Jaka myśl stoi za utworzeniem przystanku Vogla 05, przed Przyczółkową dla linii 163? Zaraz za skrzyżowaniem jest nasrępny, również w ZP Vogla.
W dodatku na bogato, dwie wiaty dla jednej linii co 15 monut.
Przystanki (lokalizacja)
Moderator: Wiliam
Pewnie niby ułatwienie przesiadek do autobusów w stronę Konstancina, ale w rzeczywistości dalsze niszczenie rzeczy dobrych w wilanowskim zbiorkomie. 163 przemykało środkowym pasem, omijając korek na prawoskręcie, a teraz będzie zmuszone się tam wciskać i zatrzymywać.
Jeśli już, to więcej sensu miałoby zatrzymywanie tam samego 319, które przed Vogla stoi w korku właśnie na tym prawoskręcie.
Jeśli już, to więcej sensu miałoby zatrzymywanie tam samego 319, które przed Vogla stoi w korku właśnie na tym prawoskręcie.
319 też ma przystanek za skrzyżowaniem, więc w sumie po co?Olek007 pisze: ↑19 sty 2026, 9:06Pewnie niby ułatwienie przesiadek do autobusów w stronę Konstancina, ale w rzeczywistości dalsze niszczenie rzeczy dobrych w wilanowskim zbiorkomie. 163 przemykało środkowym pasem, omijając korek na prawoskręcie, a teraz będzie zmuszone się tam wciskać i zatrzymywać.
-
adamrozbicki
A trochę dalej przy Pałacowej, w miejscu całkowicie odsłoniętym, na obu przystankach (po przebudowie skrzyżowania) od pół roku wystają kable ale wiat nie ma. Dzwoniłem jesienią do ZTM, bo widziałem ludzi stojących w ulewie bez możliwości schowania się gdziekolwiek. Jakiś kretyn z którym mnie połączono, powiedział, że "każdy chciałby na swoim przystanku wiatę". Ja akurat tam tylko przejeżdżam i widzę marznących i zmokniętych ludzi. Arogancja i znieczulica ZTM nie zna granic.
Żeby ewentualnie wysiąść na początku korka i nie tracić ładnych paru minut. Tak czy inaczej, absurdalny przystanek spowalniający tylko 163.Yelonker pisze: ↑19 sty 2026, 12:41319 też ma przystanek za skrzyżowaniem, więc w sumie po co?Olek007 pisze: ↑19 sty 2026, 9:06Pewnie niby ułatwienie przesiadek do autobusów w stronę Konstancina, ale w rzeczywistości dalsze niszczenie rzeczy dobrych w wilanowskim zbiorkomie. 163 przemykało środkowym pasem, omijając korek na prawoskręcie, a teraz będzie zmuszone się tam wciskać i zatrzymywać.
-
Matt Cubis
Abstrahując od odpowiedzi pracownika ZTMu to ustawienie wiat na Pałacowej jest w ramach inwestycji ZDMu, więc pewnie tam trzeba pytać kiedy wykonawca je zamontuje.adamrozbicki pisze: ↑19 sty 2026, 22:01A trochę dalej przy Pałacowej, w miejscu całkowicie odsłoniętym, na obu przystankach (po przebudowie skrzyżowania) od pół roku wystają kable ale wiat nie ma.