Co w dzielnicy Ursynów piszczy
Moderator: Wiliam
Co konkretnie oznacza wg Ciebie "zupełnie dobrze"?
Z nowego 163 co 15 minut w szczycie wysiada cały autobus zawalony po dach i idzie do metra Imielin.
A to nie wysiada wcześniej przy szybkim tramwaju
Po co spieszyć, przecież do końca życia mamy na to czas.
Szybki tramwaj będzie szybki jak zrobią priorytet. Na razie jest to atrapa kilku korkujących się linii autobusowych.
Pięknie dzisiaj było. 166 zapchane jak nigdy, w 503 przy Idzikowskiego tłok, a przy Dolnej i tak kilkadziesiąt osób czeka na autobus. Aż się lata 90 przypomniały. Szkoda że tabor już nie ten
.
Miasto piętnastominutowe - czekaj piętnaście minut na przesiadkę.
-
NotThisOne
https://haloursynow.pl/pl/720_komunikac ... niach.html
 ](*,)](./images/smilies/eusa_wall.gif)
Dawna pętla autobusowa Natolin Płn. już nie wróci. Do czerwca 2026 roku wciąż będzie tam bazarek, który może mieć jeszcze przedłużoną umowę na kolejne lata. Docelowo teren przekazany zostanie zaś skarbowi państwa.
195
A tam nie miał docelowo powstać ursynowski urząd skarbowy?
-
NotThisOne
Urząd skarbowy w tym miejscu był jakimś dziwnym pomysłem Kempy. Póki co, pozostaje nam czekać te kilkanaście dni na oficjalny projekt
195
Można spokojnie robić pętlę na parterze a potem 20 pięter urzędu skarbowego
ŁK
Zastanawiam się co jest takiego śmiesznego w tym, że kierowcy autobusów chcą w spokoju odbyć przerwę. W przeciwieństwie do wielu innych branż nie mają zwykle miejsca gdzie mogą się oddalić.
Ciepło, ciepło. Zaczynasz się zbliżać do sedna problemu.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
Skoro jedyny pasażer siedzi z przodu, to może na końcu autobusu?reserved pisze:Zastanawiam się co jest takiego śmiesznego w tym, że kierowcy autobusów chcą w spokoju odbyć przerwę. W przeciwieństwie do wielu innych branż nie mają zwykle miejsca gdzie mogą się oddalić.
ŁK
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Dlaczego 209 nie jeździ w szczytach? Autobusy przechodzą na 809/815?
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.