Nie ma czasu na takie szczegółowe analizowanie, dlatego domyślnie rozpycha się postoje, na ile się da. Choć też bym wolał, żeby w przypadku dodatków krzywych dłuższy dojazd/zjazd był przy międzyszczycie a krótszy z rana albo wieczora.Paweł D. pisze: ↑01 gru 2025, 10:38Ja akurat nie mam pretensji o te niskie, no bo ostatnie zakupy były pod konkretne trasy, i tego się nie ominie.
Bardziej mnie kłuje wożenie powietrze na zjazdach przez całe miasto. Taka sytuacja jest na 4 i 18 wieczorem.
Może to i nie jest do przeskoczenia, ale o ile dobrze spojrzałem, to 18/017 ma na Żeraniu 23 minuty postoju, a potem jedzie na PDPS i robi zjazd na Annopol. Gdyby wyeliminować ten postój (albo skrócić tyle ile prawo nakazuje), zrobić wcześniej takt co 15 z Żerania, może nie byłoby sytuacji, że potem mamy pod rząd zjazdy z PDPS na Annopol. Oczywiście, może potem będzie problem z przerwami. To już trzeba anaiizować rozkład całościowo.
Rozkłady tramwajowe – 2024/2025
Moderatorzy: Poc Vocem, Tyrystor, TranslatorPS
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
Ten rozkład to na chwilę czy na lata? Rozumiem, że w wakacje przy tej ilości objazdów było jak było. Ale chyba teraz już jest spokój i można dopracować detale. Albo i nie....
Albo i nie.
Jakaś kolejna rewolucja zmieniająca rozkłady w połowie albo całym mieście się szykuje i to jest priorytetem?
Wystarcza zaległości po metrze i nadchodzące święta.
No i ferie....