Plany remontowe Tramwajów Warszawskich
Moderator: Wiliam
Wiadomo. A czasami bywa i tak, że coś wypada z planu dlatego, że zostało wcześniej zrobione po nocach, bo nie miało szans dotrzymać do terminu z harmonogramu.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
Od poniedziałku pojawiło się ograniczenie do 10 na Wolskiej między kościołem św. Wojciecha, a dawnym Marcpolem. Planowane jest wyłączenie ruchu, czy będzie robione w nocy?
-
Stary Pingwin
Czy po remoncie torowiska na wiadukcie za Arkadią, powstały osobne tory do skrętu w Broniewskiego, albo chociaż sploty?
Klimatyzatory są złe.
Niszczą torowisko.
Niszczą torowisko.
To był remont po śladzie.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
A ten skręt zrobił się jakoś mocno problematyczny? Jak się trafią 3-4 składy do skrętu, to na pewno, ale Babka za dużo nie przepuści.
-
Stary Pingwin
Może zdążę się przejechać, to zamieszczę opinię.
Klimatyzatory są złe.
Niszczą torowisko.
Niszczą torowisko.
Ojej, stanęła pierwsza 10 na wjeździe na wiadukt przy Arkadii. Szybko poszło!
-
Stary Pingwin
O tym drobnym problemie było wiadomo od środy. Naprawdę nie wiem czemu tego od razu nie rozwiązano.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
A czym jest ten drobny problem?
ŁK
Dziwne, że nie wyszło to na jazdach próbnych, bo ten "problem" dla motorniczych był już zauważalny pierwszego dnia

- AdamKlocusky
- Kontakt:
A z czego tym razem wynika to ograniczenie prędkości?
Na jazdach próbnych nie bardzo było co wyjść. Dopiero pełne obciążenie spowodowało pojawienie się usterki. Akurat ta usterka zespawu się zdarza i niczym specjalnym nie jest, ale czemu nie monitorowano miejsca i nie zareagowano - nie wiem (i mocno mnie to dziwi).
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
Z ograniczeniem prędkości. Wg rzecznika "zrobiło się cieplej" i dlatego się popsuło.
Osowski napisał już wierszówkę:
https://warszawa.wyborcza.pl/warszawa/7 ... en-po.html
(to naprawdę jest wierszówka, bo nie wiedzieć czemu spora część to powtórka informacji o remontach)
Moją uwagę zwrócił fragment:
"Poprawę przyniesie dopiero ponowne zamknięcie linii i dobudowa osobnego toru dla tramwajów skręcających na rondzie. Podobnie jak np. na Kercelaku, pl. Zawiszy czy Dworcu Wileńskim. Tę inwestycję zaplanowano dopiero pod koniec lat 20."
Pierwszy raz słyszę o takich planach...
https://www.transport-publiczny.pl/wiad ... 78767.htmlperson pisze: ↑03 cze 2025, 9:23Moją uwagę zwrócił fragment:
"Poprawę przyniesie dopiero ponowne zamknięcie linii i dobudowa osobnego toru dla tramwajów skręcających na rondzie. Podobnie jak np. na Kercelaku, pl. Zawiszy czy Dworcu Wileńskim. Tę inwestycję zaplanowano dopiero pod koniec lat 20."
Pierwszy raz słyszę o takich planach...