Nie przesadzasz?
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!
Jakieś jaja... Z tego co usłyszałem w punkcie z rozmowy obok to kobieta nie mogła dostać faktury bo jej bilet już nie istnieje. Jakiś papiór musiała pisać i ma czekać na fakturę do 30 dni.
Miasto piętnastominutowe - czekaj piętnaście minut na przesiadkę.
Właśnie sprawdziłem w biletomacie swój BW. Komunikat "bilet za starej taryfy" bez możliwości sprawdzenia jego zakresu i kolejnego doładowania (bez utraty istniejącego kontraktu).
ZTM uprzedzał, żeby nowy bilet kupić dopiero po wygaśnięciu starego. 
Jakoś oficjalnych komunikatów na stronie nie widzę (fakt, mam problem ze wzrokiem), ale wypadałoby chwaląc się rozszerzeniem oferty poinformować o utrudnieniach.
No masz rację, był wrzucony pod jakże ciekawym tytułem "Koniec wakacji, ale korzyści trwają dalej". Obecnie na drugiej stronie komunikatów. Ja naiwnie szukałem w informacji w tekście o Bilecie warszawiaka.
To takie dziwne, że jako szary użytkownik WTP pytam o bilety kontrolera z wieloletnim doświadczeniem? Ja niczego nie twierdzę poza tym, że przyłożyłem 1 i 2 września bilet do kasowników (w wymienionych liniach i miejscach) i wyświetlił się jako ważny. Jak to się stało to nie mam pojęcia i palcem nawet nie kiwnąłem, żeby ten bilet się przekodował. Sprawdzałeś może w kasowniku jakikolwiek z tych biletów? Może tam są jednak ważne? Może mój bilet w Twoim czytniku również wyświetliłby się jako nieważny? Niestety nie miałem kontroli w strefie 2, ani w autobusach ani nawet w Kolejach Mazowieckich. W cuda nie wierzę, jakaś przyczyna musi być, tylko jaka?
Może są różne kody tych biletów i jedne się przekodowały (w tym twój), a inne nie - i stąd listy kodów, które mają być uważane za ważne "ręcznie"? Dla mnie to najprostsze wyjaśnienie.
I nie trzeba się żreć przy tym.
I nie trzeba się żreć przy tym.
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
To które bilety miały się same przekodować i dlaczego tylko te?
Może spytaj się w ZTMie? Nie zaszkodzi:)))))
2 3 4 5 6 7 8 9
10 11 12
13 14
15 17
10 11 12
13 14
15 17
Już wystarczy, że ZTM jest męczony innymi rzeczami przeze mnie.