Komunikacja miejska w Wawrze [II]

Moderator: Wiliam

KacpM

Post autor: KacpM » dzisiaj, 10:31

Łukasz pisze:
dzisiaj, 9:28
KacpM pisze:Niedawne zabranie połowy 9 z Gocławka w szczycie też nie pomaga.
Niedawne sprzed ilu lat?
Sprzed kilku miesięcy. W szczycie cała 9 była na Gocławek, poza szczytem połowa. Ty piszesz o czasach, w których pojawiły się jakiekolwiek kursy skrócone do Wiatracznej.

Georg

Post autor: Georg » dzisiaj, 13:12

Łukasz pisze:
dzisiaj, 9:43
.Szczęśliwice chyba już zapomniały o 521. Ale przecież nikt normalny nie zostawi 521 do pół godziny do Centralnego w tej sytuacji. Tylko czy tam są normalni? <Czy wy jesteście normalni, jak mówi Magda Gessler…>
Nie zapomniały. Na forum Ochoty pojawiła się propozycja, żeby 521, skoro nie może jechać tak jak kiedyś na Szczęśliwice to pojechało na Okęcie, tak jak linia H.
Oczywiście pomysł jest głupi, ale nie spodziewałem się, że ktoś jeszcze pamięta autobusy pospieszne.

Łukasz
Kontakt:

Post autor: Łukasz » dzisiaj, 13:59

Georg pisze:
Łukasz pisze:
dzisiaj, 9:43
.Szczęśliwice chyba już zapomniały o 521. Ale przecież nikt normalny nie zostawi 521 do pół godziny do Centralnego w tej sytuacji. Tylko czy tam są normalni? <Czy wy jesteście normalni, jak mówi Magda Gessler…>
Nie zapomniały. Na forum Ochoty pojawiła się propozycja, żeby 521, skoro nie może jechać tak jak kiedyś na Szczęśliwice to pojechało na Okęcie, tak jak linia H.
Oczywiście pomysł jest głupi, ale nie spodziewałem się, że ktoś jeszcze pamięta autobusy pospieszne.
Ja pamiętam! A jeszcze bardziej jego potomka 101, które jakoś zawsze było puste od Pragi (bo 517 czy 521 jechały dużo szybciej).

W ogóle to H to coś omijało na Ochocie? Między Dickensa a 1 sierpnia, chyba coś było, Korotyńskiego no i PKP Rakowiec NŻ - rozumiem, że ludzie wsiadali jak pociąg przyjechał. Z drugiej strony - teraz ekspresy stają na każdym, to co tu się dziwić.
ŁK

ODPOWIEDZ