Ale wróci
Tramwaj do Wilanowa - układ po otwarciu
Moderator: Wiliam
1069, 7722
Ulubione wozy: 5240, 5243, 6207
817, WKD, R1, S1
Ulubione wozy: 5240, 5243, 6207
817, WKD, R1, S1
-
adamrozbicki
Tramwaj do Wilanowaprimoż pisze: ↑07 lip 2025, 0:36Przede wszystkim dość karkołomnym pomysłem jest jechać z Koła do Bemowa potencjalnym 11, gdzie szybciej wyszłoby przejść pieszo przez Księcia Janusza do metra. Jak zauważył Bastian, jest 184 dowożące do najbliższej stacji, oprócz nich jeszcze 129, 197 i 201, a w razie nieprzewidywalności autobusów w świecie bez remontu Obozowej, który to ma powrócić niedługo, też są 20, 23 i 24, szczególnie to ostatnie dowożące do M2 i Daszyńskiego, aczkolwiek faktem jest, że nie jest to stacja najbliższa dla Koła. Ale w dalszym ciągu nie jest to wożenie na około pasażerów.
Wyobrażam sobie, że może istnieć zapotrzebowanie na ralację Jelonki - Koło, przy czym śmiem twierdzić, że jest to potok dość specyficzny, gdyż jeżdżąc swego czasu 149, to więcej ilość pasażerów na Kole pokrywała się z dniami funkcjonowania bazarku przy Obozowej. Do tego miłośnicy bazarku bardzo często wysiadali przy Wola Parku, żeby potem zapoznawać się z asortymentem różnego rodzaju w Oszą, a szczególnie tym promocyjnym. Inna sprawa, że 149 to jednak napełniało się najbardziej przy M2, ewentualnie przy świątyni handlu.
- Bastian
- Sułtan Maroka

Uważasz, że trzeba coś uporządkować? To napisz do moderatora w odpowiednim wątku. "Ubogacasz" forum postami do usunięcia, zwracając namolnie uwagę na dygresję do przeniesienia. Nikomu niczego to nie ułatwia, świata też nie czyni lepszym.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
-
adamrozbicki
To jednak było kurewsko słabe, drodzy admini.
"Ale ty jesteś mądry, Bonifacy!"
- ZielonyJamnik
Macie tak ubogie słownictwo, że nie potraficie inaczej napisać? Te forum czytają też dzieci, a wy jeszcze im więcej dostarczajcie takiego kontentu...
Mkną po koleinach zielone jamniki... 
Skończmy tę jałową dyskusję i wróćmy na Wilanów.
Jak wygląda czas przejazdu 19 z pętli do Dw. Centralnego w porównaniu do "przyspieszonego" 501? Czas 19 można sprawdzić, ale czasu 501 już nie pamiętam.
Jak wygląda czas przejazdu 19 z pętli do Dw. Centralnego w porównaniu do "przyspieszonego" 501? Czas 19 można sprawdzić, ale czasu 501 już nie pamiętam.
W połowie maja 2023 roku:
Kierunek Centralny:
wieczorem - 26 minut
międzyszczyt - 31 minut
szczyt - 34/35 minut
Kierunek Stegny:
wieczorem - 24 minut
międzyszczyt - 28 minut
szczyt - 29 minut
W kierunku Centralnego obowiązywała wówczas trasa objazdowa przez Morskie Oko i Dworkową.
Kierunek Centralny:
wieczorem - 26 minut
międzyszczyt - 31 minut
szczyt - 34/35 minut
Kierunek Stegny:
wieczorem - 24 minut
międzyszczyt - 28 minut
szczyt - 29 minut
W kierunku Centralnego obowiązywała wówczas trasa objazdowa przez Morskie Oko i Dworkową.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Przy czym rozkłady autobusowe w szczycie, co do zasady, to raczej pobożne życzenia.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
-
Autobus Czerwon
- Kontakt:
W praktyce 9.05.2023 dojechałem kursem chwilę po 16 z DWC na Stegny z opóźnieniem wynoszącym 34 minuty
Jest jeden naprawdę ważny aspekt przewagi tramwaju: częstotliwość, przy której nikt nie gmera. Przynajmniej punktowo, bo systemowo w niedziele rano to gmerają. I arcykrótkich szczytach w wakacje.
ŁK
DO Wilanowa...
A zresztą pytasz tu o Stegny, nie Wilanów...
Po co spieszyć, przecież do końca życia mamy na to czas.
Skąd to „do wilanowa”? Na Pragę, na Mokotów, na Tarchomin, na Wilanów.wincenty pisze:DO Wilanowa...
A zresztą pytasz tu o Stegny, nie Wilanów...
ŁK