Silnik forum został zaktualizowany.
Możliwe są utrudnienia w dostępie w najbliższych dniach. Raportowanie problemów: temat Błędy SQL w Sprawach Technicznych
Możliwe są utrudnienia w dostępie w najbliższych dniach. Raportowanie problemów: temat Błędy SQL w Sprawach Technicznych
Kolej w aglomeracji warszawskiej
Moderator: JacekM
Warszawa Ochota P3 
Chyba Plac Zawiszy miałby najwięcej sensu.
W sumie to dobry pomysł, żeby zmienić nazwę. W-wa Ochota (na Woli
) albo W-wa pl. Zawiszy.
Ostatnio byłem całkiem zaskoczony, że tam coś się dzieje i nawet wygląda na bardzo zaawansowane.
Czy to jest tak, że ktoś może chcieć sobie zarezerwować trasę na rozkład podstawowy, a potem uruchomić obieg jako skrócony do Zachodniej lub w ogóle czekając na otwarcie odcinka?
Ostatnio byłem całkiem zaskoczony, że tam coś się dzieje i nawet wygląda na bardzo zaawansowane.
Czy to jest tak, że ktoś może chcieć sobie zarezerwować trasę na rozkład podstawowy, a potem uruchomić obieg jako skrócony do Zachodniej lub w ogóle czekając na otwarcie odcinka?
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
A ja uważam, że nazwa Warszawa Główna po reaktywacji tego dworca nie jest złym pomysłem, będzie można przenieść tam część pociągów, które naprawdę nie potrzebują pchać się na średnicę i jednak mniejszy sprzeciw budzi skracanie połączeń do Warszawy Głównej niż do Warszawy Plac Zawiszy.
Taka jak E2 i 4xx 
Nie no, żadnego W-wa Pl.Zawiszy. Idiotyczna nazwa jak na stacje kończącą. Już lepiej Warszawa Wola. Ale po co w ogóle ruszać Główną?
ŁK
Dla mieszkańców Warszawy żadna. Dla ludzi, którzy tu nie mieszkają i nie mają obowiązku wiedzieć, gdzie jest plac Zawiszy, daje to pewne poczucie, że na tej stacji psy szczekają przeznaczoną do tego częścią swojego ciała. Jest to o tyle ważne, że najważniejszym dworcem w Warszawie jest i tak Zachodni i nie każdy pociąg, który kończy swój bieg w Warszawie, musi robić to na Wschodnim, a nazwa Warszawa Plac Zawiszy brzmi nie bardziej przyjaźnie, niż Warszawa Choszczówka.
-
Autobus Czerwon
- Kontakt:
Moim zdaniem powinna nastąpić unifikacja nazw, a trochę kiepsko aby w obrębie jednego skrzyżowania istniały aż 3 (Głowna, Ochota, plac Zawiszy).
Ja to się tylko boję, że ludzie sobie będą mylić Główną z Centralną (i jeszcze łatwiej Central z Main). Ileż osób jechało na Okęcie, że trzeba było zmienić nazwę na al. Krakowska.
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Wola to jest dopiero idiotyczna. Może i administracyjnie to jest na Woli, ale komu to przyjdzie do głowy? Przecież to obrzeża. Podobnie z Ochotą.
Co do Głównej to mam takie same odczucie jak KwZ. Zwłaszcza że to nie będzie główny dworzec w Warszawie.
Pl.Zawiszy jest mocno osadzony w świadomości (choćby minibusy mają na tablicach twór Warszawa Zawiszy), a przyjezdny i tak i tak musi poznać nową nazwę. Nazwa od placu gdzie schodzą się różne dzielnice jest jak najbardziej ok.

Warszawa Mordor na Woli 
A tak na serio to może Warszawa Towarowa?
Choć chyba plac zawiszy jest najlepszy.
A tak na serio to może Warszawa Towarowa?
Choć chyba plac zawiszy jest najlepszy.
Polecam: http://www.zm.org.pl
Nazywam się Kajo i jestem Roweroholikiem.
Nazywam się Kajo i jestem Roweroholikiem.
- fik
- Naczelne Chamidło
Problem polega na tym, że PLK ostatnio tępi nazwy oduliczne - stąd m.in. Warszawa Wola w miejsce znacznie lepszej Kasprzaka.Wiliam pisze: ↑22 wrz 2019, 10:37Wola to jest dopiero idiotyczna. Może i administracyjnie to jest na Woli, ale komu to przyjdzie do głowy? Przecież to obrzeża. Podobnie z Ochotą.
Co do Głównej to mam takie same odczucie jak KwZ. Zwłaszcza że to nie będzie główny dworzec w Warszawie.
Pl.Zawiszy jest mocno osadzony w świadomości (choćby minibusy mają na tablicach twór Warszawa Zawiszy), a przyjezdny i tak i tak musi poznać nową nazwę. Nazwa od placu gdzie schodzą się różne dzielnice jest jak najbardziej ok.
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!
Wola jest tak samo idiotyczna jak Służewiec na Sluzewcu. Za chwilę Główna będzie w centrum biurowym Woli. Ale ja chyba bym został przy Ochocie.Wiliam pisze:Wola to jest dopiero idiotyczna. Może i administracyjnie to jest na Woli, ale komu to przyjdzie do głowy? Przecież to obrzeża. Podobnie z Ochotą.
ŁK