Komunikacja w Markach (i Radzyminie)

Moderator: Wiliam

Awatar użytkownika
Piotrek

Post autor: Piotrek » 02 lut 2006, 19:47

zaciszanin pisze:No to perspektywa realizacji idiotycznego pomysłu na wydłużenie 190 wgłąb Marek, w miejsce 805 (jak niektórzy uważali), bardzo się oddaliła... ba... stała się nieaktualna. Tylko się cieszyć =D>
Oczywiście.Linia zwykła miejska z krańcem poza granicami wawy zrobilaby tylko balagan itd.
Kasta pianistów
Pozdrawiam, Szafran.

Awatar użytkownika
Frencher
Zgryźliwy Tetryk

Post autor: Frencher » 02 lut 2006, 20:00

Piotrek pisze:
zaciszanin pisze:No to perspektywa realizacji idiotycznego pomysłu na wydłużenie 190 wgłąb Marek, w miejsce 805 (jak niektórzy uważali), bardzo się oddaliła... ba... stała się nieaktualna. Tylko się cieszyć =D>
Oczywiście.Linia zwykła miejska z krańcem poza granicami wawy zrobilaby tylko balagan itd.
Jaki bałagan. Wprawdzie nie mogę powiedzieć zbyt dużo publicznie na ten temat, ale uchylę rąbka tajemnicy, i powiem że linia 805 jest jak skazaniec z wyrokiem śmierci – tylko nikt nie zna dnia ani godziny. A w jej miejsce mają się pojawić zupełnie coś nowego tzn. jedna linia zmieni swój status, jedna zyska nową trasę, a trzecia powstanie – nie pytajcie mnie o trasy ani numery, bo nic nie mogę powiedzieć. Jedyne co mogę powiedzieć to już ruszyły prace proceduralne.
A pętla MARKI FOC nie znika – przejdzie lifting i wróci w zupełnie nowym wcieleniu.
Odwagą nie jest bycie takim jak inni - odwagą jest bycie sobą

Awatar użytkownika
ZaciszaniN
Kontakt:

Post autor: ZaciszaniN » 02 lut 2006, 20:04

Predator pisze:Z pewnego źródła wiem, że z linią 805 to sytuacja przejściowa
Do Twoich "pewnych" źródeł zdążyliśmy się już przyzwyczaić jeszcze na forum ZTM, jak żeś się rozpisywał o połączeniu 132 i 805 8-)
KM w Markach po otwarciu pętli przy Włościańskiej czeka duża rewolucja
Pewnie :P Kilka miesięcy temu Marki też czekała rewolucja i to kolejna, tzn. reforma poprzedniej, która na dobrą sprawę polegała jedynie na dodanu kilku kursów do 718 w DP :twisted: Bujną masz fantazję - to fakt :wink:
taka która obecnie będzie dla was nie do pomyślenia
W to nie wątpię :-D
kiedyś się bardzo, ale naprawdę bardzo ździwicie.
Nic, co jest napisane z Twojej klawiatury już nie powinno nas zdziwić... :roll:
Wprawdzie nie mogę powiedzieć zbyt dużo publicznie na ten temat, ale uchylę rąbka tajemnicy
Ohhh... dziękujemy Ci. To co specjalnie dla nas napisałeś, jest dla nas bezcenne [-o< :wink:
Zapraszam do oglądania moich zdjęć ze stołecznej aglomeracji na PHOTOTRANS.

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 02 lut 2006, 20:07

No zobaczymy. Widać, że Marki coś robią w sprawie linii podmiejskich.
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"

"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel

Awatar użytkownika
Frencher
Zgryźliwy Tetryk

Post autor: Frencher » 02 lut 2006, 20:11

zaciszanin pisze:Do Twoich "pewnych" źródeł zdążyliśmy się już przyzwyczaić jeszcze na forum ZTM, jak żeś się rozpisywał o połączeniu 132 i 805 8-)
Nie zamierzam niczego udowadniać – bo nie jesteś tego wart. Powiem tylko że zmiany o których pisze nie nastąpią wcześniej niż w 2007 roku, bo takie jest stanowisko ZTM.

Ps. A zapewne jesteś tak dobrze poinformowany to wiesz że linia 170 niż niedługo wyląduje w Ząbkach. Nie wiedziałeś :?: To już wiesz. Tam jedynie sprawa rozchodzi się o małe modernizacje ulic i przestawienie słupa, co ma nastąpić na wiosnę.

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 02 lut 2006, 20:12

Czyli wraca sprawa 170 do Ząbek. A w którym miejscu będzie tam zlokalizowana pętla :?:
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"

"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel

Awatar użytkownika
Frencher
Zgryźliwy Tetryk

Post autor: Frencher » 02 lut 2006, 20:13

R-11 Kleszczowa pisze:Czyli wraca sprawa 170 do Ząbek. A w którym miejscu będzie tam zlokalizowana pętla :?:
Pętli jako takiej nie będzie. Ma być pętla uliczna.

Awatar użytkownika
bohunu

Post autor: bohunu » 02 lut 2006, 20:15

170 do Ząbek to bajka stara jak wawkom fZTM... nic nowego...
1 10 20 22 24 26 103 109 151 157 171 180 190 507 520 645 691 695 KM2 KM7 KM8 KM26 KM31 IC3 IC4 IC7 IC8 IC10
To, że pracuje tam gdzie pracuję nie oznacza, że zawsze zgadzam się z decyzjami swojej firmy, a wszystko co tu wyprodukuje jest moim własnym zdaniem.
a poza tym zgadzam się z maksymą pawcia!

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 02 lut 2006, 20:15

Predator pisze:
R-11 Kleszczowa pisze:Czyli wraca sprawa 170 do Ząbek. A w którym miejscu będzie tam zlokalizowana pętla :?:
Pętli jako takiej nie będzie. Ma być pętla uliczna.
No to wiem....ale moze jakieś szczególiki 8-[
Albert Camus-"Dżuma"

dzidek

Post autor: dzidek » 02 lut 2006, 20:16

R-11 Kleszczowa pisze:
Predator pisze: Pętli jako takiej nie będzie. Ma być pętla uliczna.
No to wiem....ale moze jakieś szczególiki 8-[
myślę, że niewarto zawracać sobie tym głowy ;)

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 02 lut 2006, 20:17

dzidek pisze:
R-11 Kleszczowa pisze: No to wiem....ale moze jakieś szczególiki 8-[
myślę, że niewarto zawracać sobie tym głowy ;)
Mnie to ciekawi więc ponawiam pytanie.

Albert Camus-"Dżuma"

Awatar użytkownika
Colony
Kontakt:

Post autor: Colony » 02 lut 2006, 21:50

Pamiętam, że było już o tym na starym forum forum. Linia, która miałaby jezdzic z Włościańskiej przez Grodzisk do Marek (ulicami Kościuszki - Okólną - Słoneczną - Piłsudskiego i Dużą) do pętli Pustelnik. Poprawcie mnie jeśli coś pokręciłem.

A co do 170 to zastanawia mnie ile Ząbki płacą ZTM za utrzymanie bądź co bądź teraz 3 linii?
(podpis tymczasowy zanim nie znajdę czegoś niebanalnego co was zbije z pantałyku)

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 03 lut 2006, 11:24

No ale dlaczego "nie ma co zrobić", skoro właśnie ma zostać zmieniona w celu lepszego wykorzystania?
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

Awatar użytkownika
MZ
Słońce Radomia
Kontakt:

Post autor: MZ » 03 lut 2006, 12:05

:arrow: Domyślam się, że taki jest cel tej korekty, ale w ten sposób jeszcze bardziej tworzy się dubel linii 718 na znacznym odcinku. Gdyby nawet kosztem kilkuminutowego wydłużenia czasu przejazdu skierować ją jakoś przez Ząbki, to mogłaby jednocześnie obsłużyć i Marki, i Ząbki.

Dęboszczak

Post autor: Dęboszczak » 03 lut 2006, 12:21

Mniej kursów wyślą na Strugę, w ten sposób, 718 i 805 w nowym rozkładzie będzie jeździć naprzemiennie co 15-20 min. w szczycie.

ODPOWIEDZ