który na granicy byłby trzymany 2h, doszczętnie rozpruwany przez celników i pokazywany w TV...Busmann pisze:przedłużenie dla pociągu Lida - Mosty - Świsłocz? Podobno w tamtych rejonach mógłby się odbywać mały ruch graniczny
[RJ] O rozkładzie jazdy pociągów 2007
Moderator: JacekM
Jakoś pociągi do Wysokich z Czeremchy jeżdżą i nie są rozpruwane, a wystawia się na nie SA108.jasiu pisze:który na granicy byłby trzymany 2h, doszczętnie rozpruwany przez celników i pokazywany w TV...
1 10 20 22 24 26 103 109 151 157 171 180 190 507 520 645 691 695 KM2 KM7 KM8 KM26 KM31 IC3 IC4 IC7 IC8 IC10
To, że pracuje tam gdzie pracuję nie oznacza, że zawsze zgadzam się z decyzjami swojej firmy, a wszystko co tu wyprodukuje jest moim własnym zdaniem.
a poza tym zgadzam się z maksymą pawcia!
To, że pracuje tam gdzie pracuję nie oznacza, że zawsze zgadzam się z decyzjami swojej firmy, a wszystko co tu wyprodukuje jest moim własnym zdaniem.
He he...Lublin-Kowel mi się przypomniał, tam się wszystko na jednej śrubie trzymało (4 bonanzy-stały skład, po roku Lublin się zbuntował i pociąg skrócono do Chełma)
A co do Pisza...ot, wielka niespodzianka. Dobre drogi są tylko do Szczytna a dalej linia kolejowa przecina puszczę. Jest to jedyny szlak transportowy ze Szczytna do Pisza na linii wschód-zachód, wszystkie tamtejsze drogi (wąskie, często bez asfaltu, obsadzone drzewami) przecinają puszczę z północy na południe, jedna droga z Mrągowa do Pisza dociera z północy i w Rucianem skręca na wschód. Do takiej Karwicy autobus jeździ po żużlówce a w zimie pewnie wcale jak zasypie.
A co do Pisza...ot, wielka niespodzianka. Dobre drogi są tylko do Szczytna a dalej linia kolejowa przecina puszczę. Jest to jedyny szlak transportowy ze Szczytna do Pisza na linii wschód-zachód, wszystkie tamtejsze drogi (wąskie, często bez asfaltu, obsadzone drzewami) przecinają puszczę z północy na południe, jedna droga z Mrągowa do Pisza dociera z północy i w Rucianem skręca na wschód. Do takiej Karwicy autobus jeździ po żużlówce a w zimie pewnie wcale jak zasypie.
www.kolej.one.pl
Zachęcam do aktualizowania danych!!!
Pasażer:KM, 401, 520, 115, 173, 315 (kolejność zamierzona!)
Zachęcam do aktualizowania danych!!!
Pasażer:KM, 401, 520, 115, 173, 315 (kolejność zamierzona!)
PKP PR pisze:![]()
Pociągi „PKP Przewozy Regionalne” od dzisiaj zatrzymują się na przystanku kolejowym Kraków Business Park. Do powstającego pod Krakowem, nowoczesnego centrum biznesowego, dojedziemy aż 48 pociągami regionalnymi, kursującymi na trasie Kraków – Katowice. Na przystanku zatrzymuje się również 12 pociągów dalekobieżnych pospiesznych.
Kraków Business Park jest oddalony od dworca głównego w Krakowie o 11 km. Podróż pociągiem trwa niewiele ponad 10 minut. Na nowym przystanku KBP zatrzymują się wszystkie pociągi regionalne osobowe, jeżdżące na trasie Kraków – Katowice. Oprócz nich również 12 pociągów dalekobieżnych pospiesznych, łączących Kraków z: Łodzią, Gdynią, Wrocławiem i Gorzowem Wielkopolskim oraz Przemyśl z Poznaniem i Zamość z Wrocławiem.
Bilet normalny na pociąg regionalny z Krakowa Głównego do Kraków Business Park kosztuje 2,50 zł, uczniowie i studenci zapłacą 1,57 zł.
Nowy przystanek kolejowy powstał dzięki współpracy prywatnego inwestora z Grupą PKP. Polityka marketingowa Grupy PKP zakłada walkę o pasażerów i klientów we wszystkich możliwych lokalizacjach i przy współpracy ze wszystkimi podmiotami, które dostrzegają walory kolei jako środka transportu.
Pociągi osobowe, pospieszne, ekspresowe oraz tanich linii kolejowych, należące do przewoźników Grupy PKP, będą zatrzymywać się i zabierać pasażerów z tych miejscowości, w których jest potrzeba szybkiego i bezpiecznego skomunikowania z innymi miejscami w Polsce oraz są chętni do korzystania z usług Grupy PKP; niezależnie od ich wielkości i odległości od dużych aglomeracji.
Rozkład jazdy pociągów zatrzymujących się na przystanku KRAKóW BUSINESS PARK
1 10 20 22 24 26 103 109 151 157 171 180 190 507 520 645 691 695 KM2 KM7 KM8 KM26 KM31 IC3 IC4 IC7 IC8 IC10
- fik
- Naczelne Chamidło
http://ww3.wm.pl/?main=17&c=154,3,18310,,4581
Znów będą odjeżdżały pociągi
2007-02-15
Jest szansa, że z węgorzewskiego dworca PKP znów będą odjeżdżały pociągi. Być może jeszcze w lutym zostanie podpisane trójstronne porozumienie w sprawie przywrócenia ruchu kolejowego na odcinku Węgorzewo - Kętrzyn.
Zgodnie z planami ruch kolejowy na trasie Węgorzewo - Kętrzyn miałby zostać wznowiony na początku maja tego roku. Spalinowa lokomotywa, jeżdżąca z maksymalną prędkością 60 km/h, ciągnęłaby na razie dwa wagony z miejscami dla 120 pasażerów.
Bogusław Zawadzki
Juuuuż widzę, jak warmmaz, zlikwidowawszy Pisz i nadzalewówkę, reaktywuje nieczynne od nastu lat Węgorzewo.
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Mniam. Znaczy się, że przez Wilczy Szaniec znów by pociąg jechał. Jestem na tak
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
We wrześniu istniały.
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"
Az czy może, żeby zmniejszyć kosztyFikander pisze:ciągnęłaby na razie dwa wagony z miejscami dla 120 pasażerów.
W-M potrzebuje sukcesów a la Olecko, więc bym wcale tego nie przekreślał.
Co?Fikander pisze:Zupełnie co innego.
http://www.shk.prv.pl/rek.html fajne wagoniki, swoją drogą
Sierpczak wróci na tor
PKP. Umowa samorządu z koleją renegocjowana.
Zawieszony od 1 lutego pociąg relacji Toruń - Sierpc wróci na szlak. Poinformował o tym wczoraj marszałek województwa Piotr Całbecki
Batalię o przywrócenie połączenia pociągu opisywaliśmy wielokrotnie. Mieszkańców miast, którzy wcześniej korzystali z połączenia, wspierało w walce o powrót pociągu m.in. kilku samorządowców. Jak się okazało z powodzeniem.
Marszałek Całbecki poinformował wczoraj o efektach renegocjacji umowy samorządu województwa z PKP Przewozy Regionalne. Pewnym jest, że zawieszony od 1 lutego pociąg Toruń - Sierpc wróci na szlak.
Niestety, nie ma dobrych wiadomości dla pasażerów połączenia Brodnica - Działdowo. Uratować je będzie można najprawdopodobniej tylko wtedy, gdyby pojawiło się wsparcie z budżetu centralnego. Rozmowy z PKP jeszcze trwają. (mo)
źródło: NOWOŚCI z dn. 27.02.2007r.
PKP. Umowa samorządu z koleją renegocjowana.
Zawieszony od 1 lutego pociąg relacji Toruń - Sierpc wróci na szlak. Poinformował o tym wczoraj marszałek województwa Piotr Całbecki
Batalię o przywrócenie połączenia pociągu opisywaliśmy wielokrotnie. Mieszkańców miast, którzy wcześniej korzystali z połączenia, wspierało w walce o powrót pociągu m.in. kilku samorządowców. Jak się okazało z powodzeniem.
Marszałek Całbecki poinformował wczoraj o efektach renegocjacji umowy samorządu województwa z PKP Przewozy Regionalne. Pewnym jest, że zawieszony od 1 lutego pociąg Toruń - Sierpc wróci na szlak.
Niestety, nie ma dobrych wiadomości dla pasażerów połączenia Brodnica - Działdowo. Uratować je będzie można najprawdopodobniej tylko wtedy, gdyby pojawiło się wsparcie z budżetu centralnego. Rozmowy z PKP jeszcze trwają. (mo)
źródło: NOWOŚCI z dn. 27.02.2007r.
KS Unibax Toruń - mój klub
503 - moja linia
208 - linia z przymusu
503 - moja linia
208 - linia z przymusu