Jak dojechać szybko i sprawnie?
Moderatorzy: Wiliam, Szeregowy_Równoległy
Ja po prezenty świąteczne udam się 27 grudnia. Będzie spokojnie, bez tłumów, może i nawet taniej.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Ja też jestem bardzo za tym i nieraz korzystam, no ale niestety nie dotyczy to tych rzeczy, które jednak chcę komuś wręczyć przy choince.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
- fik
- Naczelne Chamidło
Ja to w ogóle molochów handlowych unikam, jak mogę, ale to nie jest przypadkiem tak że 27 grudnia to galerie są pełne młodzieży wydającej kasę, którą dostali na święta, czy te czasy już minęły? 
Natomiast zupełnie na serio, zamawianie prezentów świątecznych do paczkomatu jest jednak ryzykowne, chyba że ktoś lubi grać w podchody i być przekierowywany od paczkomatu do paczkomatu
Zdecydowanie zamawiam wszystko, co mogę, z odbiorem osobistym, logistyka sieci handlowych działa zdecydowanie sprawniej w okresach szczytowych.
Natomiast zupełnie na serio, zamawianie prezentów świątecznych do paczkomatu jest jednak ryzykowne, chyba że ktoś lubi grać w podchody i być przekierowywany od paczkomatu do paczkomatu
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!
Przypomniał mi się Kabaret Moralnego Niepokoju i skecz w którym gość przyszedł do gościa w urodziny i w prezencie dał mu... kartkę z listą rzeczy, które by mu kupił gdyby miał pieniądze. Mógłbyś dać taką kartkę z listą rzeczy które kupisz na spokojnie po świętach.
Nie, ale jakiś to pomysł jest.
- fik
- Naczelne Chamidło
197 ok. 17-18 w kierunku Bielan to jest bardzo spóźnione i bardzo zatłoczone? Potrzebuję dostać się na Lektykarską z okolic MKJ, a że mam w sobie duszę odkrywcy i pragnienie przygody, to rozważam bezpośrednie obwodowe połączenie autobusowe, zamiast jak człowiek pojechać przez centrum miasta i zapychać łącznik na Świętokrzyskiej; ponieważ jednak mam też w sobie potrzebę wygody i muszę być punktualnie, to nie chciałbym nadmiernie ryzykować 
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!
Ostatnio na 197 przeguby jeżdżą, więc tłoku nie ma
Opóźnienia są uzależnione od korków na Powstańców Śląskich (+ dojazdu do tejże ulicy), czyli w sporej części od loteryjnej S8. W lepszy dzień straci się pewnie z 10 minut, a w gorszy, tak jak dziś, 30. Jeśli "muszę być punktualnie" mam rozumieć dosłownie to sugerowałbym jednak metro
Jeździłem dwa tygodnie temu to przez dwa dni i o tej porze więcej jak -7 to nie miałem.
Jak najszybciej dojechać dziś z Rakowieckiej (d. przystanek Wiśniowa) na Żytnią (Płocka - Szpital) dziś ok 16?
Spacer do metra i 190.
Praktycznie nie ma.