Tramwaje dla Warszawy-plany, przetargi, zamówienia, dyskusje
-
Saper-1022
Na linie muzealne stosuje się inny tabor. A tak w ogóle to za wiele lepszego taboru to nie mamy - jedynie chyba bulwy i tyrystory, inne to szmelc.
"A jedenastka to pojedzie w zatrzymanie, bo oni nie mogą tymi nowymi tramwajami po innych torach jeździć"
"Odbudowa trakcji elektrycznej na Chłodnej to szalony pomysł, gdyż wymaga to budowy pętli. Tramwaj konny jej nie potrzebuje" - architekt projektu rewitalizacji Chłodnej
"Odbudowa trakcji elektrycznej na Chłodnej to szalony pomysł, gdyż wymaga to budowy pętli. Tramwaj konny jej nie potrzebuje" - architekt projektu rewitalizacji Chłodnej
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Oj, u-bootom to by się modernizacja przydała... wymiana środkowej sekcji na dwuwózkową na przykład.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Nie mam bladego pojęcia. Ale skoro opłaca się wstawiać niskie sekcje KT4kom czy innym N8kom 
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Pewnie lepiej, chociaż z drugiej strony, klimę też w ten sposób krytykowano 
Raczej zupełnie nierealne. Jak wspomniał Siecool koszty kolosalne.inż. Glonojad pisze:Oj, u-bootom to by się modernizacja przydała... wymiana środkowej sekcji na dwuwózkową na przykład.
Zupełnie inna konstrukcja wyjściowa w obu przypadkach. W 116 problemem jest nie sam człon a wózek toczny w nim i zbyt mały jego nacisk na tor.inż. Glonojad pisze:Ale skoro opłaca się wstawiać niskie sekcje KT4kom czy innym N8kom
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Ale przecież w Citadisach 200 też jest układ [Bo]+[2+2]+[Bo], długość wagonu podobna by wyszła, podobnie w 118N... to chyba jest do przeskoczenia?