Rozkłady tramwajowe – 2024/2025
Moderatorzy: Poc Vocem, Tyrystor, TranslatorPS
Na stronie WTP jest tyle zmian, czasem większych, a czasem mniejszych, że tego nie da się ogarnąć obecnym sposobem prezentacji treści.
Sorry, ona naprawdę powinna zostać przebudowana albo powinien zostać inny sposób prezentacji treści.
Pokazywanie obok siebie zmian typu "Zamknięcie jezdni wschodniej ulicy X" obok "Zmiana lokalizacji przystanku BRZOZOWA 02 w m. Warszawianka" (where da fcuk is that?! BTW - komunikat jest wyróżniony czerwoną obwódką!) JEST problemem i nie jest optymalne...
Sorry, ona naprawdę powinna zostać przebudowana albo powinien zostać inny sposób prezentacji treści.
Pokazywanie obok siebie zmian typu "Zamknięcie jezdni wschodniej ulicy X" obok "Zmiana lokalizacji przystanku BRZOZOWA 02 w m. Warszawianka" (where da fcuk is that?! BTW - komunikat jest wyróżniony czerwoną obwódką!) JEST problemem i nie jest optymalne...
Dziś 1.09 był niezły bałagan z linią 36, która ma dalej jeździć w DP (cholera wie po co). Zdaje się, że zapominano mu rozkłady opublikować
Na łeb na szyję były tworzone rozkłady i wysyłane do zajezdni, żeby motorowi w dołkach startowych nie stali....
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
-
HubAN
- Kontakt:
Można by zaznaczyć obszary utrudnień i zmienione trasy na mapie ARCGISowej. Coś na wzór mapy utrudnień na stronie Infoulice.person pisze: ↑01 wrz 2025, 17:16Na stronie WTP jest tyle zmian, czasem większych, a czasem mniejszych, że tego nie da się ogarnąć obecnym sposobem prezentacji treści.
-
Matt Cubis
Ktoś z tej ładującej się godzinę mapy korzysta?
-
gfedorynski
A pieniędzy, żeby T mogło jeździć do końca września nie ma...
Mapy ArgGISowe są przeładowane i niefunkcjonalne dla "zwykłych" zasstosowań.
Taka WTPowska mapa niby fajna, ale baaaardzo ciężko z niej korzystać. Zdecydowanie IMHO jest potrzeba czegoś prostszego i bardziej klarownego - z myślą o tak zwanym zwykłym pasażerze, a nie miłośniku.
Nie do użycia na mobile ten argisperson pisze:Mapy ArgGISowe są przeładowane i niefunkcjonalne dla "zwykłych" zasstosowań.
Taka WTPowska mapa niby fajna, ale baaaardzo ciężko z niej korzystać. Zdecydowanie IMHO jest potrzeba czegoś prostszego i bardziej klarownego - z myślą o tak zwanym zwykłym pasażerze, a nie miłośniku.
ŁK
A piękna mapa tradycyjna bezpowrotnie straciła obszary podmiejskie - i niestety nie widać chęci na umieszczenie całej sieci WTP na jednym schemacie…
Cała sieć WTP na jednej mapie? Nie wiem czy to ma sens...
Nawet Czesi czegoś takiego nie robią:
https://pid.cz/mapy-a-schemata/
A całą sieć na jednej mapie można obejrzeć w Poznaniu:
https://www.ztm.poznan.pl/wp-content/up ... USTRAM.pdf
Nasza mapa byłaby dużo, duuuużo większa, bardziej skomplikowana i... i czy na pewno użyteczna?
Szczerze mówiąc nie wierzę w moce przerobowe osoby graficznej w bieżącą aktualizację takiego monstrum:
https://ztp.krakow.pl/kmk/mapy-i-schematy-kmk
Nawet Czesi czegoś takiego nie robią:
https://pid.cz/mapy-a-schemata/
A całą sieć na jednej mapie można obejrzeć w Poznaniu:
https://www.ztm.poznan.pl/wp-content/up ... USTRAM.pdf
Nasza mapa byłaby dużo, duuuużo większa, bardziej skomplikowana i... i czy na pewno użyteczna?
Szczerze mówiąc nie wierzę w moce przerobowe osoby graficznej w bieżącą aktualizację takiego monstrum:
https://ztp.krakow.pl/kmk/mapy-i-schematy-kmk
Ale przecież jeszcze kilka lat temu tak było - miasto podzielone na 9 kwadratów, do tego można było przeklikać do całego obszaru podmiejskiego. I działało tak całkiem nieźle!
Naprawdę nie dało się trochę przesunąć kursów 33 żeby nie było "dziur" na Broniewskiego po 10 minut i dwuskładu 19+33 jadącego od Nowowiejskiej? Niby w te "dziury" wchodzą Piaski, ale to tak średnio dobrze wygląda. Ale pewnie musi być idealny takt 33, a 19 się nie ruszy...
33 21:02 Metro Młociny
78 21:06 Os. Górczewska
19 21:12 Nowe Bemowo
33 21:12 Zajezdnia Żoliborz
33 21:22 Metro Młociny
78 21:26 Os. Górczewska
22 21:28 Zajezdnia Żoliborz
19 21:32 Nowe Bemowo
33 21:32 Zajezdnia Żoliborz
19 21:42 Zajezdnia Żoliborz
33 21:42 Metro Młociny
19+33 chodzą równo, bo jeszcze jest 17 między nimi. Ale dodatkowe zjazdy obu linii to nie powinny być w pół takt tylko nieco bardziej krzywo.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
No dokładnie. Lepsze lekkie przyklejenie do 17 niz stado aż po Hutę. Choć idealnie byłoby, gdyby na te brygady wszedł Mokotów. Ale pewnie wtedy początek kursowania by nie wyszedł.
Mokotów oddał brygady na R5, pół planu to Wilanów i nie za bardzo ma czym jeździć na innych liniach.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
Raczej chęci i próby rozumienia tematu. Ale o tym już na tym forum pisałem.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -