Objazdy i inne okresowe zmiany tras tramwajów - 2026
Moderator: Wiliam
Dużo będzie zamieszania.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
To 67 to będzie z 19 połączone? Niby na Wołoskiej do Rakowieckiej wystarczało pół siedemnastki. Najgorzej w weekendy było, bo co 20.
ŁK
na marginesie, wciąż nie kumam co im szkodzi 31 wydłużyć do metro wilanowska co by myślę bardzo wielu osobom to połączenie ułatwiło życie, zamiast wchodzić do metra i wychodzić dla przejechania jednej stacji metra - jak ktoś dalej się przemieszcza czy to od wierzbna czy wilanowskiej komunikacją naziemną
a Rakowiecka powinna jakaś 2 linia już dziś jeździć, tyle remontu, zabranie 3 linii autobusowych, a danie raptem 1 linii, która po godzinie 19 kursuje co 12/15/20min!!! mokotów blisko centrum i taka częstotliwość między aleją niepodległości a puławską!
a Rakowiecka powinna jakaś 2 linia już dziś jeździć, tyle remontu, zabranie 3 linii autobusowych, a danie raptem 1 linii, która po godzinie 19 kursuje co 12/15/20min!!! mokotów blisko centrum i taka częstotliwość między aleją niepodległości a puławską!
A nie będzie nakładki przy GUS? Wtedy 67 na około, coś do nakładki i coś od Naruta na północ.
Ale teraz można tylko gdybać, a te objazdy pewnie nałóżą i będą alpejskie kombinacje.
Kombinacji z 31 nie pojmuję. Kto jeździ z M. Wilanowska do M. Wierzbno? Z PDPS to trochę na około.
Ale teraz można tylko gdybać, a te objazdy pewnie nałóżą i będą alpejskie kombinacje.
Kombinacji z 31 nie pojmuję. Kto jeździ z M. Wilanowska do M. Wierzbno? Z PDPS to trochę na około.
Ale skąd u dokąd mają jechać, że muszą na Wilanowskiej wsiadać do metra na 1 stację?tobk pisze:na marginesie, wciąż nie kumam co im szkodzi 31 wydłużyć do metro wilanowska co by myślę bardzo wielu osobom to połączenie ułatwiło życie, zamiast wchodzić do metra i wychodzić dla przejechania jednej stacji metra - jak ktoś dalej się przemieszcza czy to od wierzbna czy wilanowskiej komunikacją naziemną
a Rakowiecka powinna jakaś 2 linia już dziś jeździć, tyle remontu, zabranie 3 linii autobusowych, a danie raptem 1 linii, która bywa, że ponad 10min nie jedzie
Jedyny sens takiego czegoś to już całkowicie na Wyścigi, przy jednoczesnym wycięciu jednej z linii z Puławskiej.
Historycznie, poza tym, właśnie tak jeździło
ŁK
można jechać np Wołoskiej czy pkp służewiec albo tvp? do wilanowskiej. a tak na ten końcowy odcinek na jedną stację trzeba wejść w ziemie przesiadka, zamiaast dojechać jednym kursem.
Jak sięgam pamięcią to wszystko co skrecalo z Puławskiej w Woronicza było kompletnie puste.
otóż to, pętla przy wilanowskiej klasyczna pętla z zawrotką, a nieużywana. Tam mogłoby krańcować 31. Obecnie z Wołoskiej czy Woronicza do m wilanowskiej tzreba się naprzesiadać albo celować w 165/218, które jeżdżą jak chcą. Miasto dla ludzi, czy jakoś tak, raptem dwa przystanki dalej, a dużo zmienia
Naprawdę znajdę mnóstwo miejsc gdzie brygady z wydłużenia 31 można by wykorzystać mądrzej.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
ok
ale to jakaś teleportacja z MOkotowa w te miejsca rozumiem
ale to jakaś teleportacja z MOkotowa w te miejsca rozumiem
218 można na Wołoską, do telewizji w sumie też, na PKP Służewiec jeździ też cała masa autobusów z Metra Służew. Ogólnie raczej nie jest to jakiś wielki argument.tobk pisze:można jechać np Wołoskiej czy pkp służewiec albo tvp? do wilanowskiej. a tak na ten końcowy odcinek na jedną stację trzeba wejść w ziemie przesiadka, zamiaast dojechać jednym kursem.
ŁK
no dla mnie jest. bo mając połączenie z metra wilanowska jechać z takiego pkp służewiec do m służew i co. i znów na jedną stację pod ziemię. to samo z drugiej strony. a cały odcinek wołoskiej do woronicza ... no w każdym razie bardzo wiele razy w sprawach codziennego funkcjonowania w tym rejonie wkurzalo mnie brak połączenia wierzbna z wilanowską naziemnie, że musiałem na jedną stację tyle przejść bramek pokonać, bo pamiętam jak na luzaku dojeżdżał trmawaj do wilanowskiej.
ale nie jest moją rolą tu przekonywać. z życia wzięte wielokrotonie miałem sytuację opisaną.
ale nie jest moją rolą tu przekonywać. z życia wzięte wielokrotonie miałem sytuację opisaną.
wycieczki dookoła to można i 504 do żwirek i na nich w 136 i do woronicza
oraz ja piszę nie o metro slużew, a wilanowska, gdzie od zawsze cała masa linii startuje
i z takiego pkp slużewiec czy wołoskiej...no niestety, ale objazdówka 218 jest mega niepunktualna i jedyna.
I 174 też zawiesili?tobk pisze:no dla mnie jest. bo mając połączenie z metra wilanowska jechać z takiego pkp służewiec do m służew i co. i znów na jedną stację pod ziemię. to samo z drugiej strony. a cały odcinek wołoskiej do woronicza ... no w każdym razie bardzo wiele razy w sprawach codziennego funkcjonowania w tym rejonie wkurzalo mnie brak połączenia wierzbna z wilanowską naziemnie, że musiałem na jedną stację tyle przejść bramek pokonać, bo pamiętam jak na luzaku dojeżdżał trmawaj do wilanowskiej.
Dobra, EOT
ŁK
174 i metro wilanowska
no EOT
no EOT