Zajezdnie Autobusowe- reaktywacje, likwidacje itp
Moderator: Wiliam
Co mają TW do MZAfraktal pisze:bo TW się upominają o teren
Baza autobusowa na Woronicza powstała trochę pózniej,jako niezależny i autonomiczny teren.Nie ma i nie miała nic wspólnego z Tramwajami.Zastanów się,co piszesz...
Linia 155: 1966-2011
155 STRĄKOWA Górczewska-Świętokrzyska TORWAR
166 OBOZOWA Marszałkowska-Książęca TORWAR
182 OS.OSTROBRAMSKA Trasa Łazienkowska-Wałbrzyska URSYNÓW PŁD. (OS.OSTROBRAMSKA-OKĘCIE)
WAA 894 C,WAB 655 C,WAB 972 C,WAB 097 P, WAB 186 P, WAB 055 P, WXC 512M,WX 69712.
155 STRĄKOWA Górczewska-Świętokrzyska TORWAR
166 OBOZOWA Marszałkowska-Książęca TORWAR
182 OS.OSTROBRAMSKA Trasa Łazienkowska-Wałbrzyska URSYNÓW PŁD. (OS.OSTROBRAMSKA-OKĘCIE)
WAA 894 C,WAB 655 C,WAB 972 C,WAB 097 P, WAB 186 P, WAB 055 P, WXC 512M,WX 69712.
Tu sie mylisz Mobilku, ponieważ teren pod zajezdnią Woronicza należy do TW.mobil one pisze:Co mają TW do MZAfraktal pisze:bo TW się upominają o teren![]()
![]()
![]()
Zastanów się na logikę
![]()
Baza autobusowa na Woronicza powstała trochę pózniej,jako niezależny i autonomiczny teren.Nie ma i nie miała nic wspólnego z Tramwajami.Zastanów się,co piszesz...
Nie wgłębiając się w powyższe wypowiedzi można napisać, że pierwsza do odstrzału ma być Redutowa, o czym nie raz już było. Tylko nie wiadomo kiedy. Kolejna może być właśnie Woronicza. Już kiedyś pisałem, że zapędy na ten teren są od dawna. Nie tylko na część autobusową ale i tramwajową. Byli już oferenci chcący nabyć ten teren. TW powiedziało że i owszem ale za zbudowanie nowej zajezdni. MZA miało wtedy niewiele do powiedzenia. Obecnie sytuacja trochę się zmieniła gdyż ziemia przeszła na stan MZA, ale w obecnej sytuacji finansowej przedsiębiorstwa to wszystko jest możliwe.
Na obecną chwilę najpewniej może czuć się Stalowa choć i tu nic nie wiadomo do końca.
Na obecną chwilę najpewniej może czuć się Stalowa choć i tu nic nie wiadomo do końca.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
A wozy zawsze można przenieść.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Zastanawiam się, dlatego użyłem trybu warunkowego ("Jeżeli istotnie.....").mobil one pisze:Co mają TW do MZA![]()
![]()
![]()
Zastanów się na logikę
Owszem, choć można odnieść wrażenie, że MZA chce doprowadzić do tego, by Redutowa umarła śmiercią naturalną, tak samo Kleszczowa (z tym, że ta pierwsza umrze pewnie szybciej, jeśli nie będzie dostawać nowych wozów).inż. Glonojad pisze:A wozy zawsze można przenieść.
Ja wiem że to Twoja ulubiona zajezdnia, ale nie zdziw się gdy któregoś dnia ten plac zostanie pusty, a w miejsce wozów z Woronicza wejdzie jakiś prywatny przewożnik ze sporą ilością wozów i z bazą np. na Służewcu Przemysłowym. Swoją drogą to pewnie jeszcze dużo wody w Wiśle upłynie zanim tak by się stało. Najbardziej zagrożone na dzień dzisiejszy to Redutowa i po słowach Beniego Ostrobramska.Santos pisze:Ale dewagacjeWoronicza zlikwidują tak jest
cały ursynów,mokotów,piaseczno i konstancin obsłuży Mobilis
Redutowa i Ostra jak nic ida z torbami w najbliższych latach
A kataryny powinni wogóle wyekspolodowac ze stolicy
Proboszcz pisze:Jeśli wierzyć temu co Beni napisał to MZA co miesiąc za 87% terenu zakładu R10 "Ostrobramska" będzie płacić ok 2,5 mln zł (przelicznik 32 zł/m2)
Stop mnie sie popierdaczyło 12 zeta za metr a to wychodzi około 930 tysięcy miesięcznie tak to nie są brednie tylko szczera prawda taka jest rzeczywistość