Kim? Ludźmi
Czym?
Otokar Vectio C (9m) oraz Otokar Kent C 18 wersja poliftowa.
Kim? Ludźmi
Nie wiem, mój zmiennik jako patron obu szkolił.ziemniakizostaw pisze: ↑16 paź 2025, 18:21Powiedz jeszcze, że te 2 osoby były z Radzymina.
To jest dla mnie fenomen: szkolenie w Radzyminie, a praca w Klaudynie.
Rozmawiałem z instruktorem to liczą na przepływ ludzi z Mobilisu, także na kierowców którzy polegną na potencjalnych czystkach w MZKowie.ziemniakizostaw pisze: ↑16 paź 2025, 18:21
Może zarząd będzie łatał braki w grafiku.
Zafundowali Wam chociaż szczepienia przeciw grypie, żeby Was nie wycięło na L4? XD
A sprawdzałeś czas dojazdu? Poza godzinami szczytu nieco ponad pół godziny.ziemniakizostaw pisze: ↑16 paź 2025, 18:21To jest dla mnie fenomen: szkolenie w Radzyminie, a praca w Klaudynie.
A zatem wyjdzie 2,5 miesiąca "zakładki", czyli tak czy siak będzie ciekawie.
Radzę się przejechać tą trasą, a nie "sprawdzać czas dojazdu". Albo porozmawiać z ludźmi, którzy odeszli z Relobusa, jak tylko proponowano Klaudyn po tym, jak stracili 12m. Wracanie po auto po skończonej pracy też nie porywa. W szczególności, jeśli jest ciśnienie na nadgodziny albo trzeba jeździć dodatki.alojz pisze: ↑16 paź 2025, 19:55A sprawdzałeś czas dojazdu? Poza godzinami szczytu nieco ponad pół godziny.ziemniakizostaw pisze: ↑16 paź 2025, 18:21To jest dla mnie fenomen: szkolenie w Radzyminie, a praca w Klaudynie.
Z taką logiką (gdzie w większości jest to umowa na minimalną) to są stawki większe niż MZA.ziemniakizostaw pisze: ↑17 paź 2025, 7:09Już nie wspominając o tym, że w tym momencie lokalni przewoźnicy w wołomińskim proponują wyższe stawki niż Relobus.
Meritum problemu są jednak stawki Relobusa, od czego (wiadomo dlaczego) usilnie próbujesz uciec.BrdzJkb pisze: ↑17 paź 2025, 7:49Z taką logiką (gdzie w większości jest to umowa na minimalną) to są stawki większe niż MZA.ziemniakizostaw pisze: ↑17 paź 2025, 7:09Już nie wspominając o tym, że w tym momencie lokalni przewoźnicy w wołomińskim proponują wyższe stawki niż Relobus.