Ba, marzenia, można by rzecMZ pisze:(..) kombatantom i innym wnioskodawcom postawić ultimatum: albo dostajecie ulicę tam, gdzie my wskażemy, albo w ogóle jej nie będzie.
O nazwach ulic
Moderatorzy: Poc Vocem, Dantte
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
PiS nie jest u władzy więc może można spróbowaćDennis pisze:Ba, marzenia, można by rzecMZ pisze:(..) kombatantom i innym wnioskodawcom postawić ultimatum: albo dostajecie ulicę tam, gdzie my wskażemy, albo w ogóle jej nie będzie.
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
- fik
- Naczelne Chamidło
Ale trafnie. Bądźmy szczerzy, Pstrowskiego to nie jest Stołeczna czy Babka na trwale wpisana w miejski krajobraz. Ot, zatyłczna uliczka pod hutą, praktycznie bez budynków mieszkaniowych, o której 99% mieszkańców miasta zapewne nigdy nie słyszało.R-11 Kleszczowa pisze:Ostro....
Problem w tym, że zapewne przy ulicy Pstrowskiego w Wesołej mieszka sporo więcej osób niż przy Pstrowskiego w Warszawie - ergo większe problemy z wymianą papierków itepe.MZ pisze:Kombatanci chcą jakiejś nazwy - wtedy wprowadzić ją w Wesołej, likwidując któryś "dubel".
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Masz rację. Aczkolwiek tak czy siak jeśli mamy już zmieniać nazwy ulic to dlaczego nie zmieniać nazw ulic w nowych dzielnicach miasta (vide Wesoła) tudzież nadawac nazwy nowym ulicą- np. na nowobudowanych osiedlach.Fikander pisze:Ale trafnie. Bądźmy szczerzy, Pstrowskiego to nie jest Stołeczna czy Babka na trwale wpisana w miejski krajobraz. Ot, zatyłczna uliczka pod hutą, praktycznie bez budynków mieszkaniowych, o której 99% mieszkańców miasta zapewne nigdy nie słyszało.R-11 Kleszczowa pisze:Ostro....
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"
Według mnie - mieszkańca Ursynowa totalną dezinformację wprowadziła zmiana nazwy Rosoła na odcinku od Dolinki do Gandhi na Al. Jana Rodowicza "Anody". Mimo tego, że nazwa została zmieniona już jakiś czas temu to i tak dla wszystkich jest to nadal Rosoła, i gdy ktoś np. przyjeżdża z innej dzielnicy i pyta się o al. Rodowicza, to niektórzy nie wiedzą gdzie takowa ulica się znajduje. Pomysł ze zmianą nazwy był naprawdę kiepski. 
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Dokładnie tak. Tłum ludzi (w tym nawet ja) bardzo często używa starych nazw np. Świerczewskiego czy plac Komuny Paryskiej.Piotrek pisze:Potrzeba czasu. Zapewniam Cię, że nikt przez kilka lat nie będzie miał pojęcia gdzie jest ulica Zgrupowania AK Kampinos, tylko będzie to Pstrowskiego.ratraciak pisze:Pomysł ze zmianą nazwy był naprawdę kiepski.
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Bez przesadyPiotrek pisze:Ja jestem widać nowesze pokolenie, bo takich nazw aż nie używamR-11 Kleszczowa pisze:bardzo często używa starych nazw np. Świerczewskiego czy plac Komuny Paryskiej.
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"
No, tu się nie zgodzę, w czasach kiedy byłem studentem ulica ta była bardzo szeroko znana. Jeżdziło się tam okazać bilet miesięczny, którego nie miało się przy sobie gdy złapał kanar.Fikander pisze:Bądźmy szczerzy, Pstrowskiego to nie jest Stołeczna czy Babka na trwale wpisana w miejski krajobraz. Ot, zatyłczna uliczka pod hutą, praktycznie bez budynków mieszkaniowych, o której 99% mieszkańców miasta zapewne nigdy nie słyszało.
Jeśli ktokolwiek wypowiada się o komunikacji w Pruszkowie, niech nie zapomina, że na północ od torów (Gąsin, Żbików, Bąki) też mieszkają ludzie.
Śp. 714 Ożarów - os. Staszica = to były piękne dni...
Śp. 714 Ożarów - os. Staszica = to były piękne dni...