Tramwaje dla Warszawy-plany, przetargi, zamówienia, dyskusje
-
Stary Pingwin
Oj tam, oj tam. Niska solówka dwukierunkowa, a tu wybrzydzanie.
miłośnik 13N
-
Warsopolis5253
Tak małe to nie, ale dwukierunkowe 25m to miałoby większy sens niż jednokierunkowe 142N.
-
gfedorynski
Powinniśmy się skupić na nie tworzeniu linii, które potrzebują tak małego taboru.Stary Pingwin pisze: ↑03 mar 2026, 21:55Oj tam, oj tam. Niska solówka dwukierunkowa, a tu wybrzydzanie.
-
Autobus Czerwon
- Kontakt:
A w ogóle to na unifikowaniu parku taborowego tramwajów do max. 1-2 rodzajów długości, a nie 5-6 jak obecnie.
Większym problemem jest różna długość, czy wielość producentów?
-
Autobus Czerwon
- Kontakt:
Tych producentów jest na razie 3, co jak na tak dużą skalę nie jest jakąś zaporową liczbą
-
gfedorynski
Długości są tak naprawdę dwie, bo czy wagon ma 30 czy 33 metry to jest drugorzędne.
edit: sorry zapomniałem, że szczeniaczki są aż tak krótkie, no to jednak więcej niż dwie.
edit: sorry zapomniałem, że szczeniaczki są aż tak krótkie, no to jednak więcej niż dwie.
-
Autobus Czerwon
- Kontakt:
Między szczeniakami, solówkami i u-bootami też jest parę metrów różnicy. No i w zasadzie jest jednak także spora różnica między klasycznym składem a 33 metrowym tramwajem.
Temat to producenci części. Tramwaj dziś to składak. I na Pesach i HRC są elementy z Medcomu, VEM, KNORR, Ster, Secheron, ATM, etc... Pudło się dospawa, laminat zrobi, a pozostałe bebechy tak naprawdę robią robotę.Autobus Czerwon pisze: ↑04 mar 2026, 18:18Tych producentów jest na razie 3, co jak na tak dużą skalę nie jest jakąś zaporową liczbą
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.