Okolicznościowe linie specjalne
Moderatorzy: Poc Vocem, Wiliam
Identycznie jak w zeszłym roku, jeżeli chodzi o autobusy. 
- Krzysztof_J
- Kontakt:
A tramwajowa 33T z Banacha na Zieleniecką. Podobnie jak w zeszłych latach, będzie też linia tramwajowa B po trasie 2.
-
Stary Pingwin
Czy Muzyczny Tramwaj po Mokotowie wykonał kurs z Wyścigów o 15.45 skrócony do Nowowiejskiej( dalej R1)?
miłośnik 13N
-
Stary Pingwin
Cieszy mnie to. Mnóstwo chętnych czekało na ten tramwaj, na Wyścigach.
miłośnik 13N
Kurs z Wyścigów przed 16 był opóźniony kilka minut (wynajmujący poprosił o dodatkową przerwę).Stary Pingwin pisze: ↑10 mar 2025, 9:36Cieszy mnie to. Mnóstwo chętnych czekało na ten tramwaj, na Wyścigach.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
-
Stary Pingwin
Zrobiłem z wnukami wycieczkę na pętlę Wyścigi(pieszą) pod kątem przejechania się muzycznym tramwajem. Trochę czekaliśmy, a potem wnuki zobaczyły totem MacDonalda i i straciły zainteresowanie przejażdżką. Czekała też grupa osób, dobrze, że przejazd się odbył.
miłośnik 13N
-
gfedorynski
https://www.wtp.waw.pl/newsy/2025/04/17 ... elkanoc-2/
"Tramwaje linii W będą jeździły na trasie: CM.WOLSKI – Wolska – al. Solidarności – Marszałkowska – Nowowiejska – L. Krzywickiego – Filtrowa – Grójecka – PL. NARUTOWICZA."
Dostrzegam postęp, na Bankowym można skręcać z Woli/na Wolę już nie tylko na objeździe, ale i dla zabawy.
"Tramwaje linii W będą jeździły na trasie: CM.WOLSKI – Wolska – al. Solidarności – Marszałkowska – Nowowiejska – L. Krzywickiego – Filtrowa – Grójecka – PL. NARUTOWICZA."
Dostrzegam postęp, na Bankowym można skręcać z Woli/na Wolę już nie tylko na objeździe, ale i dla zabawy.
- Krzysztof_J
- Kontakt:
W najbliższy weekend z okazji Święta ul. Stalowej będzie kursować linia S na trasie Czynszowa - Ratuszowa-ZOO (wybrane kursy na Kawęczyńską).
https://kmkm.waw.pl/ogloszenia/2025/swieto-stalowej
https://kmkm.waw.pl/ogloszenia/2025/swieto-stalowej
- Bastian
- Sułtan Maroka
Trochę dziwna trasa.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Co roku ta sama. Chodzi o krótkie przejażdżki tramwajem zabytkowym po Pradze. 
Nie wiem, co jest takiego sarkastycznego w tym, że w XXI wieku chce się pracownikom zapewnić dostęp do toalety w standardzie lepszym niż toitoi.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
- Krzysztof_J
- Kontakt:
W 2022 były z tej okazji nawet dwie linie i to znaczenie dłuższe - S na plac Narutowicza przez most Poniatowskiego oraz 32 po trasie sprzed likwidacji w 2009. A jako, że wtedy impreza odbywała się w ostatni weekend czerwca, to była też linia T (która też dojeżdżała na Czynszową). Dopiero w kolejnych latach było tylko to marne S na Ratuszową.
W sumie to nawet nie musiałoby być tych podjazdów na Kawęczyńską, ponieważ na Ratuszowej stoi tymczasowy kontener (chyba, że już go zabrali, ale 1 czerwca jeszcze był), niemniej ja bym nie narzekał, ponieważ dzięki temu będzie jakieś urozmaicenie trasy, choć szkoda, że tylko na wybranych kursach.
Kontenera na Ratuszowej już nie ma od dobrych kilku dni. Początkowo było założone że kontener zostanie, więc nie przewidywano też wtedy podjazdów na Kawęczyńską.Krzysztof_J pisze: ↑11 cze 2025, 20:54W sumie to nawet nie musiałoby być tych podjazdów na Kawęczyńską, ponieważ na Ratuszowej stoi tymczasowy kontener (chyba, że już go zabrali, ale 1 czerwca jeszcze był), niemniej ja bym nie narzekał, ponieważ dzięki temu będzie jakieś urozmaicenie trasy, choć szkoda, że tylko na wybranych kursach.