Czasy przejazdu
Moderatorzy: Poc Vocem, Tyrystor, TranslatorPS
W DP międzyszczyt w obu kierunkach, w szczycie B od Chomików/Bemowa aż do pl. Bankowego, a także od Elsnerowa/Utraty do Elbląskiej bodajże bardzo wolniutki rozkład (tak jak pisał JacekM często autobusy na dużym plusie)Hieronim pisze:Na jakim odcinku, w jakim kierunku i w jakim okresie.JacekM pisze:170 i 307 za długi czas na Pradze, bardzo częste około +5...
Koniecznie należy skrócić czas przejazdu na linii 436 (zwłaszcza w stronę Natolina). Autobusy te są zawsze przed czasem. Ostatnio jak czekałem na 436 to przyjechał +7 a nie jechał szybko.
Według mnie też trzeba pomyśleć nad skróceniem czasu przejazdu na 157 (od pętli Szczęśliwice kiermani muszą jechać powolutku i i tak mają kilka minut do przodu)
Należy również wydłużyć czas przejazdu na 186 (odcinek M. Wilanowska- Sasanki) w DP.
Według mnie też trzeba pomyśleć nad skróceniem czasu przejazdu na 157 (od pętli Szczęśliwice kiermani muszą jechać powolutku i i tak mają kilka minut do przodu)
Należy również wydłużyć czas przejazdu na 186 (odcinek M. Wilanowska- Sasanki) w DP.
MZA R-4 "STALOWA"
a jeśli chodzi o 188 to rozmawiałem z kierowcami i twierdzą, że możnaby na trasie Ł skrócić trochę czas przelotu przy jednoczesnym wydłużeniu go na Lotnisku i na r. Wiatraczna bo gdy kierowcy ślimaczą się na Trasie Ł by o czasie być na przystankach to przez rondo Wiatraczna przejeżdżają dłużej niż jest to wg rozkładu a później są opóźnieni. Natomiast w kierunku Lotniska na Żwirki i Wigury nie wiem po co aż 2 min na przejazd między Ks. Trojdena a Pruszkowską czy między Leżajską a Sasanki (!!!!) albo 17 Stycznia a Ośrodkiem Wojskowym.
Można w końcu zrównać czasy przejazdu E-1 i E-2. Od Bonifacego do Czarnomorskiej minuta a nie dwie. Co prawda postawili tam teraz światła, ale to nie problem. Skoro inne linie mają w rozkładzie minutę, to i E-1 może. Dalej jest to samo. E-1 minutę dłużej jedzie od E-2. Za to od PTK do Foksalu E-1 ma max trzy, E-2 cztery minuty. nie wiem jaki powinien być czas przejazdu od Bonifacego do Fokslau bo to dużo od świateł zależy, ale dwie linie na tym samym odcinku powinny mieć jednakowy czas przejazdu.
- ZaciszaniN
- Kontakt:
Przydałoby się sprawdzić odcinek Poraków - Rondo Starzyńskiego dla linii 509 i wyrównac go do czasu przejazdu linii 503. Poza tym korekt czasowych powinny się doczekać linie 127, 169, 407 i 500 na odcinku Targówek-Ratusz - Rondo Żaba (w obie strony, przez cały dzień) oraz 407 i 500 od Ronda Żaba do Arkadii (również w obie strony). Na wszystkich wymienionych odcinkach notuję rosnące przyspieszenie względem rozkładu z każdym kolejnym przystankiem.
Zapraszam do oglądania moich zdjęć ze stołecznej aglomeracji na PHOTOTRANS.
That has to hang -not drown. 
Linia 155: 1966-2011
155 STRĄKOWA Górczewska-Świętokrzyska TORWAR
166 OBOZOWA Marszałkowska-Książęca TORWAR
182 OS.OSTROBRAMSKA Trasa Łazienkowska-Wałbrzyska URSYNÓW PŁD. (OS.OSTROBRAMSKA-OKĘCIE)
WAA 894 C,WAB 655 C,WAB 972 C,WAB 097 P, WAB 186 P, WAB 055 P, WXC 512M,WX 69712.
155 STRĄKOWA Górczewska-Świętokrzyska TORWAR
166 OBOZOWA Marszałkowska-Książęca TORWAR
182 OS.OSTROBRAMSKA Trasa Łazienkowska-Wałbrzyska URSYNÓW PŁD. (OS.OSTROBRAMSKA-OKĘCIE)
WAA 894 C,WAB 655 C,WAB 972 C,WAB 097 P, WAB 186 P, WAB 055 P, WXC 512M,WX 69712.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Nie spamuj i to w języku, którym władasz średnio.
Ad meritum:
716: zbyt długie czasy w DS, zwłaszcza niedziele oraz w kierunku do Piastowa; sobota w stronę Woli niestety jest dobrze (niestety, bo kiedyś jechało się żwawiej...).
187: zbyt długie czasy wieczorem (od 19) w kierunku Ursusa - niestety, przyjeżdżają nawet 5-7 minut przed czasem na przystanek MARSZAŁKOWSKA i potem, mimo wleczenia się noga-za-nogą, do Zachodniego przyjeżdżają nie straciwszy ani minuty.
Rozkłady 523 poza szczytem na tym odcinku w tę stronę także wydają się być przydługie.
8 (i w związku z tym częściowo także 10) ma także zbyt długie czasy wieczorem; z przystanku CENTRUM do REDUTY WOLSKIEJ powinien jechać 22 minuty, a jechałem takim, co dojechał w 16 nie spiesząc się zbytnio...
Ad meritum:
716: zbyt długie czasy w DS, zwłaszcza niedziele oraz w kierunku do Piastowa; sobota w stronę Woli niestety jest dobrze (niestety, bo kiedyś jechało się żwawiej...).
187: zbyt długie czasy wieczorem (od 19) w kierunku Ursusa - niestety, przyjeżdżają nawet 5-7 minut przed czasem na przystanek MARSZAŁKOWSKA i potem, mimo wleczenia się noga-za-nogą, do Zachodniego przyjeżdżają nie straciwszy ani minuty.
Rozkłady 523 poza szczytem na tym odcinku w tę stronę także wydają się być przydługie.
8 (i w związku z tym częściowo także 10) ma także zbyt długie czasy wieczorem; z przystanku CENTRUM do REDUTY WOLSKIEJ powinien jechać 22 minuty, a jechałem takim, co dojechał w 16 nie spiesząc się zbytnio...
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.