Swoją drogą ciekawe jak tam z klimą.
O chłodzeniu i niechłodzeniu
-
Snake.Griffin
Ma, bo 26,5 stopnia dla 32 na zewnątrz to mniej więcej zgodnie z normą (zewnętrzna -5 stopni). A jadąc Otokarem mógłbyś dać jeszcze -2 - na 25
- vernalisadonis
Czy kierowcy i motorniczowie mogą jeździć w krótkich spodenkach?
We Wrocławiu w końcu poszli po rozum i jest już zgoda.
We Wrocławiu w końcu poszli po rozum i jest już zgoda.
Warszawa, 08.07.2014r., 8505/4A/519
Wrocław, 04.02.2016r., 4630/010A/146
Bydgoszcz, 05.01.2022 M202/3/55
Kraków, 19.10.2024 mc339/4A/178
Komunikacja miejska oraz kolej
Wrocław, 04.02.2016r., 4630/010A/146
Bydgoszcz, 05.01.2022 M202/3/55
Kraków, 19.10.2024 mc339/4A/178
Komunikacja miejska oraz kolej
W warszawie niestety absolutnie nie mogą.
-
Stary Pingwin
Ponieważ reprezentują firmę na zewnątrz i muszą wyglądać elegancko, a zarazem estetycznie. Mundur czasami trzeba wyżymać, więc z tą estetyką....
Klimatyzatory są złe.
Niszczą torowisko.
Niszczą torowisko.
Ciekawe ilu pasażerów zagląda do kabiny i interesuje się spodniami prowadzącego. Myślę, że większość ma to totalnie gdzieś.
Pamiętam, że jak pojechałem do Krakowa i zobaczyłem motorniczego w garniturze z białą koszulą, to mnie to zaskoczyło. Bardziej konserwatywne miasto.
Kojarzę też akcję bodaj ze Sztockholmu, że kierowczyniom pozwolono na krótsze spódnice, a mężczyznom na krótkie spodenki nie, więc ci zaczęli przychodzić do pracy w spódnicach (równouprawnienie).
Kojarzę też akcję bodaj ze Sztockholmu, że kierowczyniom pozwolono na krótsze spódnice, a mężczyznom na krótkie spodenki nie, więc ci zaczęli przychodzić do pracy w spódnicach (równouprawnienie).
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
Większość pojazdów ma klimatyzowane kabiny (pewnie wszystkie poza 105N). Nie wiem, jakoś bezpieczniej czuję się z człowiekiem, który jest schludny niż z człowiekiem, który wyglada jak żul. Natomiast są nawet krótkie garniturowe spodenki. Może mam traumę, bo kiedyś na 150 jeździł taki grubas w ogóle bez koszulki, a jakiś inny w takiej podkoszulce białej bez ramiączek. To było z 30 lat temu wprawdzie, ale...
ŁK
Koszulkę widać, spodnie czy buty mniej.
Ja zaś bezpieczniej czułbym się z kierowcą, któremu nie jest gorąco niż z takim, któremu jest. Skoro dopuszczono koszule z krótkim rękawem, nic nie stoi na przeszkodzie, żeby dopuszczono też krótkie spodenki.
Zdziwiłbyś się, jak niektóre kobiety podchodzą do tej sprawy - akurat nie chodzi o ubiór kierowców autobusów. Źle dobierzesz kolor skarpetek do butów - za jasne i to nawet przy długich spodniach - i możesz być totalnie skreślony jako facet.
Może zacznijmy od tego, że prowadzącemu nie powinno móc być gorąco. Prowadzenie w krótkich czy długich spodniach nie spowoduje, że w nieklimatyzowanej kabinie nagle zrobi się 20 stopni zamiast 40. Ogólnie dopuszczałbym dowolny strój w kabinach bez klimy, ale w pozostałych wozach nie.
Co do skarpetek - ostatnie miesiące przyniosły tu spore zmiany, teraz coraz częściej, jeśli są widoczne, powinny być wyróżniające się.
Co do skarpetek - ostatnie miesiące przyniosły tu spore zmiany, teraz coraz częściej, jeśli są widoczne, powinny być wyróżniające się.
ŁK
Ale czy kierowca/motorniczy wie co mu danego dnia przyjedzie? Albo przy SWL albo innej podmianie ma nosić ze sobą garniturowe spodnie?
Ale w przypadku "góry" myślę, że standaryzacja ma sens i może warto np. przygotować firmowe t-shirty.
Ale w przypadku "góry" myślę, że standaryzacja ma sens i może warto np. przygotować firmowe t-shirty.
Jesteśmy już na takim poziomie rozwoju, że trupy powinny jeździć tylko na dodatkach. I jesteśmy też na takim poziomie rozwoju, że udostępnienie rano numeru, kategorii i zdjęcia wozu dla kierowcy rozpoczynającego drugą zmianę na mieście, też nie powinno być nie wiadomo jak trudne. Poza skrajnymi przypadkami, zawsze może się zdarzyć podmiana.px33 pisze:Ale czy kierowca/motorniczy wie co mu danego dnia przyjedzie? Albo przy SWL albo innej podmianie ma nosić ze sobą garniturowe spodnie?
Ile w ogóle jest wozów bez klimy dla prowadzącego? Przecież od 20 lat, może nawet 22, bo ikarusy 57xx były z 97 roku, już chyba każdy nowy ją ma.
ŁK
Wszystkie 105Nx mają klimatyzację kabiny. Czy działa no cóż różnie z tym bywa. To samo w nowszych. Ostatnio NR kazał mi zjechać na zakład gdyż w 120Na miałem 47 stopni w kabinie bo klima nie chodziła. Zmiennik się męczył 10h ja powiedziałem pas. Nie jade w tej mikrofali.Łukasz pisze: ↑12 cze 2019, 15:45Większość pojazdów ma klimatyzowane kabiny (pewnie wszystkie poza 105N). Nie wiem, jakoś bezpieczniej czuję się z człowiekiem, który jest schludny niż z człowiekiem, który wyglada jak żul. Natomiast są nawet krótkie garniturowe spodenki. Może mam traumę, bo kiedyś na 150 jeździł taki grubas w ogóle bez koszulki, a jakiś inny w takiej podkoszulce białej bez ramiączek. To było z 30 lat temu wprawdzie, ale...
Karierowicze mają się dobrze w firmie która sama promuje kierowników nieudaczników i pozwala im zatrudniać nieudaczników życiowych..... przez to jest jak jest.
I słusznie, bo za chwile będziesz siedział za spowodowanie katastrofy w ruchu lądowym, bo Ci udowodnią, że nie zachowałeś należytej ostrożności.
ŁK