Remont tunelu Ĺrednicowego
Moderator: JacekM
tunel otwarty, pociągi popylają aż miło. tylko mnie skręca z ciekawości kto (i dlaczego nikt) nie beknie za to całe zamieszanie...
- Bastian
- Sułtan Maroka
Swoją drogą - na Śródmieściu tyle pyłu w powietrzu, że wygląda, jakby mgła na nim stała...
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Notabene ten dworzec jest teraz taki hmmm jasny, że aż razi po oczachBastian pisze:Swoją drogą - na Śródmieściu tyle pyłu w powietrzu, że wygląda, jakby mgła na nim stała...
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Jeżeli informacja z Rzepy jest prawdziwa, że WINB nie wydał pozwolenia na użytkowanie a PLK samowolnie otworzyły tunel to moim zdaniem szykuje się prawdziwy skandal
.
W takiej sytuacji PLK w przypadku jakiegokolwiek zdarzenia, które mogłyby skutkować koniecznością wypłaty odszkodowania, będą płaciły z własnej kasy, gdyż żaden ubezpieczyciel im tego nie zwróci.
W takiej sytuacji PLK w przypadku jakiegokolwiek zdarzenia, które mogłyby skutkować koniecznością wypłaty odszkodowania, będą płaciły z własnej kasy, gdyż żaden ubezpieczyciel im tego nie zwróci.
Nie tylko to. Za samowolne otwarcie tunelu, bez wymaganej dokumentacji parę osób może posiedzieć trochę. Chociaż uważam, że działanie kierownika budowy jest złośliwe...Kra pisze:W takiej sytuacji PLK w przypadku jakiegokolwiek zdarzenia, które mogłyby skutkować koniecznością wypłaty odszkodowania, będą płaciły z własnej kasy, gdyż żaden ubezpieczyciel im tego nie zwróci.
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 | 36 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
Śmiga się miło, nawet lepiej niż w metrze.
A co do pyłu to utrzymuje się od czasu otwarcia Śródmieścia z różnym natężeniem.
[ Dodano: 2007-01-15, 15:37 ]
NMSP
A co do pyłu to utrzymuje się od czasu otwarcia Śródmieścia z różnym natężeniem.
[ Dodano: 2007-01-15, 15:37 ]
Połączenie bez przesiadania do ŁukowaRemont Tunelu pisze:Pierszy pociąg przejechał przez wyremontowany tunel
O godz. 3.00 wyruszył z Warszawy Zachodniej pierwszy pociąg, który przejechał przez wyremontowaną podmiejską część tunelu kolejowej linii średnicowej w Warszawie. Zatrzymał się planowo na przystankach osobowych: Warszawa Ochota, Śródmieście, Powiśle, Stadion, a następnie przez Warszawę Wschodnią pojechał do Siedlec. W kierunku zachodnim pierwszy pociąg odjechał ze stacji Warszawa Wschodnia o godz. 3.51. Pojechał linią średnicową do Warszawy Zachodniej i dalej do Łowicza przez Sochaczew.
Wcześniej, o godzinie 0.40, zakończyły się pierwsze po remoncie próbne przejazdy pociągów w Sprawdzono stan torowisk, urządzeń sterowania ruchem kolejowym, sieci trakcyjnej i zasilania elektroenergetycznego. Wszystkie urządzenia działają bez zarzutu. Wcześniej pozytywną opinię wydała straż pożarna, zastrzeżeń nie wniosły także inne służby.
Obecnie pociągi w godzinach szczytu będą mogły kursować nawet z częstotliwością co 3 minuty (dotąd co 5 minut). Przejazd linią średnicową skróci się o 5 minut. Sprawny i bezpieczny ruch zapewniają nowoczesne i bezpieczne urządzenia sterowania ruchem. Dotychczasowa nawierzchnia na podkładach drewnianych została zastąpiona torowiskiem posadowionym na fundamencie betonowym, podobnym do stosowanego w metrze. Wymienione zostało okablowanie - obecnie jego izolacja nie grozi zapaleniem. Tunel wyposażono w sprawnie działający wodociąg. Montowanych jest 60 drzwi ognioszczelnych, które będą częścią wspólnego systemu przeciwpożarowego dla całego tunelu, po zakończeniu remontu jego części przeznaczonej dla pociągów dalekobieżnych.
Rzecznik prasowy PKP Polskie Linie Kolejowe S.A.
Krzysztof Łańcucki
1 10 20 22 24 26 103 109 151 157 171 180 190 507 520 645 691 695 KM2 KM7 KM8 KM26 KM31 IC3 IC4 IC7 IC8 IC10
To, że pracuje tam gdzie pracuję nie oznacza, że zawsze zgadzam się z decyzjami swojej firmy, a wszystko co tu wyprodukuje jest moim własnym zdaniem.
a poza tym zgadzam się z maksymą pawcia!
To, że pracuje tam gdzie pracuję nie oznacza, że zawsze zgadzam się z decyzjami swojej firmy, a wszystko co tu wyprodukuje jest moim własnym zdaniem.
Witam wszystkich Wawkomowiczów...
Uwierzylem dzis na stacji jak zobaczyłem na wyświetlaczu Sochaczew, zamiast zakurzonej już Wwy Wschodniej.
Pierwszy dzień i pierwszy bajzer na torach. W porannych godzinach szczytowych kilka pociągow nie odjechalo wedle planu ze Wschodniej. Utworzył się korek na torach i nie było możliwości przetestowania nowej prędkości w tunelu
Sam w sobie tunel ładnie wygląda... podczas przejazdu nieoczekiwane zjawisko - niemal wszyscy leżą na szybach
Inicjacja powrotna przebiegła już zgodnie z planem, rekord szybkości pobity, az chce sie jeździć...
mierzył ktoś czasy przejazdu do Powiśla
?
Pzdr..
Uwierzylem dzis na stacji jak zobaczyłem na wyświetlaczu Sochaczew, zamiast zakurzonej już Wwy Wschodniej.
Pierwszy dzień i pierwszy bajzer na torach. W porannych godzinach szczytowych kilka pociągow nie odjechalo wedle planu ze Wschodniej. Utworzył się korek na torach i nie było możliwości przetestowania nowej prędkości w tunelu
Sam w sobie tunel ładnie wygląda... podczas przejazdu nieoczekiwane zjawisko - niemal wszyscy leżą na szybach
Inicjacja powrotna przebiegła już zgodnie z planem, rekord szybkości pobity, az chce sie jeździć...
mierzył ktoś czasy przejazdu do Powiśla
Pzdr..
Mi się jakoś wolno jechało
aż się kiepoć spytał czy coś chcę od niego-tak się gapiłem przez drzwi do służbowego
częstotliwość extra, pełno ludzi na przystankach (może poza Stadionem, ale to normalne o 15).
www.kolej.one.pl
Zachęcam do aktualizowania danych!!!
Pasażer:KM, 401, 520, 115, 173, 315 (kolejność zamierzona!)
Zachęcam do aktualizowania danych!!!
Pasażer:KM, 401, 520, 115, 173, 315 (kolejność zamierzona!)
- MeWa
- Cukiereczek
pył jest rzeczą normalną, zwłaszcza w przypadku nowych inwestycji i remontów - jak pociąg przejedzie, to nie ma siły, by nie fruwał w powietrzu...Bastian pisze:Swoją drogą - na Śródmieściu tyle pyłu w powietrzu, że wygląda, jakby mgła na nim stała...
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Mniam
Miałem dziś przyjemność jechać tunelem po 13- naprawdę jestem bardzo pozytywnie zaskoczony. Bohun ma rację- to lepsze niż metro
Dworzec Śródmieście jest natomiast okropnie jasny- za jasny
-ciężko się będzie przyzywczaić 
Dworzec Śródmieście jest natomiast okropnie jasny- za jasny
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Ja wracałem KM (kurs do Skierniewic) i na Śródmieściu sporo osób nie wsiadło- zapewne czekali na SKM (jedzie tuż za tym do Skierniewic).Nazgul pisze:Też dziś śmigałem dwa razy i dobiero co wjechał do tunelu a już był po drugiej stronieTłok w stronę Sulejówka w SKM jakby trochę mniejszy po południu był.
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"
W komentarzach na stronie KM (i zapewne nie tylko) można przeczytać o tym, że wjazd do tunelu na Powiślu musi odbyć się z zamkniętymi drzwiami (tymi kierpocia) gdyż przekraczają skrajnię. Swoja droga ciekawe kto tak to zaprojektował...
Ale zastanawiam się co będzie, jak na podmiejskie wjadą za jakiś czas składy wagonowe podczas remontu torów dalekobieżnych. Często zdarza się, ze pociąg jedzie z otwartymi.
Sierżant + nakaz sprawdzenia czy wszystkie drzwi są zamknięte? Może nie wystarczyć...
Ale zastanawiam się co będzie, jak na podmiejskie wjadą za jakiś czas składy wagonowe podczas remontu torów dalekobieżnych. Często zdarza się, ze pociąg jedzie z otwartymi.
Sierżant + nakaz sprawdzenia czy wszystkie drzwi są zamknięte? Może nie wystarczyć...
1 10 20 22 24 26 103 109 151 157 171 180 190 507 520 645 691 695 KM2 KM7 KM8 KM26 KM31 IC3 IC4 IC7 IC8 IC10