Priorytety dla autobusów
Moderator: Wiliam
Jak na LinkedInie donosi jeden z pracowników ZTMu, na skrzyżowaniu Kasprzaka/Ordona uruchomiono priorytet (wykrywanie pojazdu) dla autobusów, dzięki czemu 105-tki jadące na Bemowo przestały tracić tam wiele minut.
Ktoś coś widział, czegoś doświadczyłł?
Ktoś coś widział, czegoś doświadczyłł?
Tak, jest podwójne otwarcie.
-
Stary Pingwin
Ja miałem swinga i też dostałem dodatkowe zezwalające. Nie tylko stozłomki, one rzadko jeżdżą na 10.
miłośnik 13N
Zgubiłem się w stopiątkachStary Pingwin pisze:Ja miałem swinga i też dostałem dodatkowe zezwalające. Nie tylko stozłomki, one rzadko jeżdżą na 10.
ŁK
-
Stary Pingwin
Po kolejnym wgryzieniu się w post persona załapałem, że chodzi o numer autobusu, a nie typ tramwaju. Ot, skrzywienie zawodowe.
miłośnik 13N
W końcu to temat priorytety dla autobusów. 
-
Stary Pingwin
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Akurat były w Warszawie przypadki, priorytetu dla autobusów kosztem tramwaju, więc potwierdzenie, że na Ordona nie zepsuto przy okazji tramwajom jest jak najbardziej cenne.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Cenne? Wręcz zaskakujące 
Zaskakujące? Żeby komuś dać, trzeba komuś zabrać. Rząd nie ma własnych pieniędzy (tu: czasu).Paweł D. pisze:Cenne? Wręcz zaskakujące
ŁK
Naprawdę ciężko zauważyć, że to był żart?
Ostatnio tylko czytam, że tramwaje dostają po tyłku.
Emotka mnie zmyliła.Paweł D. pisze:Naprawdę ciężko zauważyć, że to był żart?
ŁK
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Oczywiście pytanie, który środek transportu dostanie światło w sytuacji konfliktowej, jest jak najbardziej zasadne. Bez wątpienia relacje l. 105 oraz 10 i 11 są sprzeczne.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
W sytuacji kiedy przed skrzyżowaniem stoi tramwaj i 105, pierwszy jedzie tramwaj.
- ZielonyJamnik
Przepraszam, a to w teorii jeszcze działa?
https://um.warszawa.pl/waw/strategia/-/ ... zyminskiej
Mkną po koleinach zielone jamniki...