Stacje radiowe
Moderator: Szeregowy_Równoległy
-
Autobus Czerwon
- Kontakt:
Jakie stacje radiowe (powiedzmy że na Mazowszu) polecacie do jazdy samochodem?
-
Stary Pingwin
Do jazdy samochodem polecam drogi, na Mazowszu w całkiem dobrym stanie.
Klimatyzatory są złe.
Niszczą torowisko.
Niszczą torowisko.
-
Autobus Czerwon
- Kontakt:
- Krzysztof_J
- Kontakt:
Off Radio Kraków w miejsce dziennikarzy wprowadza głosy wygenerowane przez sztuczną inteligencję: https://dorzeczy.pl/kraj/647383/off-rad ... karzy.html
Myślę że nie. A teraz nagle wszyscy radia słuchają. Jak mam włączone w domu czy samochodzie, to wielkie zdziwienia, że nie używam muzyki ze Spotify (w ogóle go nie używam notabene) i nie streamuje z telefonu.
Jak czasem musiałem słuchać prezenterów w eskach i zetach, to chyba wolę sztuczną inteligencję. Nie widać, dlaczego miałaby być gorsza w pitoleniu o niczym.
W każdym razie - mnie to absolutnie nie razi i nic nie podpiszę
Jak czasem musiałem słuchać prezenterów w eskach i zetach, to chyba wolę sztuczną inteligencję. Nie widać, dlaczego miałaby być gorsza w pitoleniu o niczym.
W każdym razie - mnie to absolutnie nie razi i nic nie podpiszę
ŁK
No tak, ale to nie w radiu komercyjnym, a publicznym - choć rozgłośni regionalnej, o ile dobrze rozumiem. I to trochę zaskakuje. Też mi się wydaje, że sprawa ma na celu podwyższyć słuchalność - każdy będzie ciekaw tej sztucznej inteligencji i włączy choć raz.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Zwłaszcza gdy będą kontynuować wywiady, jak wczorajszy (na żywo
) z Wisławą Szymborską.
https://www.wirtualnemedia.pl/artykul/o ... ze-krytyka
Ja to bym posłuchał, co Lem ma do powiedzenia o XXI wieku, a zwłaszcza o AI
https://www.wirtualnemedia.pl/artykul/o ... ze-krytyka
Ja to bym posłuchał, co Lem ma do powiedzenia o XXI wieku, a zwłaszcza o AI
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
W Google Maps też sztuczny głos od wczoraj wieczorem.
- Bastian
- Sułtan Maroka
No ale on nie tworzy treści. Byle mapa nie była generowana przez AI z kaczego pierza na wietrze.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Ale jednak ludzki głos był, nie komputerowy - i nawiasem mówiąc też dziennikarza radiowego, więc mimo wszystko szkoda. Kto by chciał, żeby Knapika zastąpił sztuczny głos w pojazdach WTP? Myślę, że nie zyskałoby to raczej aprobaty.
Knapika może uzupełnić sztuczny głos Knapika.fraktal pisze:Ale jednak ludzki głos był, nie komputerowy - i nawiasem mówiąc też dziennikarza radiowego, więc mimo wszystko szkoda. Kto by chciał, żeby Knapika zastąpił sztuczny głos w pojazdach WTP? Myślę, że nie zyskałoby to raczej aprobaty.
ŁK