Dobrze wiadomo, że to chyba muszą być jakieś dziwaczne wymówki.KMKM ma praktyke w wozeniu tramwajow z Poznania koleja - chetnie powiemy Cegielskiemu co i jak. Nawet mozemy im powiedziec jak uruchomic nieczynna bocznice kolejowa do zajezdni Staroleka-:)
Tramwaje dla Warszawy-plany, przetargi, zamówienia, dyskusje
Ale niezbyt wiarygodne. A przy dzisiejszych warunkach można spokojnie załatwić transport. Jak nie drogą, to koleją. Ale z dotychczasowych obserwacji można zauważyć, że "Cegielski" niezbyt chętnie dostarcza te tramwaje...Piotrek pisze:Dobrze wiadomo, że to chyba muszą być jakieś dziwaczne wymówki.
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
To dać im karę za opóźnienie (swoją drogą nie sądzę, że są gorsze od 13N)... Mam jednak nadzieję, że Tramwaje Warszawskie wezmą sobie te problemy do serca i kolejnego przetargu "Cegielski" nie wygra...Piotrek pisze:Są tak beznadziejne, że troszczą się o nas, aby jak najkrócej u nas jeździły
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
Właśnie miałem to na myśli. Wpisać w warunki przetargu: taki a taki termin dostawy, a w wypadku jego niedotrzymania porządna kara finansowa. A najlepiej zarządać jakiegoś papierka o drodze transportu itp.MZ pisze:Wystarczy zapisać odpowiednie wymogi, żeby takie problemy nie miały prawa się powtórzyć.
Oczywiście, że kary będą. Nie wyobrażam sobie, aby było inaczej.Busmann pisze:To dać im karę za opóźnienie
I tak trzeba zrobić, jeśli nie chcemy mieć powtórki z rozrywki.MZ pisze:Wystarczy zapisać odpowiednie wymogi, żeby takie problemy nie miały prawa się powtórzyć.
Kasta pianistów
Pozdrawiam, Szafran.
Pozdrawiam, Szafran.
Albo w razie niedotrzymania terminu odmowa przyjęcia nowego taboruBusmann pisze:Właśnie miałem to na myśli. Wpisać w warunki przetargu: taki a taki termin dostawy, a w wypadku jego niedotrzymania porządna kara finansowa.
Na zawsze w mojej pamięci Jelcz M180/Volvo B10MA/Steyr SG18 MZA #7370 1993-2009 
Już każdy powiedział to co wiedział, trzy razy wysłuchał dobrze mnie. Wszyscy zgadzają się ze sobą, a będzie nadal tak jak jest.
Moje życie jest jak beczka, tylko nie wiem czy śmiechu czy prochu.
Już każdy powiedział to co wiedział, trzy razy wysłuchał dobrze mnie. Wszyscy zgadzają się ze sobą, a będzie nadal tak jak jest.
To już byłoby nieco bez sensu i nie wiem, czy wogóle możliwe w sensie prawnym. Natomiast solidne kary za opóźnienie uważam za wystarczającą motywację...205WrAs pisze:Albo w razie niedotrzymania terminu odmowa przyjęcia nowego taboru
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Nie można przesadzić z karami, bo to zwiększa ryzyko wykonawcy. A ryzyko wykonawcy ma to do siebie, że jest uwzględnione w cenie.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Eeeeee...tam parówy są the bestPiotrek pisze:30 najstarszych parów.
Na zawsze w mojej pamięci Jelcz M180/Volvo B10MA/Steyr SG18 MZA #7370 1993-2009 
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Na linie muzealno-turystyczne.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
W tej chwili tak. Po prostu polemizowałem z tezą, jakoby były "the best"... precyzując, do czego co najwyżej.
Ujmę to tak - są złem koniecznym.
Ujmę to tak - są złem koniecznym.