Informacja pasażerska
-
bartoni722
Ja obserwując z drugiej strony (na Woli) widziałem żółty rozkład ale świąteczno-noworoczny i do tego był biały z normalnym 10/15. Oba na podstawowej.
I już nie stały pasażer świetnej linii 527. 
W tramwajach rozkłady feryjno-świąteczne zostają na przystankach od razu na ferie szkolne.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
Nawet oddzielne gabloty są ze stojakami. Całkiem dobry pomysł.
- AdamKlocusky
- Kontakt:
Jeśli nikt mnie nie uprzedzi to jutro mogę podesłać tu fotkę takiej gablotki. Generalnie szara przeszklona gablota, o ile dobrze pamiętam z układem 4 rzędy po 4 kolumny.
-
adamrozbicki
263 ma podjazdy do Powsinka a od roku jest na przystanku informacja, że nie maŁukasz pisze: ↑08 sty 2026, 6:40Na całej trasie 136 jeszcze we wtorek wisiały żółte rozkłady objazdowe (przez Domaniewską). Trasa podstawowa działa już 2 tygodnie. Zgłoszone do 19115, ale czy naprawdę przez 2 tygodnie brygady przystankowe biesiadowały? Ile to potrzeba, godzinę? Konstruktorską i Pozytywny Mokotów i tak ktoś ogarniał przecież… choć chyba to była Wigilia…
- AdamKlocusky
- Kontakt:
Z Koszykowej:

Aaaaaaa... gablota z (tymczasowymi) rozkładami!
O co chodzi ze słowem "stojaki"?
BTW - BARDZO pozytywna rzecz. Rok temu mieliśmy liczbe przypadki naklejania drukowanych tymczasów zwykłą taśmą na kasetach. Dobrze, że coś z tym zrobiono.
BTW - BARDZO pozytywna rzecz. Rok temu mieliśmy liczbe przypadki naklejania drukowanych tymczasów zwykłą taśmą na kasetach. Dobrze, że coś z tym zrobiono.
-
gfedorynski
Gdyby tylko dało się słupek przystankowy (lub cały przystanek) zaprojektować w ten sposób, żeby nie trzeba było stawiać takich ersatzów...
Jednego czego mi brakuje, to czytelnego napisu jakiego okresu te rozkłady dotyczą. Wiem, że jest to w opisie rozkładu, ale gdyby nad kartkami dać taką informację dużą czcionką, byłoby po prostu czytelnie.
Zdecydowanie tak - jest to problem dosyć stary, szczególnie doskwierający, gdy obok siebie wiszą zwykłe (białe) rozkłady i więcej niż jedna żółta tabliczka...
BTW - w Święta na 17 zastosowano inny układ wydruku rozkładu przystankowego. Przypisy/legenda oznaczeń literowych nie jest pod minutami, tylko... w trzeciej kolumnie (wszak jest więcej miejsca wszerz niż wzdłuż).
BTW - w Święta na 17 zastosowano inny układ wydruku rozkładu przystankowego. Przypisy/legenda oznaczeń literowych nie jest pod minutami, tylko... w trzeciej kolumnie (wszak jest więcej miejsca wszerz niż wzdłuż).
Nie wiem, nie bywam. Ale skoro te rozkłady mają powisieć dłużej, no bo do końca miesiąca, to warto to napisać. Część osób może pomyśleć, że to jakiś weekendowy objazd.
Chyba warto naśladować dobre rozwiązania.
Chyba warto naśladować dobre rozwiązania.