Występują problemy techniczne po stronie dostawcy hostingu. W trakcie prac naprawczych możliwe są przerwy w dostępie do forum.
Quo vadis, MZA?
- R-9 Chełmska
Ma jakąś awarię, stoi z kartką, by nie podłączać do prądu.
5290 - LINIĘ OBSŁUGUJE ZAKŁAD "CHEŁMSKA"
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32
- ZielonyJamnik
Wrzucam jako ciekawostkę https://transinfo.pl/infobus/mza-warsza ... stepczego/
Mkną po koleinach zielone jamniki... 
ZielonyJamnik pisze: ↑16 wrz 2026, 17:51Wrzucam jako ciekawostkę https://transinfo.pl/infobus/mza-warsza ... stepczego/
- ZielonyJamnik
https://mza.eb2b.com.pl/auction-public-opening.html#
Do przetargu na dostawę ładowarek w 3 etapach dla R-1 przystąpiły:
Ekoenergetyka , Medcom, Elektrotim, Arinea, SKB i ZPUE.
Ofert kwotowych nie znam, bo trzeba mieć rejestrację na platformie.
Do przetargu na dostawę ładowarek w 3 etapach dla R-1 przystąpiły:
Ekoenergetyka , Medcom, Elektrotim, Arinea, SKB i ZPUE.
Ofert kwotowych nie znam, bo trzeba mieć rejestrację na platformie.
- ZielonyJamnik
https://transinfo.pl/infobus/warszawa-s ... nergetyki/
Najtańsza ofertę na 177 ładowarek dla Woronicza złożyła eko-energetyka
Najtańsza ofertę na 177 ładowarek dla Woronicza złożyła eko-energetyka

Ktoś tu mówił o tym, że nowy autobus nie ma istotnie lepszego komfortu niż 15-letni. Może samego komfortu to i nie. To akurat 8303, ale domyślam się że podobnych przerdzewień jest mnóstwo. Cześć wystarczy pewnie wyczyścić, część uznać za wentylację, ale część stanowi zagrożenie bezpieczeństwa. Przypominam o rdzewiejących kratownicach przy 2 drzwiach pod rampą. Skąd wiem - ano wiem. Więc proszę zbastować delikatnie w krytyce wymiany 15-letnich autobusów na nowe.
ŁK
- ZielonyJamnik
Pełna zgoda, tylko wóz można skierować na NK jak 34xx i będzie git, ale R-1 ma filozofię 'eksploatacja na maxa do końca i o jeden dzień dłużej'
A co jest tym maxem? Czy standardy zajezdni nie są określone przepisami / regulaminami, każda zajezdnia to osobna firma?
Na zdjęciach 1036
PS. Wróciłem z Poznania. Takich złomów jakie spotykać można na Mokotowie tam nie spotkałem. I proszę już nie fikać od razu, że to najdroższa komunikacja w Polsce.
Na zdjęciach 1036
PS. Wróciłem z Poznania. Takich złomów jakie spotykać można na Mokotowie tam nie spotkałem. I proszę już nie fikać od razu, że to najdroższa komunikacja w Polsce.
Ja tylko przypomnę że nasz miejski operator nazywa się Miejskie Zakłady Autobusowe, a nie zakład. Każda zajezdnia ma swoją specyfikę i o różnicach na poszczególnych oddziałach możnaby książkę napisać.tobk pisze: ↑wczoraj, 10:48A co jest tym maxem? Czy standardy zajezdni nie są określone przepisami / regulaminami, każda zajezdnia to osobna firma?
Na zdjęciach 1036
A pare purchli rdzy to nie jest żadne zagrożenie bezpieczeństwa, tylko obniżenie estetyki pojazdu.
Otóż to. Mój akurat maniak dostał całe nowe poszycie, zwierchu ale dostał. Jakiś plusZielonyJamnik pisze: ↑wczoraj, 9:54Pełna zgoda, tylko wóz można skierować na NK jak 34xx i będzie git, ale R-1 ma filozofię 'eksploatacja na maxa do końca i o jeden dzień dłużej'
- ZielonyJamnik
Teraz to nic. Panie kiedyś to było. Nie znam wiele historii z Wawy, choć pewnie są tu tacy co mogą opisać wały jakie się robiło w MZK.
Za to wiem, że na pewno MPK Wrocław też było fajnie. Np przebijano VINy starszym w lepszym stanie Ikarusom z młodszych, które bywały w gorszym stanie, tylko po to, żeby te starsze na papierze odmłodzić
https://phototrans.pl/15,57,2.html
Za to wiem, że na pewno MPK Wrocław też było fajnie. Np przebijano VINy starszym w lepszym stanie Ikarusom z młodszych, które bywały w gorszym stanie, tylko po to, żeby te starsze na papierze odmłodzić
-
Autobus Czerwon
- Kontakt:
Chyba nie jechałeś ichnimi Moderusami Alfa i Beta, nie mówiąc już w jak okropnym, zrujnowanym stanie były ich wycofane niedawno stopiątki
MZK przywrócili?Autobus Czerwon pisze:Chyba nie jechałeś ichnimi Moderusami Alfa i Beta, nie mówiąc już w jak okropnym, zrujnowanym stanie były ich wycofane niedawno stopiątki
ŁK
Amen!Autobus Czerwon pisze: ↑wczoraj, 18:50Chyba nie jechałeś ichnimi Moderusami Alfa i Beta, nie mówiąc już w jak okropnym, zrujnowanym stanie były ich wycofane niedawno stopiątki
Oni już nawet najnowsze Gammy zapuszczają.
Nie rozumiem co tam się dzieje, ale dbac o tabor to oni nie umieją...