autor: Warsopolis5253 » 16 lut 2026, 19:22
Patrząc co tu było pisane to wątpię by ktoś się czepiał. Ludzie z Wawra nie będą zapychać metra na Ursynowie, bezsens linii 519 by się rozwiązał, dokładanie linii na Powsińskiej od trasy będzie przy najbliższej okazji (pewnie wakacje) cięcie kursów na innych linii, albo ich wycinanie, linia z Powsina łączy się z Wilanowem i tramwajem, a przy dobrej koordynacji np. z tym 519 byłoby też troszkę gorsze, ale nadal niezłe połączenie z metrem. Natomiast tak jak mówiłem, to byłoby za dobre, więc będzie jakieś 5xx z PKP Falenica (na ulicy) na Os.Kabaty z pominięciem dwóch jakiś przystanków, żeby było, że linia czerwona. Myślę, że dobrze by zrobili gdyby jakaś linia 5xx z Międzylesia tak jak pisałem wcześniej i mogliby zrobić dodatkowo linię E-x ze Starej Miłosnej (Granicznej) przez: Centrum Zdrowia Dziecka-Wawer-Ratusz (ż)-PKP Międzylesie-PKP Radość-PKP Miedzeszyn-Płaskowickiej-Sójki (ż)-Wyścigi(ż)-Metro Wilanowska-Rondo UE-Racjonalizacji (ż)-Uniwersytet Medyczny-Banacha Szpital-Bitwy Warszawskiej 1920r (ż)-Szczęśliwice. Taka linia ekspresowa łączyła by szybciej niż pociąg Wesołą, Wawer z Wilanowem, metrem, mordorem, a dodatkowo z uniwersytetem i szpitalem i byłaby tym czym powinna być linia ekspresowa, a dodatkowo na sporej części trasy ciężko by było dołożyć przystanków w razie gdyby komuś coś strzeliło do głowy by dokładać.